ALAPKONYHA

Pénteki süti: túrógombóc keksz

Piszke 2015. május 1., péntek 09:24

Van olyan, aki nem szereti a túrógombócot? És a túrógombóc keksz formájában jöhet? Ez az a sütemény, ami a finom vaníliás-citromos-túrós illatával mindenkit kicsalogat a konyhába, és már langyosan (igen, úgy a legjobb, nem muszáj bevárni a csokimázat) eltűnik a tepsiről.

DSC 0143
Fotó: Piszke

Hajlamos alul jobban megpirulni, ezért inkább a sütő felső részében süssük, hogy az alja ne száradjon ki. A túró miatt finom puha marad, de másnap reggeli teszteredményt még nem sikerült produkálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb 24 csirkés receptünk

Katucikonyha 2015. április 30., csütörtök 10:25

A csirkehús elég jó választás minden alkalomra. Szinte mindenki szereti, gyorsan elkészül, nem zsíros, és remekül ízesíthető. Vannak, akik szerint túl száraz, erre az alábbi receptjeink rácáfolnak.

Következzenek tehát a kedvenc csirkehúsos ételeink, amik egytől-egyig könnyen elkészíthetők, így kezdőknek is bátran ajánljuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hámozunk kivit két mozdulattal

Primilla 2015. április 29., szerda 09:03

Így április végén sajnos nincs más választásunk, mint déligyümölcsökkel kihúzni valahogy addig, amíg megérnek végre az első hazai gyümölcsök is. A kivi, mangó és avokádó imádók most nagyon fognak szeretni minket, ugyanis megtaláltuk a videót, amelyben bemutatják, hogy hogyan lehet ezeket két mozdulattal meghámozni. Sőt, a puha körtére is bevehető a módszer, nézzék!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Franciás reggeli: bundás kalács

Katucikonyha 2015. április 28., kedd 19:17

Igazi dőzsölős reggeli/uzsonna fillérekből. A szikkadt kalács édes, vaníliás tojásbundát kap, mellé meg elég némi friss gyümölcs vagy lekvár.

Ráadásul időben sem több az elkészítése, mint összedobni egy rántottát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bögrés húslevesek tesztje: csak egy maradhat!

Tuna Judit 2015. április 27., hétfő 10:35

Most, hogy tavasszal ismét beköszöntött az ősz, nem láttuk hiábavalónak megkóstolni, hogy mit tudnak az instant bögrés levesek, és azon belül is a tyúkhúslevesnek álcázott csodák.

Egyébként ezekről az ételekről mindig a kapszulás kaják jutnak eszembe, amilyeneket a scifikben látni, vagy amilyeneket a Jatson család tagjai fogyasztottak előszeretettel. Emlékeznek még?  Nos, a gyors levesek egyáltalán nem teljes értékű eledelek, sőt, még azt sem mondanám, hogy laktatók, viszont tény, hogy 5 perc alatt elkészülnek és tűzoltásra tökéletesek. Mondjuk. Néha. Nagyon ritkán.

Abban is egyetértünk gondolom, hogy totálisan mindegy, milyen ízesítésűt választ az ember ezekből a levesekből, mindnek teljesen egyforma íze van: nátrium-glutamát és só. És ugye azzal is tisztában vagyunk, hogy ezek a levesek még csak nem is láttak csirkét, vagy ha mégis, akkor legfeljebb nyomokban. 

A leveseket nem tudományos módszer alapján vizsgáltuk, az volt az elsődleges szempont, hogy ha már nincs időnk egy jó kis csirkelevest készíteni, melyik zacskóstól tudnánk jól lakni. A kóstolón leginkább olyanok voltak jelen, akik bírják az effajta termékeket, de sajnos még így is elég lehangolóra sikeredett ez a tesztecske. 

A maximálisan elérhető pontszám a 20 volt, de ennek közelében sem járt egyik versenyző sem. Hat levest néztünk meg, egyik rosszabb volt, mint a másik. Természetesen most sem tudta senki, hogy melyik levest eszi éppen, szóval nem befolyásolhatta senkit a márkahűség, vagy éppen a sznobizmusa. Íme a levesek:

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 15 legjobb csokis recept, összegyüjtve

Piszke 2015. április 26., vasárnap 15:16

Itt a tavasz, és akkor vége a csokissüti-bűnözésnek, szembe kell nézni a télen felszedett kilókkal, és lehet salátákkal kelni-feküdni? Biztosan lehet így is élni, mi viszont jobban hiszünk abban, hogy egy kis csokis ezmegaz ilyenkor is belefér, csak éppen ésszel kell csinálni.

Ezért aztán, itt van egy rakás többszörösen bevált, nagyon csokis recept, torták, piték, kekszek, krémek, pudingok, és fagyik, a közös nevező pedig a csoki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pácolt halra gerjed a világ, gerjedjen ön is!

zezse 2015. április 25., szombat 16:17

A peruiak egyik legismertebb étele a ceviche, amihez nyers hal és szósz kell, amit tigristejnek neveznek. Az elkészítése egyszerű, gyakorlatilag savas lébe kell áztatni valamilyen fehér húsú halat.
Ez lehet tengeri és édesvízi egyaránt, a tengeri keszegtől (dorade névre is hallgat) a harcsáig lehet bátran kísérletezni. Egy vacsorán próbáltuk ki a perui specialitásokat, melyet Robert Ortiz, a londoni Lima étterem séfje mutatott be.

A ceviche („szevicse”) Dél-Amerika – azon belül is elsősorban Peru és Equador –jellegzetes étele, a latin-amerikai konyha térhódításával egyre inkább a nemzetközi gasztronómiába is bevonult, jelenleg világszerte az egyik legtrendibb fogás.

Hat alapeleme a következő: falatokra vágott friss, nyers hal (vagy más tenger gyümölcse), citrus (citrom, zöldcitrom, narancs, grapefruit, vagy ezek keveréke), só, hagyma, chili, zöldfűszer (leggyakrabban koriander.)

Ezt a hűsítő, tüzes-jeges fogást általában jéghideg sörrel kísérik, de állítólag másnaposság ellen/után is kiváló – kiváltképp az összegyűlt csípős-savanyú pác, amelyet tigristejnek (leche de tigre) neveznek. Rengeteg féle ceviche létezik, az országok között is jelentős különbségek merülnek fel, mind az elkészítésben mind a tálalásban.

Peruban főtt kukorica és édesburgonya jár mellé (édességük lenyugtatja a chilitől és citromtól felajzott ízlelőbimbókat, valamint laktatnak), Equadorban gyakran pattogatott kukoricával, vagy ropogósra sütött, speciális, helyi óriási szemű kukoricával és bővebb lével tálalják. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

Koncz Andrea 2015. április 24., péntek 11:47

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak a minden kérdésre hibátlan válaszokat adók élnek túl, a többieket megölte a gyöngyvirág.

Minden évben újra elhangzik ezer helyen, hogy a medvehagyma és a gyöngyvirág levelei nagyon hasonlítanak egymásra, viszont utóbbiból már kis mennyiség is halálos mérgezést okozhat. Ön meg tudja különböztetni a kettőt?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: zserbó

Piszke 2015. április 24., péntek 10:43

Van valaki, aki nem ismeri a zserbót, amiben a szaftos baracklekvár és a dió olvad össze a könnyű tésztával, és a tetején finom csokiréteg ellensúlyozza a töltelék édességét? A soklapos sütemények elsőre ijesztőnek tűnnek, holott a zserbó tésztája gyorsan összeállítható, nagyon könnyen kezelhető, csak a kelesztési és sütési idő miatt tart kissé hosszabban elkészíteni. A csokiréteget is csak kihűlés után húzhatjuk a tetejére, és bár egy szelet zserbó mindig nagyon finom, egy napnyi pihentetés után érnek össze igazán az ízek.

DSC 0044
Fotó: Piszke

Az alap hozzávalók mindenütt változatlanok, és ha csak nem muszáj, ne használjunk margarint, ne sajnáljuk a jóféle házi dzsemet, a diót, viszont ne nyomjuk agyon cukorral se a süteményt. A citromhéj (és a fahéj) opcionális: csinálja mindenki úgy, ahogy a nagymamájánál vagy az anyukájánál megszerette.

Egy, nagymamai receptkönyvből származó zserbóreceptünk már volt korábban is, azt itt találják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyors vendégváró: parmezános-olívás rudak

Katucikonyha 2015. április 23., csütörtök 11:11

Az egyszerű sajtos rúd felturbózott változata minőségi sajttal és finom olívabogyókkal. A tésztában lévő sok-sok sajt ropogósra sül, ennek senki nem tud ellenállni.

További sós apróságok receptjeit ITT gyűjtöttük össze. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a kukoricapattogtatásnak is van forradalma, íme!

Menő/Ciki

Divany.hu 2015. április 22., szerda 18:41

Imádja a popcornt? Még a Barátok közt előtt is percekig áll a konyhájában, hogy a mikro kellemes hőfokra pattogtassa kukoricadarabkáit? Akkor bizony önnek találták ki ezt a remek szerkezetet, amivel végre megszabadulhat az agyonadalékolt zacskós kukoricától, és nyűg nélkül pattogtathat akár bio szemeket, ha úgy tartja kedve. Önt is ez a probléma marcangolja naponta, igaz?

Távolról sincs vége, olvasson még »
793 szavazat 1050 szavazat

Bejutott a világ legjobb szakácsiskolájába a magyar lány!

bb 2015. április 21., kedd 12:01

Nemrég számoltunk be a modellből lett magyar szakácslány New York-i kalandjairól, aki akkor a világ egyik legmenőbb kulináris iskolájába, az ICE-ba (The Institute of Culinary Education) szeretett volna bekerülni, az internetes szavazás elsörpő sikert hozott neki, rengetegen támogatták bemutatkozó videóját!

Untitled-1
Fotó: youtube.com

A március végén lezárult internetes szavazást követően Tombor Nelli részleges ösztöndíjat kapott, aminek köszönhetően a borsos tandíj felét állja a nívós iskola, az idei ösztöndíjakat ők nyerték el. A szerencsés szakácsot ezúttal arról kérdeztük, hogy mit, és milyen környezetben fog tanulni a gasztro iskolában:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a legjobb félzsíros túró nyomában

Tuna Judit 2015. április 20., hétfő 11:13

Ismeri az érzést amikor megveszi a túrót a boltban, hogy majd milyen finom túróstésztát fog belőle gyártani és amikor kicsomagolja, az egésztől elmegy a kedve, mert a., nem elég zsíros, b., nem elég darabos, c., mindkettő?! Ráadásul olyan nagy eltérések vannak a túrók árai között, hogy emiatt sem mindegy melyiket veszi meg.

Ezen a kóstolón próbáltuk a lehető legtöbb félzsíros túrót beszerezni, és megtalálni közülük azokat, amelyek megfelelnek az elvárásainknak. Szerintünk a jó túró: savanykás, krémes, de közben darabos is, nem kesernyés, nincsen sajtíze, nem száraz, nem gumis, és leginkább illatmentes. Nos, nem gondolnánk, hogy ezek erős kritériumok, mégis elég sok túró elbukott a kitételek szempontjából.

Rögös állományú étkezési tehéntúró

A Rögös állományú tehéntúró tehéntejből tejsavbaktérium-színtenyészet, esetleg alvasztó enzim hozzáadásával készített savas vagy vegyes alvasztású, rögös állományú, kelvirágszerű friss sajt, amelyben a savófehérje-kazein arány nem haladja meg a tehéntejben lévőt.

Külső: Egyenletesen csontfehér színű. Állomány: Laza rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető, morzsálódó halmazok, enyhe savóeresztés megengedett. Gépi úton csomagolt termékek (pl.: tégelyes) esetén egynemű tömb, amely laza rögökből álló halmazokra törhető. Szájban jól érzékelhetően rögös, nyeléskor nem fojtós. Szag: Kellemesen savanykás, jellegzetesen aromás, idegen szagtól mentes. Íz: Kellemesen savanykás, jellegzetesen zamatos, idegen íztől mentes. Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Előzetesen nem gondoltuk volna, hogy van óriási különbség túró és túró között, de aztán akadt pár termék, amelyik rácáfolt a várakozásainkra. Összesen kilencféle túrót kóstoltunk, kizárólag állag és íz alapján pontoztuk őket, semmilyen tudományos alapon nem vizsgáltuk a termékeket.

A megszerezhető maximális pontszám a 30 volt, ez egy terméknek sem jött össze, igazán jó kettő volt, ezek átlépték a 20-as ponthatárt. 

Mindegyik túrót azonos időben vásároltuk, hűtőben tartottuk, és hűtőtáskában juttattuk el a szerkesztőségig, hogy még véletlenül se romolhassanak meg. A túrókat hidegen kóstoltunk és, hogy különbséget tudjunk tenni az ízük között, a kóstolás alatt kenyeret ettünk, na, nem a túróval, csak ízelválasztóként.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütőiskola: francia sós pite omlós tésztából

Ötvös Zsuzsanna 2015. április 19., vasárnap 11:14

Sütiiskola-sorozatunk előző részeiben először megnéztünk egy egyszerű alapreceptet omlós tésztához, majd tortát sütöttünk  linzeralapon. A következő „tananyag” pite készítése ebből a tésztatípusból, amihez meg fogunk ismerkedni a vakra sütés (vagy más néven vakon sütés) technikájával is.

Erre akkor van szükség, ha az omlós tésztát töltelék nélkül elő kell sütnünk (vagy pedig egészen meg kell sütnünk, és a kisült tésztát töltjük meg). A vakra sütés megakadályozza, hogy az omlós tészta a piteformában felpúposodjon: így fogunk szép szabályos tésztakosarat kapni, amelyet könnyen megtölthetünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Svéd fahéjas csiga, avagy kanelbulle

Primilla 2015. április 18., szombat 11:07

Ha a svédek csinálnak valamit, az biztos, hogy ütős lesz – ebben a tudatban álltunk neki a hétvégén a hagyományos svéd fahéjas csigának. Igazunk lett, tényleg intenzív ízű sütit kaptunk, puhát, édeset, és nagyon-nagyon fűszereset, a tetején ropogós bevonattal.

A svédek úgy hívják, kanelbulle, mi maradhatunk a fahéjas csiga elnevezésnél, bár a megszokott íztől ez mindenképpen különbözni fog a nagy mennyiségű kardamomnak köszönhetően. A megadott hozzávalókból jó sok sütink lesz, ami nem baj, mert másnap még mindig nagyon finom volt, a harmadnapot viszont már nem érte meg, mert mind elfogyott.

süti

Special feature, hogy a töltelék gyakorlatilag belediffundál a tésztába, így egyáltalán nem szóródik, ezért akkor sem kell szívinfarktust kapnunk, ha valaki egész nap rájár a sütire, és csak úgy, tányér nélkül bele-belamajszol. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: ananászos-vaníliás pite

Piszke 2015. április 17., péntek 10:35

Ilyenkor mindenki unja már a télies desszerteket, az almát, a déligyümölcsöket, lassan elfogynak a fagyasztó készletei is, viszont még várni kell a szabadföldi eperre, málnára, meggyre. Ebben a helyzetben, ha mégis gyümölcsös sütire vágyunk, jó, ha van kéznél egy ananászkonzerv.

DSC 0035(1)
Fotó: Piszke

Lehetne akár sima pudinggal is tölteni a megsütött tésztát (vagy a krém tetejére pakolni a gyümölcsöt, mint ennél a  klasszikus gyümölcstortánál), de az ananászt összesütve a vaníliás krémmel az egész pitét jobban átjárja az ananász parfümös aromája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kalóriaszegény vietnámi vacsora nem csak konyhatündéreknek

zezse 2015. április 16., csütörtök 10:12

Kaptunk egy furcsa meghívást a Food Network-től. Közös főzésre invitáltak, ahol egy Angliában felnőtt indiai szakács fog vietnami ételt készíteni, ráadásul ott lesz Buday Péter, a bárhol bevethető médiaséf is. Reza Mahammadnak van egy étterme Londonban, és műsora a Food Network-ön, melyet nemrég honosítottak itthon is, a Magyar Telekom Nagyvilág Minipay csomagjában. 

A lényeg a lényeg, Reza Mahammad és Buday Péter segédletével Sült csirkecombot készítettünk ázsiai káposztasalátával.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet

Steiner Kristóf 2015. április 15., szerda 09:30

Nyakunkon a strandszezon, ilyenkor pedig nem árt visszavenni kicsit a zsíros, szénhidrátdús kajákból, és beiktatni néhány zöldségnapot. Már látom is a csüggedt arcokat – pedig a saláta, ha megfelelő öntettel párosítja az ember, fergeteges lehet főfogásként is. Itt most nem arra kell gondolni, hogy elrágcsálunk néhány szomorú levélkét, hanem fanasztikus, tartalmas salátákra, ínycsiklandozó öntetekkel. Mivel a boltban vásárolt saláta dresszingek rendszerint tocsognak a cukorban, az olívaolaj pedig önmagában egy ponton unalmassá válik – így most megosztom az 5 kedvenc, végtelenül szimpla, elképesztően finom, ráadásul vegán salátaöntetem receptjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar csokik taroltak a világversenyen

Edicsek 2015. április 15., szerda 09:10

Az angol Academy Of Chocolate, vagyis a Csokoládéakadémia 2005 óta a legnevesebb angol szakértők bevonásával évről-évre megrendezett díjátadóján idén nem is egy, hanem egyenesen öt magyar gyártó is elismerésben részesült. 

Idén minden eddiginél többen neveztek a versenybe, így az 500 termék értékeklése öt napon át zajlott. A zsűri elnöke a világszinten is elismert borász, Charles Metcalfe volt, de csokoládészakértők, cukrászok és szakújságírók is helyet kaptak a szakmai zsűriben.

A világ különböző helyeiről származó alapanyagokból a magyarok olyan csokikat készítettek, amik simán felvették a versenyt az angol, svéd, amerikai, sőt, a belga csokoládékkal is. Mutatjuk a magyar díjazottakat ABC sorrendben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Klasszikus gyümölcstorta, házilag

Ötvös Zsuzsanna 2015. április 14., kedd 12:03

Gyerekkori emlékeket idéző nagy kedvenc a hagyományos gyümölcstorta: pihe-puha piskótalapon vaníliapuding, bőven megpakolva friss idénygyümölcsökkel. Mint minden sütire, erre is igaz, hogy akkor lesz igazán finom, ha nem bolti, műanyag hozzávalókból rakjuk össze: bolti kész piskótalap helyett magunk sütünk hozzá piskótát, a pudingot pedig nem aromával és színezékkel „gazdagított” zacskós pudingporból készítjük, hanem  igazi vaníliából és tojásból .

A gyümölcsök mindig az adott szezonhoz igazíthatóak: a tél végén - a tavasz elején még naranccsal és gránátalmával készítettük, de isteni lesz friss, szabadföldi eperrel, és majd málnával, barackkal is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: a halacska a legjobb sós kréker?

Tuna Judit 2015. április 13., hétfő 18:39

Legutóbb sós-mixeket teszteltünk, tudják, ez az a fajta rágcsa, amiben vegyesen vannak a kisperecek, miniropik, halacskák és változatos alakú krékerek. A teszt alatt, után többünkben felmerült, hogy azokat kedveljük igazán, amelyekben nincs túl sok perec és ropi, ha ilyen mázos cuccra vágynánk, egyszerűen megvennék azt zacskós kiszerelésben.

Emellett azt figyeltük meg, hogy a zacskós kiszerelésben kaphatókba valahogy több perec kerül.

Nagy kedvelői vagyunk ugyan a műfajnak, de amióta riogatnak minket a pálmazsírral, meg az ilyen-olyan mesterséges szerekkel, és akkor az üres kalóriákról már ne is beszéljünk ugye, már nem is annyira jó kedvvel ropogtatjuk a sós krékereket. Azért természetesen egyáltalán nem esett nehezünkre megtalálni a legjobbat, sőt, a céllal való bűnözés is nagyot dobott a teszten.

A krékereket semmilyen tudományos alapon nem vizsgáltuk, hétfajta között kerestük a legjobbat. A maximálisan elérhető pontszám 35 volt, kapaszkodjanak meg: az első majdnem elérte a mágikus, maximális ponthatárt, és a többi dobogós is nagyon jól szerepelt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tökéletes madártej, brilliánsan egyszerűsítve

Ötvös Zsuzsanna 2015. április 12., vasárnap 14:17

Igazi klasszikus a madártej, békebeli családi ebédek hangulatát idézi. A tojásos angolkrémnek két titka van: egyrészt nem szabad spórolni a tojássárgákkal, ugyanis a krém a sok tojássárgától lesz igazán krémesen sűrű, nem pedig liszt hozzáadásával.

A másik titok, hogy csakis igazi vaníliából érdemes elkészíteni, hiszen az egyszerű desszert a minőségi hozzávalóktól lesz igazán ütős.

A habgaluskák készítése általában a folyamat legkevésbé kellemes része: sok tej kell a főzésükhöz, ami könnyen odaég, a madárkák pedig hajlamosak szétesni főzés közben. Ezt úszhatjuk meg egy zseniális egyszerűsítéssel: használjuk a mikrót, amiben összesen egyetlen perc alatt elkészülnek, és tökéletesek lesznek. Többen is próbáltuk az alapkonyhás csapatból, és varázslatosan működik!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Házi libatepertő és libazsír 700 forintból

Becca 2015. április 11., szombat 09:51

A minap az egyik hiperben jártam, és láttam, hogy lehet kapni bőrös libahájat. Persze azonnal a nagymamám jutott eszembe – még mindig emlékszem, a töpörtyű milyen finom és ropogós volt frissen. Gondolkodás nélkül pakoltam a kosárba, és otthon nekiálltam az elkészítésének. Az eszembe sem jutott, hogy nem csak libatepertő lesz belőle, hanem libazsír is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pénteki süti: ropogós nutellás-csokis csók

Piszke 2015. április 10., péntek 14:15

Húsvét utáni levezetésnek ezúttal egy szuperegyszerű édességet gondoltunk ki, amit kivételesen még megsütni sem kell. Ezt az expresszgyors, sütés nélkül pénteki nasit akár egy gyerekre is rábízhatjuk, ha ismeri a számokat és ki tudja mérni a hozzávalókat.

DSC 0031(1)
Fotó: Piszke

Tíz perc kell neki mindössze a hűtőben, és máris maszatolás nélkül ehető – vagy inkább nyom nélkül eltüntethető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Töki pompos, húsvéti maradékokból

Katucikonyha 2015. április 10., péntek 09:03

A kenyérlángos (vagy más néven: langalló, töki pompos) újra virágkorát éli. A kirakodóvásárok egyik kedvence lett. Régen az asszonyok a kenyérsütéskor lecsíptek egy darab tésztát, megpakolták a kamrában található finomságokkal, és kisütötték a kemencében.

Nekem a húsvéti maradékhasznosítás során jutott eszembe ez a klasszikus, magyar étel. Elvégre milyen jó, ha épp vendégeket várunk, vagy ha már úgy érezzük, ideje lenne egy jó kis pizzát rendelni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés