Jön Harold, na meg a Budapest Essentials, a Volt és a Norvégminta

Harold megérkezett a mozikba, kezdődik a Volt, de előtte még Budapest Essentials lesz a városban. Kecskeméten animációs filmek várják, búcsúzik az Isten Háta Mögött egy utolsó koncerttel, kezdődik a Norvégminta fesztivál, és félhet is egy jót! 

Csütörtök, június 25. 

Csütörtökön elindul a Budapest Essentials, vagyis minden nap Budapest több pontján egy csomó jó koncert várja. Rögtön a nyitónapon például a Margitszigeten fellép La Roux és az Astronautalis. Előtte pedig ugorjon el a Szabadság térre és alapozzon egy-két sörrel a belépő nélküli Cseh Sörfesztiválon. Az animációs filmek kedvelőinek irány Kecskemét és a KAFF, vagyis a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, ahol egészen vasárnapig nézhet rajz- és bábfilmeket, kedvcsinálónak itt a két évvel ezelőtti bestof az Indafilmen!

Péntek, június 26.

Aki bulizni szeretne a Balaton mellett családdal, a hétvégén megteheti az Everness fesztiválon, ami tudatosságról szóló  előadásokkal, alternatív mozgásformák és zenei programok hármas egységével várja. Az A38 hajón búcsúzik a közönségétől az Isten Háta Mögött zenekar, a koncerten végigveszik az összes lemezt és korszakot és lezárják a 15 évet. Pénteken a Wombats zenél a Margit szigeten, de fellép a Middlemist Red is, a Petőfi Csarnokba pedig megérkezett a nosztalgiajárat, a Toto koncertezik.

Szombat, június 27.

Pénteken kezdődött és szombaton is tart a Dürlin rendezvényházban a Norvégminta fesztivál, ahol közel nyolcvan, eltérő területen dolgozó civil szervezet munkáját lehet megismerni, de lesznek gyerekprogramok, színházi előadások, városi séták és koncertek is. A Budapest Essentials programjain belül ma az Austra és Katy B lép fel a Margitszigeten, a Vásárcsarnokban Duke Dumont és a Fullstereo zenél a hagymák mellől, míg a Zwack gyár udvarán Peter Kruder és Zagar csinálja a bulit. 

Vasárnap, június 28. 

Gyerekkel ma a Klebelsberg Kúriába látogasson el, ahol Gyerekbúcsút tartanak, de ha moziba vinné őket, akkor az Agymanókat ajánljuk az egész családnak.Nagyobbaknak pedig a Várkert Bazárban lép fel az Akkezdeth Phiai és a Punnany Massif. 

Hétfő, június 29. 

Újcirkusz rajongóknak jó hétkezdés a Művészetek Palotájában a magyar Recirquel társulat Párizs éjjel című előadása, vagy a Petőfi Irodalmi Múzeum nyári fesztiválján az Akit az istenek szeretnek című zenés műsora. Aki szereti a horrorokat, annak ajánljuk a Valami követ című filmet, ami az ismertetője szerint hatalmas hülyeségnek ígérkezik ugyan, mégis jó kritikákat kap. Van egy főhős, aki úgy érzi, valaki mindig a nyomában van, aki bármilyen alakot fel tud venni. Ha a rejtélyes valaki utoléri őt, akkor meghal, egyetlen menekülési lehetősége, hogy sikerül valakivel szexelnie, mert akkor átpasszolhatja neki a követőt. Ha azonban az újabb áldozatot utoléri és megöli ez a valami, akkor újból a főhőst kezdi követni - na ugye, hogy mekkora baromságnak hangzik? Ennek ellenére a horror rajongók nagyon várják. 

Kedd, június 30.

Ma a Budapest Bár lép fel a Parkban, ez lesz a csapat nyári nagykoncertje tíz énekessel, úgyhogy ha kíváncsi a szinte teljes tagságra, akkor semmiképpen se hagyja ki. Vagy üljön be egy moziba és nézzen norvég vígjátékot: a Jön Harold természetesen Haroldról szól, akinek családi vállalkozását, egy bútorboltot tönkreteszi az Ikea megjelenése, ezért elhatározza, hogy elrabolja az Ikea alapítóját. 

Szerda, július 1.

Ekkorra már az időjárás is úgy viselkedik, ahogy nyáron kell neki, de ha nem tenné, akkor is tuti, hogy elkezdődik a nyár, mert ez a soproni Volt Fesztivált első napja. Slash, a Motörhead, David Guetta és John Newman mellett egy csomó hazai és külföldi fellépő is ellátogat Sopronba, úgyhogy pakoljon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra