Utcai művészet, amit az eső kelt életre

Egy Peregrine Church nevű seattle-i művésznek igen furcsa kedvtelése támadt; olyan aszfaltfestményeket készít, amik eső hatására nemhogy eltűnnének, de épp akkor lesznek láthatóak. Ez pontosan olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, ahogy víz éri a látszólag teljesen hétköznapi utca felületét, máris közvetíteni kezdi a férfi által kitalált titkos üzeneteket. A fiatal férfi az egész várost elárasztotta láthatatlan (illetve csak rossz idő esetén látható) felirataival, mert elmondása szerint szereti, ha izgalmasabbá teheti mások életét, és mivel Seattle-ben meglehetősen sokat esik az eső, ő ilyen úton próbálja bearanyozni az ott élők esős napjait.

Legyen Budapesten is?

Church a Rainworks (Esőmunkák) nevet adta kezdeményezésének, és a fenti videóban elmondja, az anyag, amit az aszfalton használt, teljességgel környezetbarát, könnyen bomló és egyáltalán nem mérgező anyagból készült, az ötletet pedig a "NeverWetted" (kábé sosem átázó) ruhák adták. Ez egy vegyszer, amit bármilyen felületen használnak megvédi azt mindenféle nedvességtől.

Church eddig olyan 25-30 felirattal és képpel kedveskedett Seattle lakosságának, a feliratokat sablonnal készítik, majd befújják ezzel az anyaggal, végül vízzel öntik le, hogy látszódjon a végeredmény. Szerintünk menő! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra