6 állat, amelyiknek rosszabb a szexuális élete, mint neked

Ha legközelebb pocsékul sikerülne a szex, jussanak eszedbe szegény erszényesmenyétek, ők az életükkel fizetnek hódításaikért.

Az állatvilágban a párosodás sokkal inkább az utódnemzésről, mint a testi élvezetekről szól. A Popular Science hat példán keresztül mutatta be, hogy egyes fajok micsoda tortúrának teszik ki magukat annak érdekében, hogy biztosítsák fennmaradásukat.

Szitakötők

Ha olyan gyötrelmes lenne a szex, hogy halottnak kéne tettetned magad az elkerüléséért, hozzá tudnál szokni? Csak mert a szitakötőknél ez mindennapos jelenség. Rassim Khelifa, a Zürichi Egyetem PhD-hallgatója a klímaváltozás tanulmányozása közben jutott szokatlan felfedezésre. Megfigyelései szerint a nőstény szitakötők inkább eljátsszák a halálukat, minthogy engednének az agresszív hímeknek, akik rendeletlenül próbálják becserkészni őket.

Ne tévesszen meg a szívforma, a nősténynek nem sok öröme van benne
Ne tévesszen meg a szívforma, a nősténynek nem sok öröme van benne4Fr / Getty Images Hungary

Zsiráfok

A legjobb dolog, ami elmondható a zsiráfszexről, hogy rövid ideig tart. Maga a behatolás nagyjából egy másodpercet ölel fel, és egy emberi mércével nézve különösen bizarr rituálé előzi meg. A hím zsiráf addig lökdösi fejével választottja oldalát, amíg az elkezd pisilni, majd megkóstolja vizeletét, hogy egy gyors hormonelemzéssel megállapítsa, fogamzóképes állapotban van-e. Ha igen, kezdődhet az akció, ami abból áll, hogy miközben a nőstény megpróbál eloldalogni, a hím hátulról elkapja.

A zsiráfoknál új értelmet nyer a pisiszex
A zsiráfoknál új értelmet nyer a pisiszexbrittak / Getty Images Hungary

Babzsizsik

A babzsizsik pénisze leginkább egy középkori buzogányra hasonlít – nem csoda, hogy a nőstények hanyatt-homlok menekülnek előle. Ez persze nem mindig jön össze, ezért az evolúció úgy alakította testüket, hogy megvastagodó hüvelyi bélésükkel a lehető legkevesebb fizikai károsodást szenvedjék el.

Kacsák

A kacsák szexuális élete elég erőszakos tud lenni, ráadásul nem éppen önkéntes alapokon nyugszik. A hímnek dugóhúzó formájú pénisze van, ami a légyott előtt elképesztő méreteket ölt, hogy behatolhasson a nőstény vaginájába, ami szintén dugóhúzó alakú, csak az ellentétes irányba csavarodik. Az utóbbiban még „zsákutcák” is vannak, így együttlétük kicsit olyan, mintha a nőstény teste lenne a gízai nagy piramis, a hím spermája pedig a kincsrabló, aki el akarja lopni a tojásait.

A kacsa pénisze dugóhúzó alakú
A kacsa pénisze dugóhúzó alakúRussell Burden / Getty Images Hungary

Laposférgek

A hermafroditák táborát erősítő (vagyis kétféle szaporítószervvel rendelkező) laposférgek tűszerű péniszükkel bökdösik egymást. Évődésük akár egy órán át is eltart, és úgy végződik, hogy egyikük átszúrja a másik testét, ezzel átadva ivarsejtjeit. A vesztes fél lesz az „anya”, aki kihordja a petéket.

Erszényesmenyétek

Az erszényesmenyétek pajkos kis jószágok. Az hagyján, hogy életük felét a szex utáni hajszával töltik, de egy aktusuk akár 14 óráig is eltarthat. Mielőtt még cserélni akarnál velük, hozzátennénk, hogy szabados életvitelükért komoly árat fizetnek. A hímek szó szerint halálra szexelik magukat. A maratoni kufircolástól ugyanis kihullik a szőrük, vészesen legyengül az immunrendszerük, majd belső vérzést kapnak, ami rövidesen végez velük. 

Az erszényesmenyétek komoly árat fizetnek szexmániájukért
Az erszényesmenyétek komoly árat fizetnek szexmániájukértquentinjlang / Getty Images Hungary

Méhek

A herék, vagyis a hím méhek a testükön belül hordozzák a péniszüket, ami a párzás közben kifordul. A rovarok ezt a potroh izmaival, belső szerveiket összenyomva érik el, mellyel akkora nyomást hoznak létre, ami felfújja nemzőszervüket. Ha azt hiszed, ennél már nem lehet rosszabb, nagyot tévedsz. Az 1-5 másodperces, levegőben történő aktus során a hím a nőstény fullánkkamrájába robbantja spermazsákja tartalmát, ami leszakítja péniszét. Igen, jól sejted. Ezt már nem is élik túl. 

És azt tudtad, hogy a méhek olyan okosak, hogy az elemi matek sem okoz nekik gondot? 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek