Elektromérnöknek tanult, most egy repülőben él az erdő közepén

Léteznek nem hétköznapi otthonok, ez azonban mindegyiken túltesz: ismerd meg a férfit, aki egy Boeing belsejében éli mindennapjait.

Különös látványra lehet figyelmes az, aki az oregoni Hillsboro környéki erdőkben barangol: a fákkal dúsan borított övezet közepén ugyanis egy hatalmas repülőgép alakja nyúlik a lombkoronák felé. Az egykori utasszállító gép nem pusztán pihenőjét tölti a hatalmas fák között, hanem állandó otthonul szolgál egy helyi csodabogárnak. Az Apartment Therapy stábja felkereste az átlagosnak nem mondható lak tulajdonosát.

Koncertek a gép szárnyán

Az elektromérnök végzettségű, befektetésekkel foglalkozó Bruce Campbell tizenhét évvel ezelőtt vásárolt meg egy leselejtezett, eredetileg a görög légitársaság által használt Boeing 727-200-as gépet. A férfi körülbelül 100 ezer dollárt, vagyis mintegy 28 millió forintot fizetett az óriási repülőért, majd további 120 ezer dollárt, vagyis nagyjából 34 millió forintot költött rá, hogy oregoni birtokára szállíttassa, majd lakásnak rendezze be azt. Campbell, aki elmondása szerint soha életében nem vágyott rá, hogy „normális” házban lakjon, saját maga alakította át a repülő belsejét, hogy az minden igényét kielégíthesse.

Gazdája szerint a különös otthonnak számos előnye van egy tradicionális lakással szemben: védve van az elemektől, a földrengéseket, viharokat, a tűzvészt, az árvizeket és a különösen szeles időjárást is könnyedén átvészeli. Emellett a rovarok és különböző kártevők sem képesek átrágni magukat az alumíniumból és titánból épült „falakon”. A férfi úgy véli, az „örökkévalóságnak dolgozik”, hiszen nem mindennapi otthona még akkor is az erdő közepén fog állni, mikor legtöbbünk házát régen elbontották már.

Campbell egyébként nagyon szívesen vendégül látja az arra tévedő turistákat, és bárkit örömmel beinvitál otthonába, ahol aztán részletesen elmeséli nekik, hogy mi mire szolgál. A befektetési szakember azt is megengedi, hogy alkalomadtán nála aludhassanak vendégei, sőt olykor még koncerteket is rendez a repülőgép szárnyain. Campbell, aki szinte sohasem hagyja el otthonát, hiszen munkáját is online végzi, egy honlapot is működtet AirplaneHome.com néven, ahol a kíváncsiak bőven informálódhatnak róla, hogyan sikerült kényelmes, élhető otthonná alakítani egy efféle hatalmas légi járművet.

A különc férfi szeretné tovább hirdetni az „igét”, ezért jelenleg egy Japánban megvalósítandó hasonló ötlet tervén dolgozik. Ki tudja, a jövőben lehet, hogy tényleg divatossá válik a leselejtezett repülőgépek állandó otthonként vagy szállodaként történő újrahasznosítása?

Borítókép: ATVideo

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek