#ÉLETEM

A barátság extrákkal majdnem ugyanolyan jó, mint egy kapcsolat

Edicsek 2015. szeptember 8., kedd 21:41

Az alkalmi szexuális kapcsolatot gyakran kevésbé kielégítőnek, rosszabb minőségűnek és összességében ártalmasnak tartják a szakemberek, főleg nők esetében. Több tanulmány és cikk is készült arról, hogy az olyan felszedős alkalmazások, mint például a Tinder, ahol alkalmi kapcsolatot keresnek emberek, mennyire boldogtalanná tesznek olyanokat, akik jobban elköteleződnének és komolyabb kapcsolatot szeretnének. Ehhez képest egy új tanulmány azt mondja, hogy az alkalmi kapcsolat ugyanazzal az emberrel viszont ugyanolyan jó hatásokkal bír, mint egy rendes párkapcsolat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 szuper tipp, hogyan szedje össze magát a délutáni kajakómából

ST 2015. szeptember 8., kedd 19:28

A szegény dolgozó nap közben simán el tud fáradni annyira, hogy úgy érzi, ezen már csak az segíthet, ha lefekszik. És már tudjuk, ha ezt ebéd után tenné, nagyon is jót tenne magával, de mivel a munkáltatók ezt rendszerint nem támogatják, a Woman's Health 9 tippel segít, hogyan energetizálhatja magát néhány perc alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túl sokat ül? A szexnek is annyi!

ST 2015. szeptember 8., kedd 11:31

Napjainkban az emberek többsége ülőmunkát végez. Ez alapvetően nagyon kényelmes, de rég tudjuk már, hogy milyen veszélyekkel jár, mivel testének ez nem a természetes állapota. Ráadásul nem csak a munkahelyünkön ülünk: a munkából hazaindulunk – metrón, buszon, vagy az autóban ülve –, majd lerogyunk a kanapéra beszélgetni egy kicsit, átülünk az asztalhoz vacsorázni, majd vissza a kanapéra tévézni, vagy a gép elé, megnézni egy esti filmet vagy sorozatot. A szervezetünk eközben küszködik, és várja a megszabadító mozgást – ami sajnos a legtöbb esetben teljesen elmarad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, amivel nyomorultabbá teheti az életét

Sákovics Diana 2015. szeptember 7., hétfő 20:43

A pozitív pszichológia csodálatos dolog, segít nekünk abban, hogyan lehetünk boldogok, hogyan javíthatunk egy iszonyú napon és megtanít arra is, mennyire megéri mosolyogni. Mi itt a szerkesztőségben hálásak is vagyunk a pozitív pszichológiának, közvetítjük eredményeit, ahogy csak bírjuk, de akármilyen klassz lenne, az élet nem habostorta, pláne nem rózsakert, szóval itt az ideje azzal foglalkoznunk, hogyan nehezíthetnénk meg a saját életünket. Vigyázzon, ez sem olyan egyszerű! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Harmincon túl a csajoknak szívás az élet, anyagilag mindenképp

etelka 2015. szeptember 7., hétfő 17:36

22-29 éves koruk közt jobban keresnek a nőt - írja a Guardian. A Press Association elemzése, mely a Nemzeti Statisztikai hivatal adatai alapján készült, azt álllítja, a 22-29 éves nők éves fizetése 1111 fonttal (479000 Ft) magasabb, mint a hasonló korú férfiaké.  Ehhez képest, mire 30 évesek lesznek, a férfiak fizetése 8775 fonttal (3,79 millió forinttal) lesz magasabb, mint az azonos korú nőké. A statisztikai adatokat a 2006-2013 közti időszakban vizsgálták, a 2014-es adatok még elemzésre várnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jóga is lehet veszélyes – mint bármely mozgásforma

S-W. Zsó 2015. szeptember 7., hétfő 14:22

Három éve jelent meg az a könyv, amelyben William J. Broad, a The New York Times munkatársa és tapasztalt jógázó nemcsak a mozgásforma jótékony hatásairól, de annak kockázatairól is írt. Egy újabb átfogó tanulmány szerint azonban semmi okunk az aggodalomra. Hazai szakértőt kérdeztünk arról, hogy mennyire kell tartaniuk esetleges sérülésektől azoknak, akik rendszeresen jógáznak, és hogy ez mi mindentől függ.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szivárványtúra Magyarországon, avagy házhoz megy a Pride

Steiner Kristóf 2015. szeptember 6., vasárnap 14:51

Gyakran kérdezgetik tőlem, miért osztok meg személyes képeket a Facebook oldalamon, mikor "senki sem kíváncsi a homiskodásra", és különben is "tartsátok a négy fél között" - erre pedig röviden annyi a válaszom, hogy a szorzótábla megtanulását sem követeltük hatévesen, mégis hamar kiderült, hogy jól jön az a jövőben. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez –  ezt az elvet pedig a Magyar LMBT Szövetség országos emberi jogi kampánya, az „Itt vagyunk!” is osztja: a szemléletformáló projekt az LMBTQI emberek láthatóságát és társadalmi befogadását hírdeti. „A cél növelni a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberek láthatóságát, serkenteni részvételüket a helyi döntéshozatali folyamatokban és formálni a többségi társadalom LMBT emberekkel kapcsolatos szemléletét” – vallják a fővárosi szervezők, akik vidéki aktivistákkal karöltve küzdenek a kirekesztés ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Járványszerűen terjed az elhülyülés

etelka 2015. szeptember 6., vasárnap 13:54

Majdnem járványszerűen nő az agyi megbetegedések száma az Egyesült Államokban – állítja egy új tanulmány, mely a Surgical Neurology Internationalben jelent meg. A kutatók az 1989-es adatokat hasonlították össze a 2010-esekkel, 21 nyugati országot véve alapul. Azt tapasztalták, hogy a demencia, azaz a szellemi hanyatlás, az elbutulás kialakulása manapság 10 évvel korábban kezdődik, mint a rendszerváltás idején. A számok az Egyesült Államokban különösen aggasztóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy borderline-ossal élek, mit tegyek?

Kuna Gábor 2015. szeptember 5., szombat 19:00

Írtunk már a borderline személyiségzavar tüneteiről, és arról is, mit élhetnek át a családtagok. Ők nyilván segítetni szeretnének, a terápia felé terelgetni a beteget, vagy legalább enyhíteni a szenvedést. De hogyan lehet ezt elérni? Tehetünk bármit egyáltalán? Most újra szenvedő, dilemmákkal küzdő hozzátartozók leveleiből válogattunk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 ok, amiért egyszer Walesbe is el kell utaznia

S-W. Zsó 2015. szeptember 5., szombat 15:22

Nem is egyszer. Cardiff utcáin és környékén kóborolva engem például egyetlen random éjszaka alatt - amikor kiruccantunk egy barátnőmmel a londoni forgatagból - annyira elbűvölt a kelta kastélyok és kikötők misztikus hangulata, a minden lében kanál sirályok rikácsolása, no meg a roppant különleges és mókásan hangzó walesi nyelv - amely néha még a helyieknek is feladja a leckét -, hogy aztán egy időre oda is költöztem a „vörös sárkány országába”.

Bármilyen népszerű úti cél a turisták számára London, Dublin vagy Edinburgh, ha a közelben jár, mindenképpen látogasson el Walesbe is! Görgessen tovább, és megtudja, miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy térképen Budapest akadálymentesített helyei

mzd 2015. szeptember 4., péntek 19:40

Szeptember 10-én ünneplik meg a Route4U, azaz a Budapest belső kerületeinek akadálymentesített helyeit bemutató térkép elindulását. Az oldal nemcsak azért zseniális, mert zöld-sárga-piros színekkel jelölik a teljesen akadálymentes, a kis segítséget igénylő, és a nem akadálymentes helyeket, hanem azért is, mert kategóriákra szűrve is tudunk kutatni a helyek között. Így akár két kattintással találni kerekes székkel is könnyen bevehető ATM-et, szállást vagy éppen látnivalót.

A Route4U-nak egyébként telefonos alkalmazása is van: ide kattintson a Google Play-es verzióért!

Fotó: route4u.org
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Megélhetési áramvadászok: élet a Keletinél

Lina 2015. szeptember 4., péntek 14:48

Egy szír migránssal osztozom az áramon. Felkészült, hozott elosztót is, így egyszerre több kütyüt tud tölteni. Szerencsém van a sráccal, tekintve, hogy a Keleti vonzáskörzetében nem nagyon találtam üres konnektort, már ami működött is. Egy másik gyorsétteremben nemes egyszerűséggel kikapcsolták őket, mondván: elegük lett a bevándorló áramvadászokból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, mi az a napi szokás, amivel rugalmasabbá teheti a gondolkodását

Sákovics Diana 2015. szeptember 4., péntek 13:12

Vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer elismételni, most is egy ilyen jön: az edzés jót tesz az agynak. Legalábbis ezt állapították meg egy friss neurológiai kutatásban. Újra. Meg még arra is rájöttek (újra), hogy a mozgás kifejezetten az öregedő agynak tesz jót. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két szétrágott cseresznyemag: ennyi a halálos dózis

Dívány 2015. szeptember 3., csütörtök 13:47

Mindenkinek vannak olyan kedvenc kajái, amiről nem tud lemondani, sőt: sokszor állítja, hogy ha élete végéig csak egy dolgot ehetne, akkor azt választaná. Belegondolt már abba, hogy vajon melyik ételből mekkora lehet a halálos dózis? Esetleg teljesen ártalmatlannak látszóakról is? Az IFLScience oldalán egy érdekes videóba futottunk bele, amely választ ad a kérdésünkre: kiderül, hány pohár kávé ütne ki egy átlagos testsúlyú embert, és az is, hogy miért lehet halálos a cseresznyemag.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az orgazmus a hosszú élet titka!

ST 2015. szeptember 2., szerda 20:48

Az orgazmus egy olyan élmény, aminek átélésére valószínűleg senkit nem kell nagyon biztatni. De csak hogy fokozzunk a gyönyört, a csúcs elérése egy sor olyan egészségügyi előnnyel is jár, amire nem is gondolt volna – írja a dailymail.co.uk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Inkább ne legyen új kapcsolatom a gyerekem mellett, mert az kevésbé fáj?

Sákovics Diana 2015. szeptember 2., szerda 16:03

Egy hosszú párkapcsolat felbomlása, a szakítás, a család széthullása átkozottul fáj, és nem csak ott, akkor, nemcsak a következő hónapokban, nemcsak addig, amíg el nem kezdünk újra talpra állni: egy ilyen csalódás még sokáig kísér minket. A veszteségeink során szerzett sérüléseink leginkább az új párkapcsolatok elindításában, működtetésében csapnak vissza: már előre védekezünk, igyekszünk túlbiztosítani magunkat, távolságot tartani, miközben gyakran - ha nem is tudatosan - a korábbi párkapcsolatunkban megszokott mintákat ismérteljük. Így van ez mindenkinél, de különösen nehéz a helyzete azoknak, akik gyerekkel maradtak egyedül, akik szingli szülőkké váltak. De vajon van helye egyáltalán az új kapcsolatnak, a szerelemnek egy egyedülálló szülő életében? Ezen őrlődik olvasónk, nevezzük Ildikónak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Helyek, amik ősszel ugyanolyan jók, mint nyár közepén

travelo 2015. szeptember 2., szerda 11:50

Az iskolai vakáció végével általában varázsütésre megszűnik a kibírhatatlan tömeg a népszerű nyaralóhelyeken. Pedig szeptembertől novemberig rengeteg európai célpont tudja ugyanazt nyújtani, mint nyáron – csak éppen gyerekzsivajtól mentesen, sokszor jóval kedvezőbb utószezoni árakon. Ha tehát nincs gyereke, vagy van, de pár napra a nagymama gondjaira tudja bízni, érdemes őszre időzíteni egy kiruccanást.

És hogy merre induljanak? Svédországba például semmiképp: az amúgy gyönyörű Stockholmban már október elején tök sötét van este hatkor, az átlaghőmérséklet pedig kemény nyolc fok – nem az a tipikus utószezoni célpont. Ezzel szemben például az olaszországi Sienában egy melegebb októberi napon simán lehet húsz fok, szikrázó napsütés és a nap is csak hét körül megy le.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 pszichológiai kísérlet, ami olyan klassz, hogy megőrül

Sákovics Diana 2015. szeptember 1., kedd 21:32

Vannak pszichológiai kísérletek, amikben a világ minden pénzéért sem vettünk volna részt, de szerencsére a tudomány nemcsak arra van, hogy nyúzza a népet, adni is tud, ha nagy tudományos felismeréseket nem is, élményeket mindenképpen. A világ legszuperebb pszichológiai kísérleteiből gyűjtött össze most egy csomót kedvenc brit pszichoblogunk, a Research Digest, és ebből válogattuk ki most mi is kedvenceinket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

5+1 munkahelyi szokás, ami nem is annyira egészséges

Dívány 2015. szeptember 1., kedd 11:12

Irodában dolgozni nem egy életbiztosítás, ezt eddig is tudtuk. Sebaj, van egy csomó eszköz, ami elvileg segít abban, hogy ez még se legyen olyan megterhelő a szervezetünk számára. Persze minden problémát ezek sem oldanak meg, sőt. A Shape magazin szakértőket kérdezett meg arról, hogyan használjuk például az ülőlabdát vagy az álló munkához kitalált asztalt ahhoz, hogy tényleg védjék egészségünket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már nem nagy kunszt a futás? Valamit rosszul csinál.

S-W. Zsó 2015. augusztus 31., hétfő 20:30

Legyen kezdő, haladó vagy vérprofi, egyszer minden futó eljuthat addig a pontig, amikor úgy érzi, megrekedt, és nem tud többet kihozni magából. (Vagy egyszerűen csak megelégszik a heti háromszor félórás kocogással.)  Muhari Gábor, a 6 órás futás világcsúcstartója elárulta, mi mindenre kell odafigyelnünk, hogy motiváltak maradjunk és hétről hétre növelhessük teljesítményünket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A pszichológiai kutatások kétharmada megismételhetetlen

Sákovics Diana 2015. augusztus 31., hétfő 11:11

Mikor van értelme egy tudományos kutatásnak? Ha megbízható, nem igaz? Ha a kutatás eredményei hasznosak, ha a való világra általánosíthatóak. Nem véletlen, hogy minden tudományterületen igyekeznek olyan kutatásmódszertani alapelveket kidolgozni, amelyekkel a lehető legjobban biztosítható, hogy a vizsgálat tényleg azt mérje, amit mérni akar, hogy megbízható legyen, általánosítható.

A pszichológiai aránylag fiatal tudományterület, és rengeteget küzdött azzal, hogy természettudományos alapossággal tudja vizsgálni az emberi psziché működését. Úgy tűnt ez nem is megy neki rosszul, bár azt azért régóta tudjuk, hogy a 20 egyetemista megfigyeléséből levont következtetések helyett érdemesebb a metaanalíziseket (számos, ugyanazon a területen végzett vizsgálat eredményeinek áttekintése) és az alaposan megtervezett, véghezvitt randomizált kontrollált klinikai vizsgálatokat figyelni És most úgy tűnik, még ez is kevés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért néz ki furán a fotókon

mzd 2015. augusztus 31., hétfő 08:59

Bár már magától a szelfi szótól rosszul vagyunk, most egy ezzel kapcsolatos érdekes kutatásba futottunk bele. E szerint ha elégedetlenek vagyunk a rólunk készült fotókkal (mert éppen furának nézünk ki rajta), annak bizony pszichológiai okai vannak. Ráadásul az elkészült tanulmány szerint – részben emiatt – idegenek sokkal jobban ki tudják választani azokat a fotókat, amiken úgy nézünk ki, mint a valóságban – olvasható a PSYBlog oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elsőszülött lány? Nem csoda, hogy kövér.

Dívány 2015. augusztus 30., vasárnap 16:54

Gondolta volna, hogy a születési sorrend is befolyásolja a felnőttkori súlyunkat? Kutatók szerint igen, ráadásul az elsőszülött lányok járnak a legrosszabbul – olvasható a Daily Mailen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fogalma sincs, hogy boldog-e a gyereke

mzd 2015. augusztus 30., vasárnap 16:52

Egy friss kutatás szerint szülőként hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a tinédzser gyermekünk boldogtalan úgy, hogy közben egyáltalán nem az – olvasható a PsyBlogon. A kutatásból kiderült az is, hogy a 10-11 évesek körében ez pont fordítva van: ezek a gyerekek közel sem annyira boldogok, mint ahogy a szüleik gondolják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan, hogy milyen gyakran kell mosni a cuccait

Dívány 2015. augusztus 30., vasárnap 10:51

Ön milyen gyakran mossa ki a farmerét? És a pólóját felveszi két egymást követő napon? Na…őszintén! Egyáltalán tudja, hogy milyen gyakran kellene mosni a ruháit? A Brit Lab erre a kérdésre keresi a választ legfrissebb videójában, ami olyan klasszra sikerült, hogy mi azonnal le is fordítottuk. Lássuk mit mond a büdös pólókról a tudomány. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 ... 185

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés