Mindent tudsz a legdurvább diktátorokról? Kvíz

diktátorok cover

1956. november 4-én hajnalban a Különleges Hadtest alakulatai bevonultak Budapestre. Előbb a pesti oldalt sikerült a Duna teljes vonalán ellenőrzésük alá vonni, majd Budára átkelve akadálytalanul tudták elfoglalni a főváros különböző pontjait. Az elkövetkező bő egy hétben a hatalom lépésről lépésre törte meg a felkelők ellenállását, a forradalmat pedig nemcsak leverték, de ellenforradalomnak is minősítették, és azonnali megtorló intézkedéseket vezettek be.

Jól szemléltetik a diktatúra ügyintézési módszereit a fenti események: hatalommal való visszaélés, erőszak, majd némi történelemhamisító kommunikáció. Ráadásul, regnáljanak térben és időben bárhol a teljhatalmat birtoklók, a totalitárius rendszerek közös vonása mindenütt a gátlástalanság, a megalománia és a vezető személyéhez kapcsolódó kultusz. 

Az emberiség történetében számtalan országban, birodalomban és minden történelmi korszakban előfordultak a ma diktátorként hivatkozott, totalitárius rendszereket működtető megszállottak. Nevük, cselekedeteik hosszú időn át fennmaradnak. Neked is dereng valami?

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

A KEVESEBB TÖBB. A MENTES JOBB. – MEGJELENT MENTES ANYU SZAKÁCSKÖNYVE

 

„Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás. Ezt a lányaim mellett megtanultam. Ebbe a kötetbe olyan recepteket válogattam, amelyekből akár többhetes menü is összeállítható, gyorsan elkészíthető, így bőven jut idő a családra is. A könyvvel elsősorban a sorstárs mentes anyukák életét szeretném megkönnyíteni, de mindenki sok hasznos ötletet meríthet belőle."

Nemes Dóra újságíró, a Dívány szerzője, a Mentes Anyu megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Mentes receptekkel először „csak” meggyőződésből kísérletezett, majd a családban felbukkanó inzulinrezisztencia és gluténérzékenység óta kötelezően és elszántan foglalkozik.

Mentes Anyu szakácskönyve ide kattintva már rendelhető!

Promóció

Borítókép és címlapkép: Csabai Kristóf / Dívány.hu

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.