Piramisjátékba keveredhetsz, miközben olcsón akarsz vásárolni

GettyImages-1477307927

Ki ne szeretne pár forintért, vagy akár szó szerint ingyen hozzájutni ahhoz, amire épp szüksége van? Kevesen lehetnek azok, akik ne élnének szívesen a lehetőséggel, ha az orruk elé kerül. Őket használják ki azok, akik egy itthon felfutóban lévő applikáció használatára biztatva egy piramisjáték-szerű sémába terelik be a spórolni vágyókat.

Az utóbbi hetekben szinte lehetetlen volt a Facebookon nem belebotlani egy új, a Wishre vagy az AliExpressre hajazó applikáció, a Temu hirdetéseibe – vagy ha azokat sikerült elkerülnöd, akkor tematikus csoportokban azokba a kérdésekbe, hogy vajon merjenek-e rendelni az oldalról. Mostanra rengeteg magyarnak futottak be első temus rendelései, de most nem azzal foglalkozunk, hogy ezek milyen minőségűek.

Újabb jelenség, hogy a közösségi oldalon ismerősök vagy ismeretlenek arra hívják fel a figyelmet: rengeteg ingyenkredit, vásárlási lehetőség vár a Temun.

Piramisjátékként keveseket érdekelne, vásárlós appként már vonzó
Piramisjátékként keveseket érdekelne, vásárlós appként már vonzóNurPhoto / Getty Images Hungary

„Gyere, és rendelj ingyen! Nincs más dolgod, mint regisztrálni és játszani!”

„Sziasztok! Ingyen Temu-vásárlás! Akit érdekel, írjon privátban!”

„Szeretnél ingyen csomagot? Segítek! Írj!” Ilyen, és ehhez hasonló szövegekkel jelennek meg bejegyzések, akár linkkel együtt, mely arra hív fel: kattints, mert így máris az öledbe hullik az ingyenpénz.

A valóság természetesen nem az, hogy a kínai tulajdonban levő Temu szeretne mindenkinek ingyen küldeni táskától naptáron át fülhallgatóig mindent. A növekedésért mindenre képes cég ajánlási rendszerében annak jár az ingyenkredit vagy más ajándék, aki rá tud bírni megfelelő számú ismerőst, hogy töltse le az alkalmazást.

A játékosított appban ugyanis valóban vannak nyerési lehetőségek, de ezekhez a díjakhoz akkor jutsz hozzá csak ténylegesen, ha magad promotálod a Temut, hogy minél több embert regisztrációra bírj:

ez az app agresszív terjeszkedésének alapvető eszköze. 

Az ismerőseid aztán persze szintén ingyen akarnak majd vásárolni… amíg el nem érte a magyar regisztráltak száma azt a nagyságot, hogy nem nagyon találsz új letöltőket. 

Ami a termékeket illeti, valóban nagyon olcsók, de minőségük ennek is felel meg, így érdemes feltenned magadnak a kérdést: egészen biztosan megéri beleugrani ebbe? 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra