Kezdjük el csütörtökön a hétvégét, minek várjunk péntekig?

 

Csütörtök, április 23

Munka utáni borozós, kajamegosztós összejövetel barátokkal és helyi városlakókkal, erre készül ma délután hattól az Wine, bike, piqniq bringás felvonulás. Kivételesen az autósok sem hőböröhetnek, a buli a Gellért hegy tetején lesz, és nem illik - legalábbis a rendezők szerint - nagyon berúgni rajta. Már csak azért sem, mert utána lehet átgurulni az A38-ra, ott vár mindenkit Little Boots, esetleg érdemes lesz meghallgatni, hátha. Azoknak, akik ennél sokkal komolyabban veszik magukat, ajánljuk a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, ami bizony a mai napon kezdődik és 26-ig tart. És ha még ez sem volna elég, akkor a Fonó megrendezi a Musique de l' Europe fesztivált, ahol a "nyugat-európai manouche swing találkozik a délkelet-európai balkán tradicionális hangjaival". Animáció-rajongóknak pedig szólunk, hogy nehogy elfeledjék, ma este indul a Kiskakas animációs filmnapok a Toldiban, ahová idén a japán animációs kisfilmeket is meghívták vendégnek. 

Péntek, április 24.

Szimbiózis Kulturális antropológiai fesztivál ismét, immár tizedszer a Fogasházban. "Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival" – írják ajánlójukban, és mi hajlamosak vagyunk hinni nekik. Az esemény kétnapos, a belépés ingyenes. 

11133761 684310915025555 8546070425875609063 n
Facebook / Szimbiózis Napok

Szombat, április 25.

Juhéé, újra bringázhatunk több ezer haverunkkal a belvárosban, hiszen a Magyar Kerékpárosklub megszervezte nekünk az I Bike Budapest elnevezésű eseményt, ami az egykori Critical Mass utódrendezvénye. Ha kipiknikeztük magunkat csütörtökön, akkor most tehát irány a város elfoglalása, a tömeg négykor indul a Bakáts térről, de fél négytől van gyülekező. Ha kitekertük magunkat, akkor estére ott van a Sick Of It All az A38 hajón, amin kitombolhatjuk magunkat, ha a korábbi programon túlhajtottuk volna a bringát. 

1397009 981813835162655 5385445895006246004 o
Facebook / I bike Budapest

Vasárnap, április 26.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház a magyar kortárs tánc alkotásainak, alkotóinak elismerésére és népszerűsítésére 2005 őszén szakmai díjat alapított, idestova tíz éve, a Rövidhullám címre hallgató programon a Lábán díjakat fogják kiosztani a Trafóban. Lesz répatorta is. Nem is kell náluk jobban megfogalmazni, miről lesz szó az estén, íme: "Az elmúlt tíz év díjazott koreográfusai teszik próbára magukat és ugornak bele az ismeretlenbe. A Rövidhullám kihívás, szabad asszociációs játék és meglepő fordulatokkal teli intenzív munka, melynek este bemutatott eredménye betekintést nyújt a felkért alkotók gondolat- és mozgásvilágába, az alkotói folyamatba és munkamódszerekbe."

paralell laban2
trafó

Hétfő, április 27.

Improvizatív filmest lesz ma a Toldiban, melynek címe 24. Food Film Fighters. A program lényege, hogy a Grund Színház és a Slam Poetry Magyarország közös előadásában a slammerek slammelnek, a színészek játszanak, a néző pedig találgathat, hogy mi a kiválasztott film. Közben a szünetekben ráadásul kajálhat is finomságokat. Végignézve a filmes listát a szervezők igazi klasszikusokat választottak, tehát nem lesz nagy etwas eltalálni, miről slammelnek a résztvevők, hiszen például a Csillagok háborújára elég nehéz nem rájönni, de hátha lesz benne nehezítés. Egy próbát okvetlen megér.

11053708 812836495452293 2373910094103137347 o
Facebook / Food Film Fighters

Kedd, április 28.

Mi csak mostanában láttuk, írni is fogunk róla, de a lényeg, hogy ha önnek kamasz gyereke van, azt okvetlen küldje el a Szputnyik Mentőcsónak Egységének és a Fügének a közös produkciójára az Újvilágra a Jurányiba. Az előadás amellett, hogy rendkívül szórakoztató, elgondolkodtató is és nagyvonalakban arról szól, hogyan lesz egy válófélben levő pár kedves, fiatal lányából szélsőjobbos lázadó. És hogy lesz-e egyáltalán. Az előadás után beszélgetni lehet az alkotókkal, és talán nem ártana a szülőknek se megnézniük, mivel ezek a kérdések esetleg őket is foglalkoztatják. 

Szerda, április 29.

Bulizz a hét közepén, munka előtt, pia nélkül! Valami ilyesmire hívja fel a figyelmet a Pesthajnal elnevezésű program, amin mozgással, zenével, reggelivel, jókedvvel lehet elkezdeni a napot, hogy utána sokkal felszabadultabban mehessünk dolgozni. Itt fél héttől fél kilencig lehet megőrülni. Ha estére is inkább kulturális kikapcsolódásra vágyik, és még nem látta, akkor okvetlen nézze meg, mit gondolnak az Örkény Színház színészei a versekről. Mert elég jól gondolkodnak róluk. Ugyan már egy éve bemutatták, mégis óriási sikere van az Anyám tyúkjának, úgyhogy tényleg érdemes!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek