Visszatér Winnetou a mozikba!

Méghogy nem pozitív nép a magyar! A német Die Presse például úgy vezeti fel a hírt, hogy lesz új Winnetou film, hogy "feltehetően nem minden Karl May fan fog örülni, amiért megfilmesítik minden idők leghíresebb indián történetét a Winnetou-t". Pedig miért ne higgyük el, hogy a németek jó filmet fognak forgatni belőle, ráadásul nem is olyan sokára, hiszen a felvételek már idén nyáron elkezdődnek. Lehet, hogy közrejátszik a nemtetszésben az is, hogy Old Shatterhand szerepét a Tetthely főszereplőjének Wilke Möhringnek szánják, mindenesetre az biztos, hogy a címszereplő személye egyelőre kérdéses. 

revolte-des-apaches-winnetou-i-1964-02-g

A tervek szerint újra három Winnetou készül, Karl May jogutódja, Michael Petzel pedig azt nyilatkozta, hogy egy teljesen új, ismeretlen arcot kíván megtenni az apacs törzsfőnöknek. A film készítőinek továbbá az is nagyon fontos, hogy az új Winnetou semmiben se emlékeztessen a régi, 1960-ban készült verzióra. Pedig szerintünk nincs is Winnetou, ahogy indiános film se Gojko Mitic nélkül, de az is lehet, hogy erre már kevesen emlékeznek... 

Pedig minden idők legindiánabb színésze, Gojko Mitic csak az NDK tévéfilmekben alakította Winnetou-t, a mozifilmekben Pierre Brice volt a címszereplő. Petzel például azt sem tartja elképzelhetőnek, hogy a most 86 éves Brice visszatérjen Winnetou apjának szerepében, sőt elég ambíciózus módon egyenesen azt szeretné, ha új feldolgozás teljesen feledtetné az eredetit. Pierre Brice is megszólalt természetesen, és közölte a Bild olvasóival, hogy őt őszintén szólva szintén egyáltalán nem hozza lázba az ötlet, hogy Winnetou idős édesapját játssza. 

Pedig idén fél évszázada, hogy kijött a moziban a Winnetou 3, azaz Winettou halála, amiben az irodalom és filmművészet leghíresebb indiánja megtér az örök vadászmezőkre. Ez a film Winnetou halálával annak idején szinte sokkolta a nézőket, Horst Wendlandt producer például rengeteg halálos fenyegetést kapott, sőt az olasz színész, Rik Battaglia, aki a végzetes golyót repítette Winnetou mellkasába, a pletykák szerint élete végéig nem adhatott egyetlen autogramot se Németországban, úgy utálták. 

A hardcore rajongók ellenérzését az is indokolhatja, hogy a filmjogok a legnagyobb kereskedelmi adónál, az RTL-nél vannak, ami ezek szerint arrafelé sem garancia a minőségre. Karl May elkötelezett hívei arra figyelmeztetnek, hogy amikor 1962-ben kijött az első Winnetou film, sem a producer Wendlandt, sem pedig a főszereplő Pierre Brice nem tudott felérni a karl may-i magasságokig. Persze, kit érdekelnek a hardcore rajongók, amikor a Winnetou azonnal hangos siker lett... 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek