Házi készítésű halrudacskák – a gyerekek is imádni fogják!

Egy kis mézes mustár és egy adag frissen őrölt színes borssal alaposan megszórt sült krumpli teheti igazán fullossá ezeket a halfalatkákat, amiket ebben a formában valamiért sokkal szívesebben esznek meg a gyerekek, mint a halászlét, a grillezett vagy a sült halat. Nincs is ezzel baj, ezt az egyszerű változatot a felnőttek is imádni fogják!

A legendák szerint az eszkimóktól ered a gyorsfagyasztás hagyománya, hiszen ők a frissen kifogott halat jégtáblák közé tették, hogy az megőrizze minőségét és frissességét. Az már nem biztos, hogy utána ők is a fritőzbe dobták, ahogy mi, de annyi biztos, hogy ezt a verziót készítheted akár paprikásan, kaprosan, de akár fokhagymásan vagy csiliporral is. 

Szendvicsben is érdemes kipróbálnod.
Szendvicsben is érdemes kipróbálnod.Gunnar Mallon

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka tengerihal-filé
  • ízlés szerint só, citromlé és bors
  • a panírozáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa
  • 1 marék összetört kukoricapehely (elhagyható)
  • 1 csapott mokkáskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a halfilét egyforma csíkora, majd locsold meg egy kis citromlével, és szórd meg sóval, borssal és egy kevés fokhagymaporral. Ezek után panírozd a hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, amihez egy kevés kukoricapelyhet vagy füstöltpaprika-port és köményt is adhatsz, ha még izgalmasabbá tennéd.

Süsd ki bő, közepesen forró olajban néhány perc alatt, és tálald egy nagy adag majonézzel és kaporral elkevert apróra vágott csemegeuborkával és frissen sült burgonyával. Az uborkás szósszal szendvicsben is nagyon finomak. 

Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal! Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!

És ez tényleg krumplis hal, méghozzá az angolok halas pitéje füstölt hallal és jó sok vajas krumplipürével a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek