Naomi Campbell háza szem alakú, de legalább full öko

A topmodell új háza madártávlatból fedi fel különös formáját, viszont minden teljesen környezettudatos benne.

Naomi Campbell sosem a visszafogottságáról volt híres, ez meglátszik az ingatlanvásárlásain is. Tavaly csilliárdos orosz pasijával egy gótikus villát vettek meg Velencében a Grand Canal partján, most pedig a törökországi Isla Playa de Cleopatrán épült, minden szempontból öko palotájáról jelentek meg képek - adta hírül a Curbed.

Az épületet a spanyol fenntartható építészet egyik sztárja, Luis de Garrido tervezte. A 25 hálószobás birodalomban található például egy acél- és üvegkupola, amit az üvegházhatáshoz hasonló módon, természetes úton fűtenek. Egyéb zöld megoldások a házban a fotóvoltaikus panelek, geotermikus fűtésrendszer, de az esővizet is gyűjtik és felhasználják, a szennyvizet pedig ártalmatlanítják. És hogy mi teszi fel az i-re a pontot? A furcsaságot csak a levegőből lehet látni: a palota alakja olyan, mint egy ősi egyiptomi védelmező jelkép, Hórusz szeme.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.