Napi cuki: az elveszett plüssmackó kalandjai a Szépművészetiben

A Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumokat nyitogató angyalszárnyas munkatársai után a Szépművészeti Múzeum dolgozói is előrukkoltak egy szupercuki videó sorozattal, melyeken egy ott felejtett, elnyűtt mackó kalandjait lehet nyomon követni. A Hieronymus Bocsnak elnevezett mackó egyébként a felújítás alatt álló épületben flangál és a múzeum olyan részeibe enged bepillantást, ahova eddig nem igen jutottak be az odalátogatók.

A sztorinak előzménye is van, ugyanis az átmenetileg a Nemzeti Galériába költözött múzeum dolgozói egy múzeumpedagógiai foglalkozást követően találták rá a mackóra, majd hiába keresték a gazdáját, az nem jelentkezett a plüssfiguráért.

12301643 1039828076037354 7015130184714562968 n
facebook.com/szepmuveszeti

„Mialatt türelmesen vártunk arra, hogy hazajuttathassuk, mi is nagyon megszerettük a kis plüss jószágot. Ezért arra gondoltunk, hogy hivatalossá tesszük a státuszát és "állományba vesszük". Mivel nem tudtuk, hogyan hívják, pályázatot hirdettünk az elnevezésére. A sok kiváló ötlet közül a Hieronymus Bocs név került ki győztesen. A múzeum bezárása utáni rendezkedésben, a Nemzeti Galériába költözés során viszont jól ottfelejtettük Hieronymust a Hősök terén. A bocs azonban nagy szerencsénkre eléggé talpraesetten viselkedett, és ha már így alakult, hát hasznosan töltötte az idejét: jól bebarangolta a múzeumot, mi pedig rögzítettük néhány kalandját.

Azóta már újra velünk van a Nemzeti Galériában, és talán nem árulunk el hétpecsétes titkot, ha elmondjuk, hogy itt is imád csavarogni...” – olvasható a Szépművészeti Múzeum Facebook oldalán. A pár másodperces ismeretterjesztő kalandfilmeket ide kattintva tudja követni, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy milyen izgalmakban lesz még része a múzeum kabalafigurájává avanzsált ottfelejtett plüssnek a jövőben, és persze drukkolunk: így talán még az eredeti gazdájához is eljut a híre...

Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek