Torontóban többé nem lehet kutyát venni

Legalábbis a kisállat-kereskedésekben. Míg a tenyészetek szinte futószalagon gyártják a kutyákat és a macskákat, addig a menhelyek fuldokolnak a sok kidobott kisállattól.

Pár napja a torontói városi tanács olyan egyhangú határozatot hozott, ami szerint ezentúl nem lehet kisállat-boltokban macskákat és kutyákat eladni - írja az Ecorazzi.

A boltban kapható kutyákat és macskákat mondhatni üzemszerűen állítják elő; sokszor óriási tenyésztelepek tesznek eleget a keresletnek. Eközben az állatmenhelyek megtelnek, és csak egy részük jut nagy nehezen új gazdához. Nemrégiben egy nagy tengerentúli kisállat-áruházlánc abbahagyta kutyák és macskák forgalmazását, és minden erejét arra összpontosította, hogy segítsen otthont találni az elhagyott házikedvenceknek. Most pedig Toronto vezetése is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az egyik tanácsnok nyilatkozata szerint az új tiltás "becsapja az ajtót azok előtt, akik futószalagon gyártják az állatokat profit reményében."

Pénzért nem, csak ingyen

Az új határozat nem azt jelenti, hogy a kutyákat és a macskákat kititották a kisállat-boltokból. Csak éppen pénzért nem lehet őket ezentúl árulni. Adoptálás útján továbbra is lehetséges hozzájuk jutni ezekben a boltokban. Ebben a helyi állatmentő szervezetek működnek közre. Az engedéllyel rendelkező tenyésztők pedig saját telephelyükön adhatják csak el állataikat. Kanadában legelőször a Brit Kolumbia tartományban lévő Richmond városa tiltotta be a kutya- és macskakereskedelmet.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.