Megint valami könnyű és isteni fitneszfogás: alma-cékla saláta fetával és fekete olívával

Az édes almacsíkok mellett szuper kísérő egy adag savanykás cékla és egy jó adag sós feta. Ha szereted a fekete olívát, abból is adj hozzá, a sok intenzív íz mellett jólesnek majd a fanyar falatok. Ha marad belőle másnapra, néhány szelet sonkával és egy kanál majonézzel tökéletes szendvics lesz belőle.

Nem is kell ehhez a fogáshoz más, csak néhány szelet pirított rozskenyér, és ha nem spórolsz a kalóriákkal, akkor egy kis majonézt is tehetsz a joghurtos öntetbe. Még így sem bűnözöl vele túl sokat, hiszen az egésznek az alapja egy rakás egészséges zöldség és gyümölcs. 

Joghurtos öntettel az igazi.
Joghurtos öntettel az igazi.Roxiller

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 bögre felcsíkozott ecetes cékla
  • 2 nagyobb darab felcsíkozott alma
  • 10 deka feta sajt
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 1 kisebb zacskó rukkola
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a joghurtot a mézzel, a sóval, a fehér borssal és a köménnyel, majd ebben forgasd meg a felaprított céklát és almát. Adagold a jégsalátát a tányérra, erre halmozd a céklás keveréket.

Szórd meg a fetával és az olívával, piríts mellé két szelet kenyeret, és el is készültél ezzel a pikáns, friss salátával, ami tökéletes, ha egy könnyű vacsorát szeretnél. Ha ez így túl vega, süss mellé néhány perc alatt egy-egy szelet fokhagymás-köményes csirkemellet. 

Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ezt a fűszeres bundás almát desszertként és reggelire is bevetheted

Ha van a hűtőben néhány alma és valami gyors és egészséges finomságot dobnál össze, készítsd egy sűrű palacsintatésztát és abban puhítsd meg a gyümölcsöket. Fahéjas porcukorba forgatva tényleg az egyik legfinomabb őszi édesség.

2021. november1., 12:52

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

2021. szeptember26., 12:52

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Céklás quesadilla olvadt sajttal és pármai sonkával

A céklában jóval több fantázia van annál, hogy egy cukros-ecetes öntetben búsuljon a menzák savanyúságrészlegénél. Nagyon egészséges, gyönyörű színe van és remekül fűszerezhető. Imádja az olasz és a mexikói fűszereket is, bebizonyítjuk!

2021. szeptember27., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek