Próbáltad már a karfiolrizst köretként? Mutatjuk, hogyan készítheted el a legegyszerűbben!

Az egészséges köretek rajongói között hatalmas trend a karfiolrizs, ami alacsony kalóriatartalma mellett egy csomó rizses fogásban működik jól. Szuper egyszerű köretként, rakott ételekben és rizses húsban is – ha szereted a karfiolt, csak jól járhatsz a vitaminokkal teli kamurizzsel.

Karfiolrizsnek nem azért hívják, mert a főtt karfiol, a karfiolok és rizsek szent angyala áldásának köszönhetően lereszelve a rizs ízét kapja meg, hanem mert külsejében hasonlít a jól ismert köretre. Ebből következik, hogy azok számára, akik a rizs enyhe gabonás, semleges ízét várják tőle, csalódás lehet, ám azoknak, akik úgy tekintenek rá, hogy menő szénhidrátszegény köret, mindjárt könnyebb lesz megszeretniük. Sültek és zöldséges, húsos raguk mellett tökéletes, de rakottan, darált hússal és egy nagy adag füstölt sajttal is nagyon finom. 

Raguk mellett tökéletes.
Raguk mellett tökéletes.Diana Miller

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors és fokhagymapor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Szedd rózsáira a megtisztított karfiolt, és törd durvára egy aprítógépben. Nem kell sokáig aprítanod, mert hamar pürés állaga lesz, azt meg nem szeretnénk, hacsak nem akarsz belőle mégis inkább karfiolpizzát vagy zöldségfasírtot készíteni. 

Ha ezzel megvagy, mehet a forró zsiradékra, amin jól keverd el, majd fedő alatt is adj neki néhány percet, amíg megpuhul. Végül ízesítsd sóval és borssal, vagy ha szereted, fokhagymával, pirospaprikával, kaporral vagy őrölt köménnyel. 

Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mandulás karfiolleves

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

2021. június13., 12:52

Karfiolos-baconös tészta

Egy gyors tésztaétel, amiből nem hiányozhat az egészséges karfiol, és nálunk az erős paprika sem. Ha marad belőle másnap is, turbózd fel friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel, és tálald hideg tésztasalátaként.

2021. június12., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ez a meleg karfiolos saláta mascarponéval és bazsalikommal az igazi

Bármelyik kezdő szakács könnyen összedobja ezt a gyors, meleg salátát, amit aztán csirke, halak és vörös húsok mellett is bevethetsz.

2021. január10., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

A morzsás karfiol még finomabb lesz, ha az újhagyma zöldjét és petrezselymet is felhasználsz hozzá

Kedvencünk ezúttal tavaszi változatban készült, és annyira finom lett a zöldekkel, hogy legközelebb egy kis bögre zöldborsót is csempészünk majd a karfiolfalatok közé.

2021. április29., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek