Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Dél-Olaszországba, a limoncello szülővárosába utazunk mai kvízünkben.

A Nápolyi-öböl délkeleti partján járunk, Olaszország egyik legnépszerűbb turisztikai központjában: a 16 ezer fős város gyönyörű fekvése és enyhe, egyenletes éghajlata miatt külföldi turisták hadát vonzza minden évben, az idelátogatók vonattal, közúton és hajóval is érkezhetnek Nápolyból. Az ókorban görög gyarmat volt, melyet a legenda szerint Odüsszeusz és Kirké fia alapított, a településről árulkodó legkorábbi régészeti leletek a Kr. e. 6. századból származnak. Később római colonia, jelentős kereskedőváros lett, melynek felvirágzásához hozzájárult, hogy Augustus és Tiberius kedvelt üdülőhelye volt a közeli Capri szigete.

A város híres találmánya a híres olasz citromlikőr, a limoncello, és itt született az egyik legjelentősebb barokk költő, Torquato Tasso.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra