Mi Svájcnak a hivatalos nyelve?

GettyImages-1669254335

Indiában az angol mellett több mint húsz másik is az ország hivatalos nyelvei között szerepel, de tudtad, hogy a jóval közelebbi Spanyolországban is négy hivatalos nyelv van? És egyáltalán, melyik országban milyen nyelven kell megszólalni hivatalosan?

Míg az aprócska kiterjedésű Svájcban négy hivatalos nyelv is van, addig a gigantikus Kína mindössze egyetlenegyet, a kínai mandarint ismeri el hivatalos nyelvéül. Az Amerikai Egyesült Államok egyes államaiban ugyan hivatalos nyelv az angol, van, ahol a francia vagy a spanyol is, de nagy részüknek máig nincs hivatalos nyelve. Közben bizonyos számítások szerint 2050-re lakosainak több mint fele született spanyol ajkú lesz.

Tudod, melyik országban mi a hivatalos nyelv? Kvízünkből kiderül!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Beszélni magyar? Akkor nem ez az oka a szomorú végeredménynek? Megtévesztő volt, tudjuk.

4–6 találat: Mennyire nem ugyanaz, mit beszélnek az emberek, és mi a hivatalos, ugye? Mint ahogy az sem egyezik meg, hogy mi mit hiszünk, és mi az igazi. Ez derült most ki.

7–10 találat: Le a kalappal, ura vagy a helyzetnek ebben a nyelvdömpingben. Gratulálunk!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek