Ma éjfélkor elveszítheted Google-fiókodat és teljes tartalmát

GettyImages-1328699091

Most érkezik el a Google által már korábban meghirdetett, fontos határidő: a törlés érinthet olyan fiókokat is, amelyeket korábban te hoztál létre.

E-mailek és fotók is elveszhetnek, amennyiben nem cselekszel ma: ez az utolsó nap, hogy a régóta magára hagyott fiókok tulajdonosai tegyenek az ellen, hogy elveszítsék adataikat. 

Ahogyan arról korábban a Dívány is írt, azok a fiókok esnek a december elsejétől kezdődő törlési folyamat áldozatául, amelyek legalább két éve nem aktívak. Aktivitásnak számít, ha írtál levelet ezekből a fiókokból, használtad a hozzájuk kapcsolódó Drive-ot, esetleg bejelentkeztél velük a YouTube-ra vagy máshova.

Fontos emlékeidet is elveszítheted a Google törlési kezdeményezése miatt
Fontos emlékeidet is elveszítheted a Google törlési kezdeményezése miattAlexander Spatari / Getty Images Hungary

A Google Fotók kapcsán külön kiemelték, hogy akkor tarthatod meg a régi fiókod, ha bejelentkeztél oda legalább egyszer – tehát itt nem elég, ha az ahhoz kapcsolódó e-mail-címedről írtál levelet.

Épp emiatt érdemes odafigyelni, mit hagyunk veszendőbe menni: ha volt egy, csak a fotótárolás miatt használt fiókod, melynek tárhelye megtelt, de nem akarod elveszteni onnan sem a képeket, ma van utoljára lehetőséged cselekedni.

A törlés az ingyenesen létrehozott fiókokat érinti, okai közt pedig ott van többek közt az is, hogy a magukra hagyott fiókok feltörése könnyű, azok segítségével pedig sok visszaélésre nyílik lehetőség.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra