LÁJFHEKK

Így öltöztetheti fel a lakást tavaszra a ruhaboltokból

LS 2014. május 1., csütörtök 08:29

A magyar piacon is egyre jellemzőbb, hogy a fast fashion üzletek a lakberendezés felé kaccsintgatnak. Ami nem hülyeség, a cukimuki póló mellé igazán elfér egy kedves kispárna, és a helyes gyertya is kihagyhataltan ajánlatnak tűnik. Nálunk a Zara Home-ra sajnos még várni kell, de az F&F Home és a H&M már Magyarországon is teríti az árut. Ugyan bútorok még nincsenek, de a kiegészítők egyre nagyobb teret kapnak az áruházakban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fahéjjal rajzoló toll: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. április 30., szerda 10:33

A borsznobok után új menőzési kategória van kialakulóban: a kávésznoboké, amivel az otthoni kávéfőzés is vallásos szertartássá válik. Az igazán elszántak akár barista-tanfolyamokon is képesek részt venni, csak hogy minél nagyobb profizmussal legyenek képesek lefőzni a cibetmacska ürülékéből egyenként, kézzel válogatott, aranyárban mért különleges kávébabjukból a reggeli csésze eszpresszójukat, természetesen nem Szarvasi kotyogóval. A valódi baristák művészi önkifejezési formáját, a latte artot, azaz a kávéhabba rajzolt bonyolult mintázatok alkotását azonban nem mindenki képes (vagy akarja) elsajátítani. Botkezűeknek azonban itt a hazai tervezőpáros, Horváth Réka és Oltvai Balázs kütyüje.

20140427001202-Cinnibird using proto 580
Fotó: facebook.com/cinnibird
Távolról sincs vége, olvasson még »
770 szavazat 948 szavazat

Sokba kerül, ha elhagyja az iratait

Edicsek 2014. április 28., hétfő 15:29

Aki vesztette már el iratát (vagy lopták el tőle), az pontosan tudja, hogy nem elég az a megrázkódtatás, ami ezzel jár, a pótlás nem csak hatalmas időráfordítást igényel, hanem sokba is kerül. Megnéztük, egészen pontosan mennyibe. Tudta, hogy kérhet segítséget az államtól is? Azt is elmondjuk hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire készül Darth Vader és R2D2 a konyhában?

bb 2014. április 28., hétfő 12:31

Idén sem hagy alább a divathétre is bevitt Star Wars őrület. Jól láthatóan mindig akad egy-két fanatikus sci-fi rajongó, aki fantáziát lát a George Lucas által teremtett karakterekben. Ezúttal egy eddig szokatlan terepre kanyarodtak az okostojásoknak furcsa kütyüket gyártó thinkgeek.com forgalmazói, akik a filmeposz egyik leghíresebb darabjából, a 3 görgös lábáról és tömzs,i hengeres testéről könnyen beazonosítható R2-D2-ből készítettek konyhai mérőszettet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zöld-fehérbe álmodott ház

ZZs 2014. április 27., vasárnap 10:29

Sorozatunkban megmutatjuk, milyen lehetőségek vannak az életterek átalakításban, legyen szó kicsiről vagy épp nagyról.

Mostani anyagunk alapja egy, a római parton fekvő 285 négyzetméteres családi ház, mely 15 éve épült. Az akkori lehetőségekhez mérten magas színvonalon készült, a stílusa összehangolt volt, és olyan, akkor még újdonságnak számító dolgok is kerültek bele, mint a falfűtés. A tulajdonosok, egy házaspár, mégis úgy döntöttek, átalakítják a korábbi tulajdonosok stílusát tükröző házat. Ennek oka főleg az volt, hogy a terek nem az ő életükhöz voltak igazítva. Évekig éltek benne, míg egyszer nagy levegőt vettek, és nekiláttak a felújításnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most kezdjen készülni a szúnyogokra!

.syl. 2014. április 26., szombat 13:14

Bár a visszafogott fűtésszámla miatt sokan örültek az enyhe télnek, könnyen lehet, hogy a nyári hónapokban lesz még ennek böjtje, és mint azt a hvg.hu is írja, kullancs- és szúnyoginvázió köszönt be a hőségben. Bár még csak április van, már megjelentek az első bosszantó rovarok, úgyhogy ha még nem tette meg, érdemes már most beszereznie a szúnyoghálókat, hogy elkerülje a felesleges vakarózást. Nem tudja, hol és milyet talál? Olvasson tovább, körbenéztünk ön helyett.

shutterstock 53724835
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy hozzunk össze menő dizájndíjat 8 órás főállás mellett? Így.

bb 2014. április 25., péntek 16:23

A 2007 óta működő Lead82 csapata túlszárnyalta tavalyi sikerét a rangos amerikai Art Directors Club világversenyen, ahol 2013-ban dizájn kategóriában bronzkockával jutalmazták a Szépművészeti Múzeumnak készített, A fotóművészet születése - A piktorializmustól a modern fotográfiáig (1889 – 1929 ) című kiállítási katalógusukat. Idén a kreatív csapat pedig bezsebelte a második hellyel járó ezüstkockát a MúzeumCafé könyvsorozat első darabjával, György Péter: Múzeum – a tanuló-ház –Múzeumelméleti esettanulmányok 1. című tanulmánykötetével. A Dívány a csapat művészeti vezetőjét, Salát Zalán Pétert kérdezte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viselne csótánytelefont és lárvaékszert?

bb 2014. április 25., péntek 09:58

Nemcsak a nemzetközi dizájn szférát, hanem a hazai művészvilágot is mozgatja a bogár és rovarvilág témája. Legutóbb Kiss Miklós aranycsótányai lepték el a Műcsarnokot, miután 2011 óta mutatja be Goldenroach című projektjét a világ legmenőbb galériáiban Londontól Párizsig. De az igazi túlélőként nyilvántartott csótányokat feldolgozta az egyedi elektronikai kacatokban utazó Hamee is, akik elsősorban azzal lettek ismertek a piacon, hogy Disney karakterek hátsó felét applikálták rá viccesen az iPhone készülékekre. Ezúttal egy óriási csótánnyá lényegíthetjük át a telefont. Ha akarjuk.

A sikeren felbuzdulva egyel elvontabb ötlettel rukkoltak elő a tréfás kedvű készítők, akik ezúttal óriási, csokoládéra emlékeztető csótány formájú iPhone tokot dobtak piacra potom 29.60 dollárért ( 6588 forintért) Bár az undort keltő kütyüt nem biztos, hogy szívesen tartanánk magunknál, ettől eltekintve még szuper aranyos. Főleg akkor, ha nincs a közelünkben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betegbarát kórház sok színnel, Londonban

bb 2014. április 24., csütörtök 21:57

Az Op Art mozgalom egyik legelső művésze, a 82 éves Bridget Riley legújabb műve ezúttal nem egy múzeumban tekinthető meg, hanem a londoni St. Mary kórházban kilencedik szintjén, ahol nem ez a cukorka színű 56 méter hosszú falfestmény az első mű a festőtől. 27 évvel ezelőtt ugyanis már egyszer rábólintott az Imperial College Healthcare Charity felkérésére és két, összesen 184 méter hosszú falat is lefestett a kórház Paddingtonban található épületszárnyának nyolcadik és kilencedik emeletén.

Íme a betegekre nyugtatólag ható kórházi folyósó
Íme a betegekre nyugtatólag ható kórházi folyósó
Fotó: fastcodesign.com

Vegyen sütizés közben bútorokat!

LS 2014. április 23., szerda 19:51

A tabáni templom mellett bújik meg egy sárga épület. Előtte kőburkolat, hol a villamosok csilingelése, hol egy mentőautó hangja hallatszik. A kis téren pedig mintha megállt volna az idő. Pedig nincs ott semmi különös, virágok, pár asztalka, egyszerű székek, és egy felirat: Asztalka. Berke Márta üzlete ez, aki restaurátorként templombelsőket újított fel Szovátán és környékén, egészen addig, míg úgy nem gondolta, kicsit még tanulna.

Útja a MOME-ra vezetett, szerzett is egy doktorit. Eközben nyaranta Németországban dolgozott, egy farmon, ahol hetente kétszer-háromszor az volt a feladata, hogy süteményeket süssön. Szállodákba, kávézókba és a piacra is került a házi finomságokból. Megtanulta a szakma alapjait, de aztán inkább az irodai létet választotta. Eközben az albérletében vacsorákat adott, ma úgy mondanánk lakáséttermet üzemeltetett.

A desszertjeit ott is dicsérték, és egyre többen kezdték neki mondani, hogy miért nem foglalkozik ezzel. Nem volt az iroda rossz munka, csak rájött, az nem az ő világa, és elgondolkodott. Mi is az amit szeretne csinálni? És rájött. „Szeretek örömet szerezni, sütni, és szeretem a szépet. Egy cukrászdát szeretnék. Amitől kerek lesz a világ"

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti maradékhasznosítás: készítsen valódi tojásgyertyát!

Toma 2014. április 22., kedd 16:49

A húsvéti előkészületek során sokan a kézzel készített díszektől sem riadnak vissza, melyeket akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetnek. Ugyanígy folytathatják a kézműveskedést húsvét után is, hisz van egy rakás gyönyörű hímes tojásuk, amelyeket van, ahol megesznek, van, ahol egy ideig tárolják a polcon, majd kidobják. Ha sajnálná a gyerek kidugott nyelvvel festegetett tojásait az enyészetnek átadni, megmutatjuk, hogyan lényegítheti át őket tojásgyertyává. A legjobb az egészben, hogy nulla kézügyességgel elkészíthető, semmi buktatója nincs a dolognak, mégis egyedi, és kellemes hangulatot kölcsönöz!

Amire szüksége lesz:

 • tojás (akár húsvétról megmaradt hímes, akár sima, ez utóbbiakat a tojásfestékkel fesse meg, mielőtt dolgozni kezd velük)
 • színes gyertyaviasz vagy viaszpor, esetleg paraffin (akár maradék gyertyák formájában)
 • talpas kanóc
 • festék
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jövőre jönnek az új IKEA húsgolyók!

Edicsek 2014. április 22., kedd 13:35

Nemcsak új konyha és új polcrendszer, vagy új PS modellek kerültek az IKEA kínálatába, az éttermekbe is érkeznek az újítások. A Daily Telegraph értesülései szerint 2015-től vegetáriánus és csirke húsgombócokat is kérhetünk majd az áruházláncban. A vállalat a döntését azzal is indokolja, hogy a népszerű, sertés- és marhahúsból készült gombócok tömegtermelése magas széndioxid-kibocsátással jár együtt, írja a hvg.hu. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az eredetei Kötbullar húsgolyó eltűnik, közölte a Dívány megkeresésére az IKEA hazai képviselete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti DIY: Húsvéti zsákbamacska... izé, nyuszi!

gr 2014. április 21., hétfő 18:49

Alap varrótudást és némi előkészületet igényel az általunk próbált eddigi legcukibb, húsvéti DIY praktika. Akár egész zsáknyuszi famíliát is varrhat, ha több anyagot vásárol, ráadásul nem csak dekornak jó, hanem tökéletes ajándék a gyerekeknek is.

Íme a mi flegma, dagi nyuszink.
Íme a mi flegma, dagi nyuszink.
Fotó: Dívány.hu

Amire szükség lesz:

 • zsákanyag
 • zsineg
 • vattapamacs, zsebkendő vagy újságpapír
 • textilfilc vagy rózsaszín textilanyag
 • olló
 • 2 db egyforma gomb, plusz egy másmilyen
 • tű, cérna
 • alkoholos filc
 • karton
 • szalag
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: mit érnek a nappali arckrémek?

etelka 2014. április 20., vasárnap 16:19

Mit tudnak az átlagos arckrémek? Tényleg védenek a nap káros sugarai ellen? Ez már csak azért is kérdés, mert egyre magasabb a napsütéses órák száma, melyek kinél a szeplőket, kinél a leégést és a bőr gyors öregedését okozzák. A Test magazin arra volt kiváncsi, vajon megfelelő védelmet nyújtanak-e az arckrémek, illetve, hogy eközben megfelelően táplálják és hidratálják-e a bőrt.

Mi ellen védenek?

A krérmek mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen védenek, utóbbi a rákot és a leégést okozza, előbbi pedig a korai bőröregedésért és a ráncokért felel. Érdekes, hogy míg a 2008-as tesztelés során még nem találkoztak olyan krémmel, mely az UVA sugarak ellen is védett volna, később viszont már szinte minden krémben megtalálható ilyen hatóanyag, és a vizsgálatok alapján tényleg bele is került a termékekbe.

Ulriche Heinrich professzor, a witteni egyetem tanára felhívja a figyelmet arra, hogy már a fiatalokat is óvni kell a káros sugárzástól. "Az intenzin napsütés minden korosztály számára okozhat visszafordíthatatlan károsodásokat. Mivel a bőr nem felejt, ezért azok akár több év elteltével okozhatnak gondokat." Heinrich mindenképpen azt tartaná célravezetőnek, ha tavasszal és nyáron UV-szűrős krémet használna mindenki. Ha a hegyekbe vagy a tengerpartra megy, évszaktól függetlenül védekezzen a káros sugárzás ellen. Ezeken a helyeken az UV-sugárzás rendkívül erőteljes, arra érzékenyek minimum 30-50-es krémekben gondolkozzanak.

És akkor jöjjenek a sokkoló számok: a Robert Koch egyetem felmérése szerint Németországban évente 220000 új bőrrákos esetet regisztrálnak, és ezek legfőbb okozója az UV-sugárzás. Heinrich keményen fogalmaz: véleménye szerint a túl sok napsütés, a mindig barna bőr vágya 30-40 évvel később a bőrrák okozója lesz.

A reklámokkal csak óvatosan

A Test magazin szerzői szerint a La-Roche Posay, az Yves Rocher és a Vichy parabénmentesnek hirdetik a krémeiket. Ez azt sugallja, hogy ezek a krémek jobbak, mint a többi krém. A Stiftung Warentest megállapítása szerint ugyanakkor ez nem igazolható. A parabéneket évtizedek óta használják a kozmetikai iparágban konzerválószerként, és bebizonyosodott, hogy nem okoznak gondokat. A kritikusok ugyanakkor azt hozzák fel, hogy ezek a szerek beavatkoznak a hormonrendszerbe. Az Európai Bizottság álláspontja szerint azonban ezek az anyagok (a metil- és etilparabének, valamint a butil- és propilbarabének) biztonságosak. A kérdés, hogy akkor mit használnak a parabének helyett, és a helyettesítő termékek megfelelően biztonságosak-e.Ugyanakkor egy vizsgált krémben sem találtak csírákat, ami mindenképp jó jel.

shutterstock 107220491
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lámpabúra lett Marilyn Monroe szoknyájából

bb 2014. április 20., vasárnap 08:44

Ahogy 2008 óta minden évben, idén is képviseltette magát a dán dizájnerek krémjére fókuszáló Mindcraft a Milánói Designhéten. A nemzetközileg elismert kiállítási koncepcióval bíró csapat egyik legfigyelemfelkeltőbb darabja kétség kívül a Boris Berlin és Aleksej Iskos által 2010-ben alapított Iskos Berlin márka egyik lámpaburája volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állatfigurás kamera a kukkolók álma

bb 2014. április 19., szombat 12:59

Újragondolta az unalmas és általában hasonló tervezési fantáziáról árulkodó alumínium térfigyelő kamerákat Eleanor Trevisanutto, aki valószínűleg több fantáziát látott a hétköznapi életünkben egyre szokványosabbá váló tárgyban, mint annak a célszerűségre fókuszáló alkotói.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra piacra dobják az egyik legmenőbb Jacobsen széket

bb 2014. április 18., péntek 21:39

A napokban újra Milánón volt a világ szeme, ahol a múlt héten kezdődött tervezők és a designer piac egyik legmeghatározóbb és legfontosabb eseménye, a Milánói Design Hét. A lombardiai fővárosban mutat be többek között az ismert dán bútorgyártó cég, a Republic of Fritz Hansen is, aki leginkább arról ismert a szakmában, hogy az egyik legnépszerűbb skandináv építész és tervező, Arne Jacobsen székeinek jó minőségű replikáit árulja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 éve romlott terméket is találtak egy győri boltban

Edicsek 2014. április 18., péntek 15:20

Az elmúlt napokban a sonkával, tojással és fűszerekkel is gond volt, most szimplán lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak egy győri vegyeskereskedésben, írja az MTI. A boltban először nem adtak nyugtát a NAV ellenőrének, majd az árukészlet átvizsgálásakor kiderült: akad ott 1700 kiló romlott élelmiszer, amit az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai találtak meg. A Dívány értesülései szerint a vegyeskereskedés nem tartozik egyetlen üzletlánchoz sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsón is lehet jó és menő fülhallgatót venni!

Edicsek 2014. április 18., péntek 15:13

A fülhallgató az, ami az utcán, a munkahelyén, edzés közben és akár otthon is hű társa a szórakoztatásban, kikapcsolódásban de akár pihenésben vagy csak abban ha egy kis magányra vágyik. Nem mindegy tehát, hogy hogy szól, de az sem, hogy hogyan néz ki, ráadásul a legtöbb áruházban ki sem nagyon lehet próbálni őket. Éppen ezért mi most annyit próbáltunk ki, amennyit csak tudtunk, és elmondjuk, melyik milyen. A végkonklúzió az, hogy nekünk is nehéz lenne választani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívtak egy fűszerkeveréket a Pennyből

.syl. 2014. április 18., péntek 10:35

Visszavonja a TeutoMarkenvertrieb GmbH gyártó vállalat a „Timbu Színesborsfűszerkeverék, pikáns Egészbors, 35 g" terméket, mivel elképzelhető, hogy termelés közben üvegdarabkák hullottak a keverékbe egy hibás darálófejből, írja az MTI.

shutterstock 77566798

A cég tájékoztatása szerint a visszavonás azt a 2017 decemberéig használható terméket érinti, amely az L4069AA sorozatból származik és a Pennyben árusították. A visszavonás nem érinti a Penny által forgalmazott egyéb Timbu elnevezésű terméket, írja a gyártó a közleményében. A Penny a gyártó felhívására kivonta a terméket a forgalmazásból, a megvásárolt terméket bármelyik üzletben vissza lehet váltani, az árat visszafizetik vásárlási bizonylat, a kasszaszalag nélkül is.

Tojásokat hívtak vissza a Lidlből

.syl. 2014. április 17., csütörtök 16:36

„Magyar friss tojás" – állt annak a Lidlben forgalmazott terméknek a dobozán, amit a napokban ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai, és amiről kiderült, valójában pont semennyire sem magyar. Inkább lengyel, írja honlapján a Nébih.

1dhe3379
Fotó: NeBIh

A hivatal április 17-én azonnali hatállyal megtiltotta a tételek forgalomba hozatalát és elrendelte a kereskedelmi forgalomból való kivonásukat. Az ellenőrzésre a húsvéti kiemelt akció során került sor, melyben a sonkák, édesipari termékek mellett a tojás is fokozott figyelmet kap. Az akció keretében nemrég egy olyan kistermelőként regisztrált vállalkozónál is jártak, aki egy kazánházban, koszban készítette elő a húsokat az ünnepekre. Akkor több mint 2 tonna terméket foglaltak le.

Ha van pénze, megéri a hitelkártya

.syl. 2014. április 16., szerda 21:33

A hitelkártyáról a többségnek azonnal a harmincas, vásárolgató szinglik ugranak be, holott egyrészt már egy amerikai felmérés is alátámasztotta, hogy az egyedülálló nők nem vásárlással kompenzálnak, másrészt pedig a hitelkártyát családok is tudják okosan használni. Feltéve, hogy egyébként is rendelkezésükre áll az az összeg, amit elköltenének a hitelkártyával – árnyalta a témát a Díványnak Homa Péter, a Bankkártya.hu szakértője.

shutterstock 183558113
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kazánházban, koszban készítette elő a húsokat

Edicsek 2014. április 16., szerda 17:42

Több mint 2 tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk (egyebek mellett sonkák, kolbászok) eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak –közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élünk majd a közelijövőben

bb 2014. április 16., szerda 08:36

Míg Milánóban javában zajlik a legújabb dizájner cuccokat felvonultató kiállítás, addig a német és svájci határ mentén található Weil am Rhein városában a Vitra Design Museum egy különálló kiállítást szervezett az egyik legismertebb kortárs ipari formatervezőnek, Konstantin Grcicnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vajon milyen a lakása madártávlatból?

Edicsek 2014. április 14., hétfő 19:57

Leskelődni és mások lakásában szétnézni mindenki szeret. A legtöbb esetben ezt ingatlanos hirdetések képein tehetik meg (amik vagy nagyon amatőrök, vagy éppen hogy túleffektezettek), esetleg lakberendezési újságokat lapozgathat (ahol minden lakás személytelen, és úgy néznek ki, mintha senki sem élne bennük). Ráadásul mikor lakásokat, vagy publikus tereket néz, általában mindig ugyanabból a szögből, vagyis szemmagasságból nézheti, hisz a fotós is innen fotózza. Kivéve Menno Adent, aki gondolt egyet és váltott, madártávlatból mutatja be képein a lakásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés