Ha van egy felesleges kulcsa, részese lehet egy kiállításnak

Amennyiben részese szeretne lenni a japán származású, de Németországban élő művész, Chiharu Shiota Emlékeső néven futó installációjának, nincs más dolga, mint hogy április 17-ig elvigyen egy vagy több feleslegessé vált kulcsot valamelyik gyűjtőpontra, amiért a Ferenczy Múzeumi Centrum ad ingyenes kiállítási kupont cserébe.

Kulcsok és piros fonál az installációban.
Kulcsok és piros fonál az installációban.chiharu-shiota.com

„Nagyon hálás lennék, ha Emlékeső című installációm számára elküldene néhány régi kulcsot a Szentendrei Képtárba. Bármilyen kulcsnak örülök: a régi otthona kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, akármilyen ajtó kulcsának, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudja, mit nyit... Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba“ – olvasható az 1972-es születésű művész felhívásában.

A nem mindennapi kiállítás egyébként május 13-tól a Szentendrei Képtárban lesz látható, addig is itt van az egyre bővülő lista azokról a helyekről, ahol várják az installációhoz szükséges kulcsokat a fővárosban és vidéken:

Gyűjtőpontok Szentendrén:

Art6, Czóbel Múzeum, Dunaparti Művelődési Ház, Erdész Galéria, Ferenczy Múzeum, Folt kávézó, Mjam, P'Art mozi, PMK, Polgármesteri Hivatal, Szentendrei Képtár, Szentendrei Zeneiskola, V8

Gyűjtőpontok Budapesten:

Akvárium Klub, Corvin Rajziskola, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kisképző, LOFFICE, MOME, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Müszi, Örkény Színház, Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Werk Akadémia

Gyűjtőpontok vidéken:

Aba-Novák Galéria (Leányfalu), Ady Endre Gimnázium (Debrecen), Brancs (Eger), Csokonai Színház (Debrecen), Grand Café (Szeged), Klein House (Szabadka), Nagyerdei Víztorony (Debrecen), Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad), Régészeti Látványraktár (Gödöllő), REÖK (Szeged)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek