Egyszerű hideg csirkesaláta pestóval és durumtésztával – így lesz nagyon finom egy egészséges ebéd

Ha csak egy tésztasalátát választhatnánk örök életünkre innentől, biztosan ez az olaszos változat nyerne. Pesto, parmezán és friss paradicsomok kerülnek a durumtészta mellé, és az egészből persze hogy egy nagy csokor friss bazsalikom sem maradhat ki.

Hidegen éppen olyan finom, mint melegen, sőt talán még jobb akkor, ha már összeértek az ízek. Ha maradt belőle egy fél adagnyi, szuper vacsorát készíthetsz belőle: töltsd egy tortillalapba egy kevés sajttal és melegítsd, amíg a sajt elolvad a tetején.

Grillezett zöldségekkel gazdagítsd.
Grillezett zöldségekkel gazdagítsd.Joff Lee

Hozzávalók

  • 1 bögre durumpenne
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 kisebb üveg pesto
  • 1 bögre összevágott koktélparadicsom
  • 2 nagy evőkanál parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor felaprított bazsalikom
  • 1 kisebb darab felkockázott salátacukkini
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni lobogó, sós vízben. Sózd, borsozd és kend meg egy kevés olajjal a csirke- és a cukkiniszeleteket, és grillezd meg őket néhány perc alatt. Ha elkészültek és a tészta is langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, és szórd meg parmezánnal. Hidegen és melegen is finom. 

15 szuper csirkés recept 15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt dobd össze a maradék rukkolából: mentás, nyári rukkolapesto

Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.

2020. augusztus28., 06:04

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

2021. május10., 12:52

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

2021. július21., 12:52

Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

2021. április28., 12:52

Abbahagyhatatlan: snidlinges csalánpesto

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

2020. április29., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek