Megjött, amire vártunk: itt a fényvillamos menetrendje, meglepetéssel

TRAL9030

Az ünnepi időszak a tömegközlekedésben is különleges: a fényvillamosoknak sok rajongója van, akik mostantól figyelhetik, hol bukkan fel kedvenc járművük.

Idén Ganz, Tátra, Hannoveri és Combino villamosok egyaránt kaptak ünnepi dekorációt, a fotósok és a gyerekek kedvenceit bárki megpillanthatja december elsejétől a forgalomban is.

A meglepetést a fényvillamosok mellett megjelenő fénybuszok jelentik: csuklós és szóló Mercedesek egyaránt ledekbe burkolózva segítenek ünnepi hangulatba hozni az utasokat.

A fényvillamos turistaattrakcióvá nőtte ki magát
A fényvillamos turistaattrakcióvá nőtte ki magátSzigetváry Zsolt / MTI

A csuklós járatokon 350 méter, a szólóbuszokon 220 méternyi led gondoskodik a világításról. A villamosok még ennél is díszesebbek, többjüknek érdemes figyelni az áramszedőjét is, illetve azok a ledszalagok mellett fényfüzéreket is kaptak.

Amint az a BKK oldaláról kiderül, a kettes vonalán közlekedő, klasszikus fényvillamos immár 14 éve csal mosolyt a budapestiek arcára – idén 150 horgolt karácsonyfadísz is szebbé teszi majd.

A Tátra villamosok megvilágítása piros-fehér-zöld lesz, a Combinókon pedig érdemes keresni az adventi matricázást is. 

A fényjáratok rajongói a BudapestGO applikáció térképnézetében élőben is követhetik, éppen hol járnak az ünnepi járművek, melyekre jegy- vagy bérlet birtokában extra díj megfizetése nélkül szállhatunk fel. Az egyes járatok menetrendjéért kattints ide!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra