Hiába az árzuhanás, mégse vehetjük olcsóbban

GettyImages-1313612121

A pandémiás időszak sok területen hatott életünkre, s vásárlási szokásainkat is nagyban befolyásolta. Míg egyes termékek ára az egekbe szökött, másoknál visszaesés volt tapasztalható. A „normális kerékvágás” visszaállása ugyan bizonyos szegmensekben árzuhanást eredményezett, a kiskereskedelmi fogyasztókig nem mindig jut el a kedvezőbb ár.

Így van ez a gyémánttal is. A világjárvány tombolásakor a drágakő ára történelmi csúcsokat döntött, mivel még aki megengedhette magának, sem tudta pénzét élményekre, utazásra költeni, és a befektetési jellegű igényeket is jól kiszolgálta. A 2021-ben és 2022-ben tapasztalt rekordárak után, korábbi szokásaink újra felvételével, és a szabad mozgás lehetőségének visszanyerésével ismét az élményszerű programok felé fordult inkább a kevésbé tehetős és a kifejezetten jómódú réteg is. Ennek a hullámzásnak a magasságait és mélységeit a nyersgyémánt ára pedig hűen követte, nyilatkozta a CNN Businessnek Paul Zimnisky, a Zimnisky Global Rough Diamond Index gyémántelemzője. A természetes gyémánt ára jelentős visszaesést mutat.

Alkalmas pillanatok lennének tehát ezek a gyémántba fektetésre, ha a kiskereskedelmi árak is tükröznék azt a visszaesést, amit a kereset hanyatlása okozott a nyersgyémánt árában.

Hiába a jelentős árzuhanás a természetes gyémánt piacán, a boltokban azonban nem kapjuk meg álmaink ékszereit ma sem olcsóbban,

a kiskereskedők ugyanis igyekeznek maguknak megőrizni az így esetlegesen keletkező nagyobb árrést.

A boltokban nem csökkentek a gyémántárak
A boltokban nem csökkentek a gyémántárakpicture alliance / Getty Images Hungary

Egyébként is, a téli szezon közeledtével elérkezik majd az eljegyzések dömpingje, a karácsonyi ajándékok vásárlási láza és a Valentin-napi ékszerfelvásárlások időszaka, így a drágakővel díszített ékszerek iránti keresletemelkedésére joggal számítanak az értékesítésben érdekelt szakemberek.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra