ÉLETMÓD

Rosszabbul fut, aki nem iszik

Edicsek 2016. április 15., péntek 08:51

Már javában tart a futószezon és a versenyekre való felkészülés, ráadásul ahogyan egyre jobb az idő, azok a hobbifutók is elkezdik vagy újrakezdik a sportot, akik eddig a hideg miatt hanyagolták. A megfelelő sporteszközök, vagy éppen a bemelegítés és nyújtás mellett ugyanolyan fontos az is, hogy a szervezetét megfelelően hidratálja. Korompay-Túróczi Réka hosszútávfutó, triatlonista, a Szentkirályi futónagykövete gyűjtötte össze a futás közbeni hidratálás hétparancsolatát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi baktériummal találkozhat az edzőteremben

ermiz 2016. április 13., szerda 20:53

A FitRated egy laboratóriummal összefogva utánajárt annak, mégis mennyi kórokozóval lehet találkozni egy átlagos edzés alatt. Elöljáróban annyit, hogy a futógép és a súlyok megfogása mind egy csomó nem várt ismeretséget rejt magában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 ok, amiért okosabb lesz, ha külföldön él

mzd 2016. április 12., kedd 12:39

Gazdasági és szociális szempontok, illetve kalandvágy miatt egyre többen vágnak neki a külföldi létnek – elég csak a Németországba emigráló kolléganőnkre gondolni. Az anyaország magunk mögött hagyása azonban nemcsak áldozatokkal jár, a számos pozitív hozadéknak egy jókora része az, hogy az ember – ha ügyes – okosabbá is válik a külföldön eltöltött idő alatt. A WorkTheWorld most egy infografikán foglalta össze azokat az előnyöket, amiket mi is bemutatunk a hajtás után.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan, a talphámlasztó zselével!

bb 2016. április 11., hétfő 20:11

Egyre többen esküsznek a Baby Foot nevű talp hámlasztó termékre, amit az Amazonról 18,44 dollárért, körülbelül 5000 forintért mi is berendelhetünk, ha akarunk. A bőrkeményedést felszámoló zseléről azonban megoszlanak a vélemények - írja a Women's Health.

(A hajtás után olyan képeket láthat, amelyeket a gyengébb gyomrúak nem biztos, hogy ajánlunk!)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Négyszeresére nőtt a cukorbetegek száma az elmúlt 30 évben

Brownie 2016. április 10., vasárnap 09:24

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi jelentése szerint az elmúlt három évtized alatt mintegy négyszeresére nőtt a cukorbetegséggel küzdők száma, ami többek között a mozgásszegény életmódnak és annak köszönhető, hogy – különösen az alacsony és közepes jövedelmű országokban – ma már sokkal könnyebben és olcsóbban beszerezhetők a magas cukor- és zsírtartalmú élelmiszerek mint korábban.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Érdemes kerülni az egytálételeket

mzd 2016. április 9., szombat 21:09

Az egytálételek mellett több érv is szól: jól mutatnak Instagramon és könnyebb utánuk mosogatni is. Gondolta volna viszont, hogy egészségtelenebb az, ha "ömlesztve" eszi a kaját, mint ha elosztva fogyasztaná ugyanazt? A kapcsolódó kutatásra a Women's Health hívta fel a figyelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még egy nyomós érv, hogy babot egyen

Brownie 2016. április 9., szombat 16:06

Év elején írtunk arról, hogy melyek lesznek idén a legmenőbb étel- és mozgástrendek, és a hüvelyes zöldségek mintha egyre nagyobb szerepet kapnának sokak étrendjében. Ebben talán az is közrejátszik, hogy az ENSZ a hüvelyes növények nemzetközi évének nyilvánította ki 2016-ot, és az is biztosan népszerűvé teszi majd ezeket, hogy a szakértők szerint napi egy adag bab, borsó, lencse, csicseriborsó vagy más hüvelyesek fogyasztása már elég a mérsékelt fogyáshoz - írja a Science Daily

shutterstock 389116651
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy avokádós szendvics és egy löket botox - az ebédidőplasztika az új trend

Steiner Kristóf 2016. április 8., péntek 19:46

Ma már szike sem kell ahhoz, hogy valaki belekóstoljon az örök ifjúságba. Elég ebédidőben elugrani egy klinikára vagy rendelőbe, és azonkívül, hogy valahogy kisimultabbnak fest az ember, semmiféle jelét nem mutatja majd annak, hogy épp most adta el a lelkét az ördögnek a fiatalság örök hajhászásának kedvéért. Néhány apró tűszúrás árulkodik csupán a tényről, hogy az illetőt nem egy méregtelenítő dzsúsz vagy egy erdei séta frissítette fel, hanem egy “lunchtime surgery”, azaz becenevén “ebédidős beavatkozás”, és ideális esetben ezek az apró nyomok már fél óra elteltével finoman lealapozhatóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És ön küldött már jelnyelvvé alakított videóüzenetet?

mzd 2016. április 8., péntek 13:28

Míg pár éve a digitális üzenetküldés kizárólag az SMS-t jelentette, a szolgáltatások köre azóta exponenciálisan bővült: a Skype-nak, Facebook Messengernek és Snapchatnek köszönhetően az sem ritka, hogy valaki a telefonálás helyett videó formában üzenjen a másiknak. Nemrég egy magyar startup alkalmazása is belépett a piacra, ráadásul egy óriási piaci rést is betömött, ugyanis jelnyelvvé alakítja a begépelt üzeneteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szívbetegségekhez már az is elég, ha csak egy órával dolgozik többet

Dívány 2016. április 8., péntek 12:15

Houstoni kutatók szerint ha huzamosabb ideig dolgozunk heti 45 óránál többet, akkor nagyobb lesz az esélye annak, hogy szív- és érrendszeri panaszaink lesznek, és minden egyes plusz órával csak tovább romlik a helyzet – írja a Daily Mail.

Mi a túlóra?

Túlmunkaóra (túlóra) a munkarend szerint kötelező munkaidőn túl, a munkáltató által elrendelt többletmunka munkaórában nyilvántartott ideje, melyre a munkavállalót a rendes munkabéren felül bérpótlék vagy szabadidő illeti meg.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha tavaly nem tanult meg újraéleszteni, akkor majd most!

mzd 2016. április 7., csütörtök 14:51

Kicsit több mint egy évvel ezelőtt mutattuk be Csuja Imre és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány videóját, amiben azt nézhettük meg humoros formába öntve, hogy miként kell újraéleszteni. Bár a kisfilm sokakhoz eljutott, még fél évvel később sem tudták az emberek nagy része, hogy mik a mentés lépései – valószínűleg többek között ez is szerepet játszott abban, hogy itt a második rész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztonságosabb a bérbringa a saját kerékpárnál

Dívány 2016. április 7., csütörtök 08:38

Mondhatnánk, hogy brit tudósok meg minden, de az igazság az, hogy a címben megállapított konzekvenciát abból a borzasztó egyszerű tényből következtették ki a Vox újságírói, hogy Amerikában még senki nem halt meg bérelhető kerékpárral.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külön női kocsikat vezetnek be a német vonatokon

Edicsek 2016. április 6., szerda 15:05

A Mitteldeutsche Regiobahn bejelentette, hogy új kényelmi szolgáltatásként a Lipcse és Chemnitz vonalon olyan vasúti kocsikat csatlakoztatnának a mozdonyokhoz, amelyekben csak nők és gyerekek utazhatnak. Bár a világon több országban is lehet ilyennel találkozni, 1977 óta ez az első, hogy Európában ilyen szolgáltatást bevezetnek.

Az intézkedést sokan válaszreakcióként értelmezték a tömeges kölni zaklatásokra, de a vasúttársaság határozottan visszautasítja, hogy ez bármilyen összefüggésben lenne az esettel. Az Independent szerint egyszerűen az a céljuk, hogy a nők biztonságban érezzék magukat ha egyedül utaznak kisgyerekkel, és az ilyen kocsikra való igényeket utasaik már jóval a támadások előtt jelezték

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két hónap, és itt a nyár: tudják már, hol nyaral a család?

travelo 2016. április 6., szerda 07:55

Durván két hónap múlva kezdődik az iskolaszünet, itt az idő, hogy komolyabban elgondolkodjunk, hova utazzunk a gyerekekkel idén. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez történik szőrszálaival lézeres szőrtelenítéskor

Dívány 2016. április 5., kedd 09:57

Leégetik őket. Eddig rendben is van, gondolnánk, de hogyan is néz ez ki közelről. A Veritasium vloggerének, dr. Derek Mullernek legújabb videója erre a komoly kérdésre ad választ. Magyarázat és megdöbbentő felvételek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem bízhat meg a kalóriaszámláló eszközökben

Brownie 2016. április 4., hétfő 11:48

Nemrég kiderült, hogy van okunk kételkedni az okoskarkötők pontosságában, és most újabb vizsgálatok igazolják, hogy a hordható aktivitásmérők a valós kalóriaégetéshez képest lényegesen eltérő értékeket mutathatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp, hogy jobban menjen az alvás

Sákovics Diana 2016. április 3., vasárnap 21:45

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, nyugodtak legyünk, kiegyensúlyozottak, képesek legyünk jól teljesíteni, rendesen enni és mozogni, elengedhetetlen, hogy jól aludjunk. Pláne, ha még sokáig szeretnénk egészségesen élni. Sajnos azonban nem alszunk jól. Korábbi kérdőívünkből kiderült, hogy olvasóink egy jelentős része elégedetlen alvásminőségével, és nem is sokat tesz azért, hogy ez megváltozzon. Pedig nem olyan nehéz. Jeremy Dean pszichológus, a PsyBlog szerzője most a hivatalos ajánlások és a kutatások alapján összeszedett tíz olyan gyakorlati tanácsot, ami kellemesebbé teheti az éjszakáinkat. Azaz: 

shutterstock 295078289
Távolról sincs vége, olvasson még »

A jó koleszterin tényleg jó?

Brownie 2016. április 3., vasárnap 09:48

A jó koleszterinként emlegetett HDL a szövetekből a májba szállítja a felesleges koleszterint, ahol az lebomlik - legalábbis eddig úgy tudtuk, hogy ez mindig ilyen simán megy. Egy új tanulmány azonban megkérdőjelezi azt az általánosan elfogadott tényt, hogy a magas HDL-szint valóban annyira jó-e nekünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kezelje a macerás vacsoravendégeket

mzd 2016. április 2., szombat 15:59

Nem könnyű házigazdának lenni, főleg, ha néhány olyan vendégtípus is képviseltei magát, akik miatt kicsit fagyosabb lehet a hangulat. Kikre gondolunk? Például, akik otthonról hoznak szószt, mert nem bíznak meg bennünk vagy akik elalszanak az asztalnál ülve. Jó hír azonban, hogy a DesignTaxin találtunk pár tippet, amelyekkel ön is megnevelheti a vendégeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hosszú távon mégsem olyan egészséges vegetáriánus étrend

Edicsek 2016. április 2., szombat 10:47

A Cornell Egyetem tudósai szerint olyan genetikai változásokhoz vezethet a hosszú távú vegetáriánus étrend, amik növelik a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A megfigyeléseik szerint azoknál, akik generációkon keresztül követik a vegetáriánus étrendet, olyan változás álltak be az örökítő anyagban, ami fogékonyabbá teszi őket a gyulladások kialakulására - írja a Telegraph.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A férfiaknál agresszívabb a mellrák, mint a nőknél

bb 2016. április 1., péntek 15:47

Dr. Dank Magdolna, a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának vezetője szerint a mellrák nemcsak a nők, de a férfiak esetében is előfordulhat, ráadásul az ő esetükben még agresszívabb is és gyakran csak előrehaladottabb állapotban veszik észre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ölhet, ha a padlóról eszik

mzd 2016. március 31., csütörtök 13:33

Milliók esküdnek az "öt másodperces" szabályra, ami annyit takar, hogy a földre hullott étel ennyi időn belül még megmenthető, mert annyi idő alatt nem másznak rá a baktériumok. Van azonban egy rossz hírünk: a Daily Mail egy kutatásra hivatkozva nemcsak azt állítja, hogy ez az egész légből kapott, de azt is, hogy a padlóra pottyanó ételek akár meg is ölhetik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Öt tökéletes hely tavaszi virágleshez

travelo 2016. március 30., szerda 14:03

Összegyűjtöttük a legcsodálatosabb tavaszi virágnéző helyeket a Vas megyei rododendron szegélyezte ösvényektől a spanyolországi jázmin-és narancsvirág illatú, rejtélyes belső udvarokig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Orbán Ráhel és Eszenyi Enikő is szerepel a legbefolyásosabb nők listáján

mzd 2016. március 30., szerda 11:28

Megjelent a magyar Forbes áprilisi száma, amelynek középpontjában a legbefolyásosabb nők állnak. A címlapon Blaskó Nikolett, az ACG reklámügynökség ügyvezetője, D. Tóth Kriszta, a WMN.HU alapító főszerkesztője és Virág Judit galériatulajdonos láthatóak. Ha kíváncsi a listák szereplőire, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, amire érdemes figyelni videóinterjú készítéskor

bb 2016. március 29., kedd 08:36

Már hazánkban is egyre népszerűbbek az álláshirdető cégek körében a személyes találkozást megelőző videóinterjúk, aminek segítségével nemcsak a földrajzi távolságot hidalhatjuk át, de egyfajta benyomást is kialakíthatunk magunkról az önéletrajzunk mellett. A hajtás után mutatjuk, hogy a Profession.hu álláspiaci szakértője, Sámson Dorottya szerint mire kell figyelni a videóinterjú elkészítésénél. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 136

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés