Kiderült a rejtély: ez a világ kedvenc Agatha Christie-regénye

Bő négy hónappal ezelőtt bukkantunk rá a World's Favourite Christie (A világ kedvenc Christie-je) oldalba, ahol arra kérték az olvasókat, mondják el, melyik a kedvenc regényük az írónőtől. Ezen felbuzdulva mi is megszavaztattuk önöket Facebook-oldalunkon, ahol kiderült: önök bizony a Tíz kicsi négert kedvelik leginkább. A BBC pedig nemrég közölte a világméretű voksolás végeredményét is: úgy tűnik, a magyarok ízlése rezonál a Föld többi részével, ugyanis nemzetközi szinten is ez a regény végzett az első helyen.

Az 1939-es mű a szavazatok ötödét (21%) kapta meg, közvetlenül mögötte pedig a Gyilkosság az Orient expresszen és Az Ackroyd-gyilkosság végzett. A szavazás miértje egyébként az volt, hogy szeptember 15-én van Chirstie születésnapjának 125. évfordulója.

Popperfoto / Europress / Getty

A Tíz kicsi néger több mint 100 millió példányban kelt el világszerte – ezzel nemcsak az írőnó repertoárjában szereplők közül, de az egész irodalmat tekintve az egyik legnépszerűbb regény. Mathew Prichard, Agatha Christie unokája elmondta, rendkívül izgalmas volt látni, ahogy a rajongók a világ minden tájáról érkeznek szavazni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra