A Szigeten gyűjtsd szelektíven a szemetet

Az ÖKO-Pannon szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő roadshow-ja pénteken látogat a Sziget Fesztiválra.

Az ÖKO-Pannon a Zöldövezet Társulással együttműködve 6 éve koordinálja és bonyolítja a nyári zöld fesztiválok hulladékgazdálkodását, közben programokkal is igyekszik felhívni a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára. Tavaly összesen 11,4 tonna szelektíven gyűjtött hulladék gyűlt össze a rendszerbe bekapcsolt fesztiválokon, az idei mérleg már a Sziget előtt is 14 tonna felett járt.

Több tonnányi szemét – újrahasznosítva

A Gyereksziget jellegéből fakadóan nem termelt sok hulladékot, a VOLT Fesztiválon viszont 8,2 tonna, a Balaton Soundon 5 tonna, a Hegyalja Fesztiválon pedig a RePohár sikerének köszönhetően mindössze 0,5 tonna hulladék került vissza az újrahasznosítás csatornáiba.

A Szigeten 22 gyűjtősziget van a fém-, papír- és műanyaghulladék számára, a vendéglátóhelyek közelében 15 üveggyűjtő működik. Illetve 50 képzett önkéntes felel a szelektív gyűjtőzsákok cseréjéért, üzemelteti a hulladékcsere pontot, és a földön eldobott hulladékból kiválogatja a hasznosítható fajtákat.

Persze nem kell önkéntesnek lenned, hogy tegyél a környezetért, ráadásul ezért most jutalmat is kaphatsz : két Hulladékcsere pontnál beváltott műanyagpohárért, PET palackért és aludobozokért apró ajándék jár.

ÖKO-roadshow

A szemléletformálás is kiemelt szerepet kap: az ÖkO-Pannon a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő roadshow-ján, hogy a játékos lelkű fesztiválozók a Tudás kereke, a Sajtfal, a Rend(m)ező, PET-teke és az Öko-Totó állomásokon tesztelhessék tudásukat, ügyességüket. A játékokkal augusztus 12-én, 12.00 és 18.00 óra között, a Party Aréna melletti Hulladékcsere Pontnál várják a közönséget.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek