Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a gyümölcsös melegszenyáktól, sem a sósabb fajta, vagy akár a füstölt sajtoktól – ez a szendvics nagyon finom lesz bármelyikkel. Ha mégis visszafogottabb változatban próbálnád ki először, akkor mozzarellát olvassz ebbe a szendvicsbe.

Egy-egy szelet friss, fekete-erdei sonka a tetején és egy kevés durvára őrölt színesbors-keverék teheti még izgalmasabbá ezt a gyümölcsös szendvicset. Jó tartalmas, sűrű rozskenyérszeleteken a legfinomabb az almás-sajtos feltét.

Próbáld ki gyümölcsökkel is.
Próbáld ki gyümölcsökkel is.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 darab vékony szeletekre vágott alma
  • 1 bögre reszelt alpesi füstölt sajt
  • 1 mokkáskanál durvára tört rózsabors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál natúr krémsajt
  • 4 szelet bacon (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Két szelet kenyérrel és egyszerű melegszendvicsként is készítheted ezt a fogást. Karamellizáld a cukrot kis lángon, dobj mellé egy evőkanál vajat, egy fél mokkáskanál sót, és ebben puhítsd meg néhány perc alatt az almaszeleteket.  

A bacont rácson süsd ropogósra a sütőben, a kenyeret közben kend meg a natúr sajtkrémmel – erre tedd majd a szalonnát, az almaszeleteket és végül sajtot. Sütőben, maximum 10 perc alatt elkészül, ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy megszórd egy kevés durvára tört rózsaborssal. 

Ha még ennél is kevesebb idő alatt csinálnál valami finomat, piríts kenyeret és baconszeleteket a sütőben néhány perc alatt, és ha elkészültek, készíts belőlük szendvicset friss almaszeletekkel és füstölt vagy camembert sajttal. 

A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezek a keto tacohéjak bármilyen aromás sajttal készülhetnek

Ha kihagynád az extra szénhidrátokat, készíts sajtból tacohéjakat. Lényegében formázott sajtcsipszről van szó, amibe aztán a babragutól kezdve a guacamolén át a csípős salsáig bármilyen finomságot beletölthetsz.

2020. november11., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ha van otthon néhány maradék sajtcsücsök, készíts fondüt, mutatjuk, hogyan!

A fondü az egyik legrégebbi maradékmentő fogás, ami a legjobb módja annak, hogy felhasználd a hűtőben szomorkodó sajtcsücsköket és kissé hibás almákat, tegnapi kenyereket. A háromból együtt olyan menő vacsora készülhet, amit akár vendégváróként is bevethetsz egy-egy hideg napon.

2020. október8., 06:12

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

2021. február13., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek