Ha van egy felesleges kulcsa, részese lehet egy kiállításnak

Amennyiben részese szeretne lenni a japán származású, de Németországban élő művész, Chiharu Shiota Emlékeső néven futó installációjának, nincs más dolga, mint hogy április 17-ig elvigyen egy vagy több feleslegessé vált kulcsot valamelyik gyűjtőpontra, amiért a Ferenczy Múzeumi Centrum ad ingyenes kiállítási kupont cserébe.

Kulcsok és piros fonál az installációban.
Kulcsok és piros fonál az installációban.Fotó: chiharu-shiota.com

„Nagyon hálás lennék, ha Emlékeső című installációm számára elküldene néhány régi kulcsot a Szentendrei Képtárba. Bármilyen kulcsnak örülök: a régi otthona kulcsainak, a ruhásszekrény kulcsainak, akármilyen ajtó kulcsának, bármilyen kulcsnak, amiről már azt sem tudja, mit nyit... Szívesen veszem, ha küld egy pár sort is a kulccsal, egy személyes történetet, amelyet megosztana velünk, vagy a kulccsal kapcsolatos emlékeit. A kulcsa az installáció része lesz, üzenete pedig bekerülhet a kiállítást kísérő katalógusba“ – olvasható az 1972-es születésű művész felhívásában.

A nem mindennapi kiállítás egyébként május 13-tól a Szentendrei Képtárban lesz látható, addig is itt van az egyre bővülő lista azokról a helyekről, ahol várják az installációhoz szükséges kulcsokat a fővárosban és vidéken:

Gyűjtőpontok Szentendrén:

Art6, Czóbel Múzeum, Dunaparti Művelődési Ház, Erdész Galéria, Ferenczy Múzeum, Folt kávézó, Mjam, P'Art mozi, PMK, Polgármesteri Hivatal, Szentendrei Képtár, Szentendrei Zeneiskola, V8

Gyűjtőpontok Budapesten:

Akvárium Klub, Corvin Rajziskola, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kisképző, LOFFICE, MOME, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Müszi, Örkény Színház, Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Werk Akadémia

Gyűjtőpontok vidéken:

Aba-Novák Galéria (Leányfalu), Ady Endre Gimnázium (Debrecen), Brancs (Eger), Csokonai Színház (Debrecen), Grand Café (Szeged), Klein House (Szabadka), Nagyerdei Víztorony (Debrecen), Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad), Régészeti Látványraktár (Gödöllő), REÖK (Szeged)