Balaton Sound, Rockmaraton, halászlé vagy Amy Winehouse várja a héten

Ha igazán csapatni vagy éppen veretni szeretné, akkor a Balatonnál a helye, ha rockerkedne akkor Dunaújvárosban, ha halászlevet enne, akkor pedig Baján. A fővárosban pedig Manu Chao, Az Einstürzende Neubaten, Csontváry-kiállítás és filmek is várják. 

Július 9. 

Csütörtök a Drunken Tailorban a Zene mindenkié című zenés filmetűdöt mutatják be, mely a Művészetek Palotája "Bábel est-Falupest" rendezvényhez kiírt rövidfilm-pályázat győztes pályaműve. Esetleg nézze meg a Forrás Galériában Léphaft Pál karikaturista kiállítását, főleg hogy csak július 15-ig lesz látható. Az Akváriumban pedig az idén 35 éves  Einstürzende Neubauten jubileumi koncertjén lehet bulizni. 

Július 10.

Aki szereti a halászlevet, az pénteken akár a Bajai halfőzőfesztiválra is elnézhet és egész hétvégén kóstolgathatja az ételeket és persze koncertek is várják. Aki fesztiválozni menne, annak munka után irány a Balaton Sound, ott még vasárnap is bulizhat elektrozenékre. 

Július 11. 

Szombaton a francia nemzeti ünnep alkalmából utcabált rendez a Francia Intézet a Fő utcán, ahol francia falatok és persze francia zene is várja a látogatókat. Nyugis programként bulizás helyett válassza a Második anya című filmdrámát, ami egy bentlakásos bejárónő és a tőle messze élő lánya történetéről szól, ha viszont maradna a zenei programoknál szombaton is, akkor pedig az Amy Winehouse életéről szóló dokumentumfilmre üljön be, ami ellen máris tiltakozik Winehouse családja. 

Július 12. 

Vasárnap az AnKertben Lori Goldston csellista lép fel, filmezenéi és improvizatív koncertjei mellett legtöbben olyan fontos lemezekről ismerhetik játékát, mint az Earth Angels of Darkness lemezei vagy a Nirvana: MTV Unplugged in New York. Gyerekekkel, csak csak egy laza vasárnapi programnak pedig a Minyonok című mozi is jó választás lehet.

Július 13. 

Két éve teltházas koncertet adott Manu Chao, most visszatér a La Ventura produkcióval a Budapest Parkba. Ha egy jó kis horrorral kezdené a hetet, akkor menjel az Akasztófa című filmre, amiben egy tragikus véget ért húsz évvel ezelőtti darabot szeretnének újra bemutatni -nem nehéz kitalálni, hogy ebből még bonyodalom lesz. 

Július 14. 

Aki szereti a rockzenét az a héten biztos, hogy talál magának programot a Rockmaratonon Dunaújvárosban, ahol kedden például a Death Angel lép fel. Vagy menjen el a Budai Várba és nézze meg a Csontváry Géniusza című kiállítást. Ha esetleg nem megy a héten, akkor egészen december 31-ig megteheti. 

Július 15.

Szerdán indul az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Idén Velencén tartják egy rakat magyar fellépővel, sportprogramokkal és kertmozival. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek