Kékszalag, Győrkőc Fesztivál, lovasnap és a Terminátor várják a héten!

Attól, hogy nem ment Sopronig, a Volt Fesztiválra, még a fővárosban is jókat lehet bulizni, meg kiállításra és moziba járni. Indul például a Budapest Pride kulturális hét, ami annyi érdekes programot tartogat, hogy külön ajánlóban is foglalkozunk vele, de lesz még Wu-Tang Clan, Soulfly és Dream Theater koncert is. Vállalkozóbb szelleműek a Balatonra is leruccanhatnak, hogy átússzák, vagy nézhetik a partról a Kékszalag vitorlásversenyt. 

Július 2.

A Budapest Parkban Copy Con és a Hősök adnak koncertet, míg a Várkert Bazárban a Group & Swing lép fel. Ha szereti a vitorlázást akár a partól is nézni, akkor pedig irány a Balaton, ahol kezdődik a Kékszalag vitorlásverseny. 

05
Huszti István

Július 3. Péntek

Pénteken  állítólag jó idő lesz, pont ideális egy jó kis bulira a Kertemben, ahol a nyár egyetlen pesti Puszi-koncertjét tartják. Előtte beugorhat a Lovira, ahol pedig derby lesz, és azzal együtt gasztrofesztivál is. Szegeden indulnak a Szabadtéri Játékok, ahol egészen augusztus 30-ig várják előadásokkal, a nyitó darabban például fellép az egykori világhírű műkorcsolyázó, Katarina Witt is, Győrben pedig Szalóki Ági koncertjével nyit az egész hétvégés Győrkőc Fesztivál.

Július 4. Szombat

Ha szombaton kirándulna, akkor vegye az irányt Szentendre felé, ott ugyanis Sörfesztivált tartanak. Az evés-ivás-szuszogásnál jóval aktívabb program lehet a Balaton átúszása, ehhez Révfülöpig kell eljutnia Ha este valami bizarra vágyna, akkor tudunk egy meglepetés programot: TNT-koncert lesz a Budapest Parkban, amiben leginkább az a meglepetés, hogy ez a zenekar még létezik. 

mg 6096
Martiskó Gábor

Július 5. Vasárnap

Gyerekekkel látogasson ki vasárnap az Aurórába, ahol a Vasárnapocska Gyerekfesztivál programjain lehet szórakozni. Lesz mesejáték, kézműves foglalkozás és táncház is. Ha messzebbre mennének, akkor nézzék meg milyen egy hortobágyi lovasnap

Július 6. Hétfő

Ha hétfőn az A38-ra megy, akkor nehéz dolga lesz, hogy melyik koncertre vegyen jegyet. A tetőteraszon ugyanis Lola Marsh várja keleties hangulatú dalaival, a kiállítótérben pedig  az Isten Háta Mögött és a Tej zenekarokból ismert Pálinkás Tamás tart szólóestet. Aki viszont valami nyugodtabbra vágyik, az menjen el a Petőfi Irodalmi Múzeum felolvasószínházába, ahol Szerb Antal világát idézni fel Fenyő Iván vagy éppen Oroszlán Szonja. 

Július 7. Kedd

Igazi szemét húzás az Univerzumtól azoknak, akik kemény zenére szeretnének bulizni, hogy az A38 hajón ma a Soulfly lép fel Max Cavalerával az élen, a Budapest Parkban Wu-Tang Clan lesz, míg a Barba Negra Trackben a Dream Theater játszik. Azért ezt így egy napra összehozni tényleg bravúros, ha nem képes megküzdeni a feszítő dilemmával, engedje el és irány a Corvintető, ott a Tom a farmon című francia filmet vetítik a szabadban, abból kiderülhet, hogy másoknak még szarabb. A film főhőse Tom, a meleg reklámszöveg-író, aki Montreálból vidékre utazik szerelme, Guillaume temetésére. Itt azonban döbbenten tapasztalja, hogy senki sem tudja, ki is ő valójában, és milyen kapcsolatban állt az elhunyttal. Ha ez nem volna elég, Guillaume legidősebb bátyja megsejti, hogy milyen titok állhat Tom és a testvére közötti kapcsolat mögött, és mielőtt Tom rájönne, máris a saját szexuálitását elnyomó báty szadista játékának célpontjává válik. 

Július 8. Szerda

A kánikulai hét kellős közepén indul Zamárdiban a Balaton Sound, aznap már Tiesto és Aron Chupa is fellép. Ha moziban hűsölne, már játsszák például a Terminátor: Genisys című filmet, vagy a Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák című magyar dokumentumfilmet, amiből kiderül, milyen volt a rendszerváltás előtt meleg férfiként Magyarországon élni. Ha már a témánál van, akkor menjen át az Átriumba, ahol a Budapest Pride Kulturális Hét keretében fotókiállítást láthat meg a magyarországi transzvesztita közösség előtt tisztelegve Az éjszaka királynői címmel

RB 20140712 042
Rostás Bianka
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek