Delfinekkel táncolt a meztelen kutató

A bálnaszelídítés egy különleges módját választotta egy orosz tengerkutatónő, meztelenül merült a mosolygós arcú belugák közé.

Natalia Avseenko (36) tengerkutató egy nem mindennapi kísérletre vállalkozott, annak érdekében, hogy megszelídítsenek két fehér delfint (beluga), meztelenül merült közéjük a Fehér-tenger jéghideg, -1,5 fokos vízébe. A kutatónő speciális meditációs légzéstechnika segítségével tíz perc negyven másodpercig bírta a fagyos vízben - írja a dailymail.

A kísérletet egy zárt tengerrészen végezték, ahol bálnákat, delfineket szelídítenek, mielőtt szerte a világban vízi parkokba, akváriumokba szállítanák őket. A búvárruhát azért kellett a parton hagyni, mert úgy gondolják, hogy a beluga nem szereti, ha mesterséges anyag ér hozzá.

Természetes élőhelyén jelenleg százezer belugát számolnak, az emlős pedig arról híres, hogy az emberhez hasonló arckifejezéseket, grimaszokat képes vágni, csontszerkezetük ugyanis rugalmas - de a pucér kutató látványa is biztosan hozzájárult Matrena és Nilma mosolyához.

Oszd meg másokkal is!
Mustra