LÁJFHEKK

Teszt: ezek a legtutibb macskaalmok

LS 2014. március 3., hétfő 16:48

Nincs szörnyűbb, mint a macskahúgy szaga. Mondom ezt 4 állatorvosi rendelőben töltött év után, ahol minden reggel a macskaketrecek takarításával kezdődött. Azóta ölni tudok egy jó alomért, ami megfelel azoknak a kívánalmaknak, amit felállítottam magamnak: legyen könnyen takarítható, álljon össze, nyelje el a szagokat, és megfizethető legyen az ára.

Az osztrák fogyasztóvédelmi egyesület nem kevesebb mint 30 almot vizsgált meg, melynek eredményeit a német Test magazin is átvette. A szilikonos almok kedvelői most csalódni fognak, az osztrákok csak a csomósódó almokat nézték meg. Tudjuk, hogy léteznek más almok is, de azokat az osztrákok nem vizsgálták, és az eredménytáblázatból kihagytuk az itthon nem elérhető termékeket is. 

Az egyesület vegyileg előállított vizeletet használt, melynek ph-ja 6,6 volt, a hőmérséklete 38,8 Celsius (nem, a macskáknál ez még nem lázas állapot). Minden mérést 5 alkalommal végeztek el, és egy alkalommal 50 ml folyadékot juttattak az alomra. Az almokat nem csak laborban tesztelték, egy macskahotelt is bevetettek a cél érdekében. A következő fajtákkal keresték az igazit: brit rövidszőrű, perzsa és maine coon.

A győztesek

Két termék szerepelt nagyon jó eredménnyel a teszten: az egyik a Cats's Best ÖkoPlus volt, a másik a nálunk nem kapható Sivocat Super Soft. Mindkettő 81 pontot kapott a maximális 100-ból. Az első termék ráadásul nem is bentonitból készült, hanem fenyőrostokból.

A jó hír

Az almok közül egy sem volt, amelyet a macskák visszautasítottak volna, és csak egy termék engedte ki a szagokat.

Por

Érdekes módon, míg a szagokat mindegyik elnyelte, nem mindegy, hogy melyik mennyire porzik. A Cats Plus, a dm Dein Bestes saját márkása, valamint Ricki és a Molly márkák ebből a szempontból leszerepeltek.

Reméljük azt sem kell senkinek sem mondani, hogy a bentonit nem a wc-be való. Ennek oka az, hogy a legtöbb alom anyaga a bentonit, mely igen jól megköti a vizet, nehéz és tömör lesz tőle, és elég drága lesz kihívni a csőgörényes embert. A tesztgyőztes almot a gyártó tájékoztatása szerint akár komposztálni is lehet, de higiéniai okokból senkinek nem javasoljuk ezt.

Alom neve ár méret ár/liter  vásárolható  eredmény  szemcse méret
Cat's best ökoplus 2990,- 10 l   299.-    bárhol   nagyon jó  nem bentonit alapú
Catsan ultra plus 2900,- 10 l   290.-    bárhol   jó finom
Multifit ultra komfort 3290,- 15 l   219.-    Fressnapf   jó durva
Belamy ultra 970.-  5 l   194.-    bárhol   jó finom
Coshida alom 750.-  10l   75.-    Lidl   jó durva
Shah macskaalom 750.-  10l   75.-    Aldi   jó finom
Biokat's classic 2085.-  10 kg  208.-    bárhol   átlagos durva
Multifit bio fresh 3490.-  20 l  174.-    Fressnapf   átlagos durva
Dein bestes 1099.-  6 l  183.-    Drogerie Markt   átlagos durva
Biokat's fresh 2490.- 10l 249.-    bárhol átlagos durva
Fit+fun Bioclean 2199.- 20kg 110.-    Fressnapf átlagos durva
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet a legelszúrtabb sminkkel is Vogue-címlaplány?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. március 3., hétfő 14:41

Nem kell ahhoz jól kinézni, hogy úgy érezze magát, mint egy címlaplány. Ha reggel ön is úgy ébred, hogy inkább depressziós lesz a látványtól, akkor próbálja ki a magazincímlapos tükröt, ami arra hivatott szolgálni, hogy kicsit megdobja az önbizalmát munkába vagy éppen randiba indulás előtt. Választhat, hogy éppen a GQ magazin címlapján szeretné magát viszontlátni minden nap, vagy a Vouge címlaplányaként szeretné az utolsó simításokat végezni a sminkjén. Akár az egész szettet is megrendelheti, nehogy ráunjon arra, hogy mindig csak a Time magazin címlapján szerepel, szóval akár a Playboy címlapon is nyomogathatja a pattanásait. A 30x20 centis tükrökhöz egyébként egész olcsón hozzá lehet jutni, egy darabot nagyjából 4000 és 7000 forint között kaphat meg (az Amazone drágább), ha pedig az egész újságosstandot szeretné végigpróbálni, azt nagyjából 21 ezer forintból úszhatja meg.

clke
711 szavazat 653 szavazat

Párnába épített gumiarc: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. március 2., vasárnap 16:24

Könnyen elképzelhető, hogy a floridai származású művész, Emily Grace King az Etsy-n  többé-kevésbé haszontalan tárgyakkal nyomuló Catie Noble legújabb agyszüleményét, az életnagyságú Ryan Gosling párnát irigyelte meg, ami a hónap elején bejárta az internetet. A Gosling testpárna talán megfizethető árának (45.12 font, ami nagyjából 17.000 forint) köszönhette, hogy szinte percek elkapkodták a megszállott Gosling rajongók (vagy az ő vicces kedvű ismerőseik) az online boltból. Az a gyanúnk, King párnáinak nem lesz ekkora sikere.

Ugyanaz a gumifej többféle kárpittal
Ugyanaz a gumifej többféle kárpittal
1428 szavazat 1006 szavazat

Ön akarna tojássárga-cuppantó halat?

Toma 2014. március 1., szombat 15:25

Manapság számos ötletes háztartási kütyüt dobnak piacra, hogy megkönnyítsék a szorgos háziasszonyok életét, és szerencsére a jobbak arra is odafigyelnek, hogy ezek a kütyük jól nézzenek ki. Vagy legalább viccesen. Az ablaktisztító robot, és a bringás pizzavágó után itt a tojássárgája cuppantó hal!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amire elszivárog a pénze

Toma 2014. március 1., szombat 14:30

Pénzügyekkel tervezni a mindennapi életben nem is olyan egyszerű, hiszen számtalan olyan apróbb-cseprőbb dologra is elszivárog a pénz, amire sokszor nem is gondol, sőt, ami még rosszabb, utána rögtön el is felejti őket. Sokszor fordul elő, hogy hónap végén csak lázasan töpreng, vajon mire is ment el egy havi fizetése? A Huffington Post összeszedett pár tippet, hogyan tudja kivédeni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akart a fogselyemről, és amit nem

Tuna Judit 2014. február 28., péntek 18:40

Manapság gyógyszertárban, drogériában, hiperben és szuperben is lehet már venni fogselymet, és ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni a rengeteg termék között. Éppen ezért úgy döntöttünk, szakértő tanácsát kérjük a témában, és segítségével bemutatjuk a legtöbb, itthon kapható saját márkás és ismert fogselymet. Elmondjuk azt is, hogy mi értelme van egy viaszolt zsinórnál a különféle típusoknak, és egyáltalán, hogyan kell helyesen használni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szeleteljen pizzát biciklivel!

bb 2014. február 28., péntek 12:50

Már biciklivel is felszeletelheti pizzáját ha akarja
Már biciklivel is felszeletelheti pizzáját ha akarja

A 2008 óta sikeresen működő online üzlet, a Doiy eddig is elhalmozta a kütyürajongókat egyedi, elborultabbnál elborultabb, de még megfizethető kiegészítőivel, úgy mint a szalámira hajazó post-it,a terhesség visszaszámláló naptár vagy a 3000 forintos ujjfoci. A két vállalkozó kedvű fiatal, Elodie és Jaime ezúttal a legtöbb ember számára általában kedvelt két időtöltést, a pizzazabálást és biciklizést egyesítette legújabb termékében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz tiszta az autója!

etelka 2014. február 27., csütörtök 17:59

Lassan vége a sosemvolt télnek, a kocsikat azonban így is megviselte a sár, a sok eső, a rég ottfelejtett papírokról, chipses zacskókról, morzsákról és mindenhová betömködött zsebkendőkről nem is beszélve. A kocsit időnként érdemes kiglancolni, amire egy tavaszi nagytakarításnál nincs is jobb apropó: egyrészt mert a komfortérzetünket erőteljesen növeli a tiszta autó, másrészt a kocsi is boldog lesz, ráadásul tényleg nem tesz rosszat neki, ha néha le van pucolva.

Focus.de egy autótakarító céget keresett meg, akik mozgóképen mutatják meg, hogy lehet a legjobb eredményt elérni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel lakását csöcsös sütitartóval!

Menő/Ciki

jean_pierre 2014. február 27., csütörtök 15:54

Hogy pontosan ki tervezhette a Jonathan Adler nevű dekorcég Georgia nevű kerámia keksztartóját, arról nem sokat lehet tudni, de elvileg valódi kézműves alkotásról van szó: a soho-i iroda tervei alapján a cég fő műhelyében, Peruban gyúrták és égették ki jól képzett helyi művészek. A honlapjukon meglepőnek, szürrealisztikusnak, fenségesnek írják le, amivel vitatkozni mi sem tudunk, szimplán csak nem értjük. Egy darab 225 dollárba, azaz kicsivel több mint 50 ezer forintba kerül, cserébe viszont egy komplett lányosztálynyi mellet kap, a tetejét pedig ajkak díszítik, közülük bújik ki a fogó: egy kinyújtott nyelv.

cukortarto
622 szavazat 548 szavazat

Ezekért ne fizessen többé teljes árat

Edicsek 2014. február 27., csütörtök 14:00

A kuponos oldalakat mindenki ismeri még úgy is, hogy annyi van már belőlük, hogy az szinte már követhetetlen. Éppen ezért léteznek már a kuponos gyűjtőoldalaknak is külön gyűjtőoldalai, hogy tényleg mindent egyben lásson. Azt hihetné az ember, hogy a kuponozás mára akkora biznisz lett a fogyasztók számára is, hogy gyakorlatilag bármit szeretnének venni, ott kell kezdeniük a kutatást - a valóságban viszont az esetek javarészében ugyanaz a néhány elem ismétli önmagát. Ez viszont azért jó, mert vannak olyan szolgáltatások, amikre soha többé nem kell teljes árat fizetnie. Nézzük mik is ezek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb sprotnikat vontak ki a forgalomból

.syl. 2014. február 26., szerda 17:09

A lett sprotni után újabb háromféle füstölt sprotni halkonzervben találtak a megengedettnél magasabb benzolszármazékot a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal munkatársai. A kifogásolt termékeket azonnal kivonták a forgalomból, és megtiltották további forgalmazásukat, valamint elrendelték a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását – olvasható a NÉBIH honlapján. A forgalomból kivont termékek a következők:

  • Viking Füstölt sprotni növényi olajban (Nettó tömeg: 160 g, Forgalmazó: Hering-Trade Kft., Származási hely: Észtország, Minőségmegőrzési idő: 27.01.2017)
  • Füstölt sprotni növényi olajban (Nettó tömeg: 160 g, Forgalmazó: GA FOOD Kft., Származási hely: Lettország, Minőségmegőrzési idő: 05.05.2015)
  • GIANA Füstölt sprotni növényi olajban (Nettó tömeg: 160 9, Forgalmazó: GA FOOD Kfz., Származási hely: Lettország, Minőségmegőrzési idő: 12.05.2015)

Mivel a közelmúltban több sprotnival is gond volt, a NÉBIH elrendelte a forgalomban levő füstölt sprotni termékek átfogó ellenőrzését is. A vizsgálatok jelenleg folyamatban vannak.

Ezekben főzi idén a kávét!

etelka 2014. február 26., szerda 13:42

Magyarország még mindig a kotyogós hazája, bár erősen ott van az élvonalban a Szarvasi is. A kapszulások, podosok és egyéb csodák csak ezután jönnek - legalábbis nem reprezentatív felmérésünk szerint. A hétvégi Kávébazáron három újfajta, vagy inkább a szélesebb közönség előtt nem annyira ismert technológiával működő főzőt is találtunk, bár ezek közül egyik sem gép. Izgalmasan hangzik? Az is!

Hideg vizes kávékészítő

Az elv nagyon egyszerű, de türelmetlenek felejtsék is el azonnal: a kávén átfolyik a hideg víz, és apró csöppekben egy arra szolgáló edénybe gyűlik. A dolog látványos, de tényleg sokat kell várni egy adag kávéra, akár 3-12 óra is eltelhet, míg "lefő" egy adag. Ily módon készítve viszont a kávé 67 százalékkal tartalmaz kevesebb savat, mint a melegen elkészített verziója, és a kinyert koncentrátum akár 2 hétig is eláll a hűtőben - legalábbis a Toddy nevű forgalmazó szerint, akiknél 37 dollár (8300 Ft) egy "gép".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Homoklámpa, harkályos zsinór és többszínű fény

bh 2014. február 26., szerda 12:23

Összegyűjtöttünk öt egészen különleges tervezésű darabot, amikben csak az a közös, hogy a legkevésbé érdekes tulajdonságuk a világítás. Harkályos, gyertyás vagy csak úgy simán értelmezhetetlen konstrukciók, unalom ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: mit tud a hernyó az ablakon?

etelka , Edicsek 2014. február 25., kedd 16:18

Amikor először szembejött velem a hír, hogy bizony létezik ablaktisztító robot, rögtön úgy éreztem, azonnal ki kellene próbálni, mitöbb, rögtön meg is vásárolni. A másodikról lebeszéltem magam, hisz 79.990 Ft azért már van olyan magas ár, hogy aludjak rá egyet. Az Ecovacs winbot nevű robotját otthoni ablakpucolásra ajánlják.

Az Ecovacs Robotocs "WINBOT" – a 2013-ban a Nemzetközi Otthon és Háztartási Show rendezvényen az Innovációs Díj nyertese lett a „Háztartási és otthoni elektronika” kategóriában.  A chicagoi  McCormick Place-ben rendezett nemzetközi eseményen 13 kategóriában több, mint 500 terméket neveztek - írták a forgalmazók, és ettől még inkább kíváncsiak lettünk a dologra.

Viszonylag kicsi és praktikus csomagban érkezett meg a robot, melyről első pillantásra az a különösen szembeötlő, mennyi mocsok sok kábelt mellékeltek hozzá. A használati utasítás áttanulmányozása után nekiláttam a feladatnak. Bevallom, a robot összerakását a LEGO-n edződött gyerekemre bíztam, akinek ezek a feladatok - velem ellentétben - nem okoz nehézséget. Pedig a dolog viszonylag egyszerű: a robot elején és a végén van 2 db mikroszálas törlőkendőt, melyből az elsőt be kell fújni a csomaghoz mellékelt spray-vel, aztán rácuppantani az ablakra és megnyomni a play gombot. Na, ez így marha jól hangzik, ám a valóság ennél sokkal macerásabb.

Egyrészt nem használható 3mm-esnél vékonyabb ablakon. Másrészt - mivel talajszint felett használtam, hisz a legtöbb ablak itt helyezkedik el - kötelező volt felszerelnem rá egy úgynevezett biztonsági fogantyút, ami elvileg a gépet védi a leeséstől. Nem használható 60X45-nél kisebb üvegfelületeken, strukturált üvegen, nedves, olajos vagy zsíros üvegen (szóval a konyhaablak is kiesik), 4 fok alatt és 45 fok felett, valamint nem négyszögletes ablakoknál. Ráadásul, ha nagyon koszos az ablak, le kell azért előtte mosni és megszárítani, és nem szedi le a rágó-, ragasztó- és egyéb foltokat sem. Magyarul tehát: ez a robot a nem túl koszos, négyszögletes, nagy ablakokra használható. Hogy mennyire, arról a hajtás után két tesztelőnk véleményét olvashatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, hogyan adja el gyorsan és jó áron az ingatlanát

Toma 2014. február 25., kedd 09:38

Tavasszal általában fellendülni szokott a lakáspiac, de mivel a gazdasági helyzet okán itthon ez már jó ideje stagnál, mostanság nincs könnyű dolga annak, aki el szeretné adni az otthonát. Épp ezért jó, ha időben elkezd felkészülni rá: az alábbiakban szakértőnk segítségével összefoglaljuk, hogyan lehet becserkészni a vevőket úgy, hogy a lehető legjobb árat tudjuk elérni. Ha ön épp az ellenkező oldalon áll, azaz venni készül, akkor ide kattintson: itt azt szedtük össze, hogyan spórolhat minél többet vásárláskor. De az se baj, ha marad: legalább felkészülhet, mire számítson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tartaná az iratait egy kitömött bárányban?

Menő/Ciki

-h- 2014. február 24., hétfő 15:51

A BD Barcelona Design egy akkora etikai határvonalat lépett át a Salvador Dalí ihlette bútorkollekciójának legújabb darabjával, hogy az már szinte szabad szemmel is látható. És hogy mi is ez? A XAI néven futó szekrény prototípusáról van szó, ami egy valaha boldogabb napokat megélt, vágóhídról beszerzett bárányból készült. Mondjuk, ki tudja, kell-e több egy háziállatnak annál, minthogy örök emléket állítson a szürrealizmusnak..?

Távolról sincs vége, olvasson még »
662 szavazat 576 szavazat

Dráma: megszünteti Expedit polcait az IKEA, összeomlottak a DJ-k

etelka 2014. február 24., hétfő 11:42

A külföldi sajtóban már felröppent a hír, hogy az IKEA a Faktum konyhabútorcsaládja után az Expedit polcsorozatát is kivonja a piacról, és Kallax néven hasonló, de méreteiben némileg eltérő termékre cserélik le. Az új termék április elsején kerül a boltokba, legalábbis tőlünk nyugatra, és nem fogja elhinni kik omlottak össze a hír hallatán: lemezgyűjtők és DJ-k.

Ugyanis az Expedit méreteiből adódóan pont megfelelő a bakelit (oké, egész pontosan vinyl) hanglemezek tárolására. A német érintettek azonnal tiltakozni kezdtek, a Facebookon csoportot is hoztak létre, melyben követelik a polcsorozat további gyártását. A csoportnak jelenleg 20460 tagja van, számuk egyre nő (amit vélhetően lassít, hogy az oldal nem angol nyelvű), a tiltakozók kedvenc Expeditjük képeivel illusztrálják, hogy miért is fognak padlót, ha megszűnik a termék.

0expedie-002 640

Valójában a kétségbeesés némileg indokolatlan, az Expedit és új váltótársa ugyanis nem sokban különbözik egymástól. Azt pedig a német IKEA Facebook-oldalán már januárban egyértelműen megerősítette, hogy a lemezek tárolása szempontjából oly létfontosságú belső méretek konkrétan nem is változnak (a különbségekről lásd a lenti keretest).

Megkerestük a magyarországi IKEA-t is, hogy kommentálja a sajtóinformációkat. Sajnos arra nem tudtak válaszolni, hogy mi lesz itthon, azt azonban megerősítették, amit már úgyis tudtunk: konyhafronton valóban változás lesz, a Faktum bútorcsalád megy, helyette jön a Metod Magyarországra is, úgyhogy a konyháját mindenki úgy tuningolhatja majd, ahogy akarja.

Ha viszont Ön tőlünk nyugatra él, és nem volt még Expeditje, akkor még most csapjon le rá, ott ugyanis nemsokára valóban kisöprik a készleteket. Azt pedig, hogy mi mindenre lehet még használni ezeket a robosztus polcokat, itt nézheti meg.

Miben lesz más a Kallax, mint elődje, az Expedit?

.- A külső falak szélessége 1 centiméterrel csökken

- a belső méretek nem változnak

- Feketésbarna, fehér, nyír, világozöld, rózsaszín, magas fényű türkiz és magas fényű piros színben fogják forgalmazni  

- 147×147 cm, 77×147 cm, 42×147 cm és 77×77cm-es méretben lesz kapható.
 
- az árat még nem hozták nyilvánosságra
 
- a cég közlése szerint a Kallax strapabíróbb lesz, mint elődje volt.
 

2014-ben még mindig a minimálbútor a nyerő?

bd 2014. február 23., vasárnap 18:25

Egy szuperkönnyű asztal, faléces elemekből összeállított berendezés, skandináv ENSZ-tárgyaló. A Designs of The Year 2014 bútor kategóriájának jelöltjei inkább visszafogottsággal és praktikummal operálnak, mint esztétikai élménnyel. Március végétől augusztusig láthatók a londoni Design Museum kiállításán.

Bújjon hatalmas plüss ászkarákhoz, jó lesz!

Menő/Ciki

jean_pierre 2014. február 23., vasárnap 13:44

Egy online japán áruház, a Hamee Strapya World cuki plüss ászkarákokat árul több méretben, a kis mancsozhatótól egészen az XL-es, 55 centis darabig. Az ászkarákok általában 20 és 40 centi között mozognak, úgyhogy túlzás nélkül mondhatjuk, hogy életnagyságú példányokat lehet beszerezni az üzletből. Az állatokat Japánban állítólag szenvedélyesen szeretik, mert rejtélyesnek, ugyanakkor cukinak tartják őket (plusz érdekesség: akár öt évig is kibírják éhen!). A plüss példányok a leírások alapján nagyon puhák, finom tapintásúak, szépen kidolgozottak elragadó, kerek szemük van, és kábé 14-15 ezer forintba kerülnek. Ön aludna ilyennel?

936 szavazat 1090 szavazat

Kemóház és úszó iskola 2013 díjesélyes épületei közt

bd 2014. február 22., szombat 19:31

A design világának egyik talán legrangosabb elismerése, a Designs of the Year 2014 jelöltjei március végétől láthatók a londoni Design Museum kiállításán. Hét kategóriában összesen 76 pályamunkát választottak ki, az épületek mezőnyében egészen látványos, néha meghökkentő megoldások is felbukkannak.

Nézze meg az elmúlt év legmenőbbnek ítélt épületeit, kattintson a galériánkra!

Vegyen trendi, színes retrótelefont egy zsák ruháért!

zezse 2014. február 21., péntek 17:34

A Möbelkunst nevű designbútorokat forgalmazó cég szerzett valahonnan egy csomó, gyerekkorunkat idéző klasszikus, tárcsázós (és kicsit újabb, nyomógombos) telefont, melyeket egy jótékonysági akció keretében árulnak a hétvégén. Ha valaki vásárol egyet a legkülönfélébb színekben pompázó, 3000 Ft-os telefonok közül, akkor annak teljes vételárát az Új Út Szociális Egyesület kapja majd meg. A felhívás szerint egyrészt nem csak pénzért, hanem egy zsák meleg ruháért cserébe is el lehet vinni a telefonokat, másrészt, ha valaki kevesebbet szán rá, annyiért is megkaphatja álmai tárgyát. A készülékek egy része nem működik, de a cég ígérete szerint használható darabokat is tudnak biztosítani. Az akció vasárnapig tart.

Önön is kitört a nosztalgia?
Önön is kitört a nosztalgia?
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar aszimmetriának örvendezik a nemzetközi építészszakma

gr 2014. február 21., péntek 16:21

Dúzs Sándor és az Architéma Kft munkatársa, Kuknyó Lajos munkáját dicséri az egyik legnépszerűbb építészeti és lakberendezési portál, a Contemporist. A kertvárosi villa Budapest közelében épült, letisztult üvegfelületei és aszimmetrikus szerkesztése feltűnő épületet eredményez. A hajtás után meg is mutatjuk, milyet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol úszhatja meg kevesebből az influenza elleni túlélőcsomagot?

Edicsek 2014. február 21., péntek 14:51

Itt az influenza, hivatalosan is tombol a vírus az országban, ráadásul azt is megírtuk, mennyire gyorsan terjed és milyen egyszerű elkapni még a legáltalánosabb óvintézkedések ellenére is. Éppen ezért jó ha előre készül és felfrissíti a házi gyógyszerkészletét olyan darabokkal, amik elengedhetetlenek influenza, de már egy szimpla megfázás kezelésében is. Lázasan már csak arra lesz ereje, hogy a legközelebbi gyógyszertárban megvegyen bármit, akármibe is kerül, de ha még egészséges akkor megteheti, hogy elmegy oda, ahol az akciós termékekből olcsóbban tud bevásárolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a Cthulhu falilámpa?

Menő/Ciki

jean_pierre 2014. február 21., péntek 12:13

Egy Karl Dupéré-Richer nevű szobrász készítette a szobornak is beillő falilámpát, amihez állítólag többek közt kerti székek alkatrészeit, virágcserepeket, egy napernyőtartót, biciklikerekeket, 30 konzervdobozt, és egy kerti locsolócsőa darabjait használta fel. Az ihletet H.P. Lovecraft egyik rajzából merítette, akinél Cthulhu nem más, mint a végső borzalom megtestesülése. Dupéré-Richer az oldala alapján megszállottja ezeknek a művészi lámpáknak, ha ide kattint, akkor több alkotását is megnézheti. A lámpa egyékbént egy EtOH nevű montreali sörözőben van kiállítva. 

703 szavazat 910 szavazat

A McDonaldsnál kapja a legolcsóbb menüt

Edicsek 2014. február 20., csütörtök 13:53

Gyorséttermekbe sokan járnak: ki bevallja, hogy azért eszik itt, mert szereti, ki arra hivatkozva ugrik be, hogy "mert nem volt ideje valami rendeset enni", de tény: ha gyorsan akar enni valamit anélkül, hogy kísérletezgetni akarna ismeretlen kifőzdékben, akkor valóban ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Azt nem mondanánk, hogy egy sima menü áráért ne találna máshol sokkal jobbat, laktatóbbat és egészségesebbet, de megvizsgáltuk, milyen lehetőségei vannak, ha akár rajongásból, akár hirtelen felindulásból, akár idő hiányában akar olcsón valami olyan helyen enni, ami mindig biztosan hozza ugyanazt a színvonalat. Nézzük, melyik pár száz forintos ajánlat éri meg a legjobban: a Burger Kingben, a KFC-ben, vagy a McDonaldsben ehet-e olcsóbban menüt?

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés