Mandulás karfiolleves – marokkói stílusban még izgalmasabb ez a klasszikus

Te is karfiolrajongó vagy? Akkor nincs más hátra, csak a rántott és párolt változat után elkészíteni vele néhány finom levest. Például ezt.

Baconnel még finomabb.
Baconnel még finomabb.kabVisio

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 fej karfiol
  • 6 deci alaplé
  • 5 deka mandulaszelet enyhén megpirítva (a tetejére)
  • 1 ek. (mogyoró- vagy) mandulavaj
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, harissa
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rózsáira szedett karfiolt az alaplében, majd egyszerűen keverd el benne a többi hozzávalókat és fűszerezd. Forrón, a mandulaszeletekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek