Kaszinódolgozóknak gyártanak ruhát újrahasznosított műanyagpalackból

Egy New York-i munkaruhacég olyan technológiával gyárt munkaruházatot a kaszinódolgozóknak, amely a műanyagot a ruhaanyag alapjául szolgáló rosttá alakítja. Egy póló elkészítéséhez körülbelül 5 műanyagpalack szükséges.

A New York-i székhelyű Cintas vállalat a zöld termelésre szavazott legújabb, kaszinódolgozóknak tervezett kollekciója megalkotásakor. A cég ugyanis olyan felsőrészeket mutatott be, amelyek újrahasznosított műanyagpalackok felhasználásával készülnek - adta hírül a Mother Nature Network.

A Jacquard csíkos felsők férfiak és nők számára egyaránt elérhetőek lesznek, 6 féle színben, köztük paprika és curry változatban. A cég egyébként úgy reklámozza termékét, hogy ezzel a szerencsejáték-ipar bizonyíthatja környezettudatosságát. A pólókat egyébként normál mosógépben is lehet mosni, így a száraztisztítás költségeit is remekül megspórolhatják rajta a kaszinók.

Az Egyesült Államokban óránként körülbelül 2,5 millió műanyagpalackot dobnak ki – állítja a Cintas –, többek közt emiatt is döntöttek úgy, hogy megtervezik a pólókat, amelyek egy a fenntartható ruhakollekció részei. Ugyanennek a projektnek a részeként kórházi műtősfelszereléseket és újrahasznosított anyagokból készült pólókat is gyártanak. A Cincinatti-ben található cég egyébként korábban már megsemmisített iratokból is készített papír kéztörlőt.

Fotó: Beej Jorgensen
Fotó: Beej Jorgensen
Oszd meg másokkal is!
Mustra