Mi a bizarrabb egy plüss Van Goghnál? Egy plüss Van Gogh tépőzáras füllel!

Miután jót irigykedtünk azokra, akik Chicagóban laknak és beköltözhetnek egy van Gogh festménybe potom áron, most azon szerencsések helyében lennénk, akik van Gogh plüsst kapnak ajándékba.

A Redditen bukkant fel a baba, a nocturnalvoice nevű felhasználó osztotta meg a fotót, amin egy 29,95 amerikai dollárba (8375 forint) kerülő játék (?) látható, és ha esetleg nem is ugrana be elsőre, hogy ez bizony a híres festő akar lenni, a figura tépőzárral rögzített, tehát levehető füléről már képbe kerülhet. A vörös plüss egy múzeum boltjában került lencsevégre, különlegessége, hogy „előtte-utána” képet is mutat a festőről. A játék szlogenje ami a levehető fülre van aggatva: add valakinek, akit szeretsz.

NXQedrn
imgur

Ezzel nyilvánvalóan arra akartak utalni, hogy van Gogh idején, Franciaországban a bikaviadalok után, a torreádorok szokása volt a legyőzött bika fülének levágása, majd ennek ünnepélyes átadása szerelmüknek, vagy a tribün legszebb hölgyének. 

Azt sajnos soha nem derült ki egyértelműen, hogyan veszítette el híressé vált bal fülét a holland művész. Az egyik verzió szerint szintén festő barátjával, Paul Gauguinnel került összetűzésbe, pengével támadt rá, majd levágta saját fülét, amit később egy prostituáltnak ajándékozott. Így persze már kevésbé romantikus a sztori, de azért ilyen plüsst (vagy plüssfület) kapni azért igenis az! 

Ebben az sem lehet akadály, ha nem teheti meg, hogy egy amerikai múzeumig utazzon ezért a játékért, ugyanis az interneten is megrendelheti, ráadásul olcsóbban, mint a múzeumi ár. És akkor se csüggedjen ha nem rajong annyira a híres festőért, mert a plüss gyártójánál, az önironikus nevű The Unemployed Philosophersnél talál még többek között, Vonnegut, Einstein és Darwin babát is.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek