15 szuper csirkés recept

Egyszer már összegyűjtöttünk ITT 24 receptet, most megint annyi jó receptünk van, hogy készítettünk az újabbakból is egy válogatást.

csirkés
Katuci

Van benne rántott hús másként, fitt konyhába illő recept, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondolta, hogy paleo diétába is illeszthető. Válogasson kedvére! 

1. Ropogós csirkefalatok gluténmentesen

A legjobb benne, hogy sütheted a sütőben, de ha az nem tetszik, akkor olajban, hagyományos módon is. Lisztbe nem kell forgatni, így ha figyelsz rá, hogy a kukoricapehely gluténmentes legyen, akkor az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Jó minőségű, édesítetlen kukoricapelyhet bioboltokban vagy drogériákban biztosan találsz.

kukoricabundás csirke 2
Katuci

2. Gyors ebéd: zöldborsós-tejszínes csirkemell

Egyszerű csirkeétel, ami tökéletes a hét bármely napján. A hús a vajtól és a tejszíntől nem szárad ki, a fokhagymától pedig finom ízes lesz. A csirkét alaposan pirítsuk le, és gazdagítsuk zöldborsóval.

borsós csirke2
Katuci

3. Fűszerkalauz: a sáfrány és egy aranysárga csirkemell

A következő csirkés tészta nagyjából 20 perc alatt összedobható, és igen, rengeteg tejszín van benne. Ellensúlyként nem sima tésztát főztem hozzá, hanem egészséges és finom (tényleg!) paleo tésztát, ami lenmagliszből készült, így valamivel csökkentve a lelkiismeret-furdalásomat.

sáfrányos csirkemell
Katuci

4. Csak egyszerűen: fűszeres csirkecombok macera nélkül

Maceramentes ebédre/vacsorára vágysz? Vegyél néhány csirkecombot, fűszerezd be alaposan, és elég betolni a sütőbe. Amíg sül, elkészítheted mellé a köretet. 

fűszeres csirkecombok
Katuci

5. Egy tepsis: csirke gombával és újkrumplival

Csak a combokat kell megpirítani, az újkrumplit előfőzni, néhány zöldséget felszeletelni, és minden mehet a tepsibe. Több munkánk nincs is vele, a sikere pedig garantált.

újkrumplis csirkecombok2kicsi
Katuci

6. Csak egyszerűen: almás-szalonnás csirkecombok

Szeretjük az olyan ebédet, amihez mindent elég csak a tepsibe dobálni és összesütni. Ez a csirkeétel is ilyen, a hagymás-almás köretet tálalhatod így is mellé, de akár egy szűrőn átpasszírozhatod, és finom mártás lesz belőle.

szalonnás csirkecomb
Katuci

7. Ki ne szeretné: mézes-mustáros csirkecombok

A szép, nagy csirkecombok finom mézes-mustáros pácot kapnak, pihennek kicsit a hűtőben, és már süthetjük is az ízes, ragacsos húst.

mézes csirke1kicsi
Katuci

8. Három hozzávaló: sajttal töltött csirkecombok sonkában

Szeretjük az egyszerűen és gyorsan elkészülő ételeket. Ez pedig pont ilyen. Mivel nagyon kevés hozzávaló kell, a lényeg, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk hozzá!

sonkás csirke 2
Katuci

9.  Csak egyszerűen: gombás-tejszínes csirke

A hús semmi elősütést nem igényel, a tejszínes-sajtos szaftban csodásan puha és szaftos lesz. Az összeállítás csupán néhány percet vesz igénybe, és egy óra múlva már az asztalon is lehet az ebéd.

DSC 5236akicsi
Katuci

10. Könnyű ebéd: grillezett ananászos csirkemell

A friss, grillezett gyümölcs tökéletesen passzol a pillanatok alatt megsütött csirkemellhez. Érdemes beszerezni egy jó grillserpenyőt. A lényeg, hogy jó vastag és nehéz legyen, és megfelelő bevonattal rendelkezzen.

ananászos csirke01
Katuci

11. Reformkonyha: paleo spárgás csirke

A recept lényege gyorsaságban és a frissességben van továbbra is. Szezonon kívül a spárga helyett használhatsz cukkinit is!

spárgás csirke2kicsi
Katuci

12. Ezekkel az ételekkel fogyhatsz: almás-zelleres csirkesaláta

A sok zöld jótékony hatását nem kell bemutatni, a csirkemell sovány hús, mégsem szárad ki, ha sütés közben lefedjük. A kesudió pedig gazdag kalciumban, magnéziumban és vasban. Ha bevásárolsz hozzá, akár többször is elkészítheted a héten, a saláta összetevőit pedig kedvedre variálhatod. És persze szeretjük, hisz erősen alakbarát. 

almás csirkesaláta
Katuci

13. Csak egyszerűen: paleo töltött cukkini

Annyira szeretem a cukkinit, hogy akár minden nap tudnék enni így nyáron. A kisebb, közepes darabokat kedvelem, ezek még nem szivacsosak, és van ízük. Könnyű, csirkés tölteléket kapott az étel, és persze egy kis olaszos beütést.

töltött cukkini 2
Katuci

14. Fitten, egyszerűen: sajtos csirkemell zöldségágyon

Ha már egyszer ennyi csodás friss zöldség van, használd ki, és süsd meg a hús mellett! Így egyszerre elkészül a csirke és a köret is, ráadásul a kalóriák miatt sem kell aggódni. A zöldségeket és az elősütött hússzeleteket akár előző este is összekészítheted, aztán elég 30 perc alatt másnap megsütni.

csirke zöldségágyon 1
Katuci

15.  Csak egyszerűen: sajtos csirkefasírt

Salátával könnyű nyári ebéd, ha viszont valami izmosabb köretet is adunk mellé, máris fajsúlyosabb. A maradék mehet akár szendvicsbe is! A masszába reszelt cukkini íze nem érződik, viszont emiatt sütés közben nem szárad ki. Elsőre talán nem erre tippelnénk, de nagyon gyerekbarát kaja, a cukkini eltűnik benne, a sülő sajttól viszont olyan illatos lesz, hogy nincs az a kölyök, aki ellen tudna állni neki. 

cukkinis csirkefasírt 1
Katuci

+1 Kenyérre való és bulikaja: zsírban sült máj

Végül pedig következzen a jó kis zsírban sült csirkemáj, ami mellé kötelező a finom kenyér, a paprika és a hagyma.

csirkemáj 2
Katuci

Ha még több csirkés receptre kíváncsi, böngéssze át ezeket is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra