Friss hús, testébresztés, Balaton Method és hülye járások lesznek a héten

Megint lesz egy csomó program a héten, például nézhet magyar rövidfilmeket a Toldiban, mehet sportolni a Symába, de akár hegyifilmek fesztiváljára is mehet, vagy éppen hülyén járhat. És persze lesznek koncertek és új filmek is. 

Március 26.

Már múlt héten is szóltunk, hogy készüljön fel rá, de csütörtöktől tényleg be is indultak a Skandináv Filmnapok vetítései az Örökmozgóban. De ugyancsak ma kezdődik a Corvinban a Hegyifilm fesztivál is, amiben adrenalindús filmeket nézhetnek meg, este pedig az Akváriumban vezethetik le a pörgést Anima Sound System koncerten. Kecskeméten pedig  kezdődik a Fringe, vagyis a fiatalok művészeti fesztiválja ingyenes programokkal.

Március 27. 

Pénteken üljön be az Aurórába, ahol egy beszélgetést lehet meghallgatni a Gallery8 képeinek kapcsán a roma testábrázolás politikájáról. A Néprajzi Múzeumban pedig új kiállítás nyílik, Ellenpedagógia a tóparton címmel. A kiállítás a hazai reformpedagógia egyik legfontosabb alakja, Leveleki Eszter által Bánkon 1938-1978 között folyamatosan működtetett magánnyaraltó táborokat dolgozza fel és mutatja be, ahol a korabeli értelmiség - és sokszor a pártelit - gyerekei együtt nyaraltak és voltak részesei egy különleges, összetartó közösségi játéknak. Este mehet az A38-ra, ahol a kortárs francia pop-sanzon egyik legjelentősebb képviselője, Elodie Frégé lép színpadra, és valami ilyesmire számíthat: 

 

Március 28.

Szombaton indul a Friss Hús, a legújabb magyar rövidfilmekkel a Toldiban, két nap alatt több mint 20 kisfilmmel. Ha inkább enne, akkor menjen ki a Millenárisra, ott Magyar Ízek Vásárát tartanak, de akár tojást is festhet. Ha le is szeretné mozogni az evészetet, akkor ajánljuk a Syma Csarnokban megrendezett Coca-Cola Testébresztő programot, amin ki is próbálhatja a sportokat. Este menjen el bulizni, például az Akváriumba, ami most ünnepli egy éves szülinapját, így rengeteg különböző bulival és koncertekkel várják az embereket. Ha pedig  azokra a slágerekre pörögne, amik már akkor is cikik voltak mikor elvileg menőnek kellett volna lenniük, akkogy a Total Dance Fesztivalon a helye, de nagyon vigyázzon, mert tényleg erős a felhozatal: 2 Unlimited, Groovehouse, Shyguys és Happy Gang is szerepel a repertoáron. 

Részlet a Terek című filmből, Erkel Bálint rendezésében, ami szintén a Friss Hús repertoárjában szerepel
Részlet a Terek című filmből, Erkel Bálint rendezésében, ami szintén a Friss Hús repertoárjában szerepelFriss Hús

Március 29. 

Vasárnap menjen el a Trafóba, ahol a Hoppart Társulat Hungari című koncertszínházát játsszák, amiben szinte mindent a zene helyettesít. Délután pedig gyerekekkel is kiváló program lehet, ha ellátogat az A38-ra, ahol Lustyik Ákos fogja játékosan megismertetni a gyerekekkel a kortárs zenét. 

Március 30.

Hétfőn nézze meg például a Balaton Method című zenés filmet, amiben akár új dalokat is hallhat például a Punnany Massiftól. De itt van Sean Penn és Javier Bardem legújabb filmje is, a Gunman, és ha odáig van az Agymenők című sorozatból ismert Kaley Cuocóért, akkor íme, most egész estés filmben játssza a lúzer srác jónő barátnőjét a Bérhaverok című vígjátékban. Az A38-on este egy ausztrál poszt-rock zenekar, a Sleepmakeswaves lép fel még két zenekar társaságában. 

Március 31.

Ha menő bulival indítaná a hetet, akkor vagy az Akváriumban a helye a Glass Animals koncertjén, őkeg egyszerűen csak a következő Alt-J-nek hívják a debütáló lemezük után és pont ezt fogják most itt bemutatni. Ha inkább magyar menőségre vágyna, akkor az A38 a jó választás, ott ugyanis a Random Tripen ezúttal a quimbys Kiss Tibi lép fel Kollányi Zsuzsával. 

Április 1.

Kedden van a bolondok napja, erre azonnal tudunk is ajánlani egy jó kis flashmobot azoknak, akik szeretik a Monty Pythont. Ez pedig a Hülye Járások flashmob a Deák téren, ráadásul a három leghülyébb járású ember még nyerhet is. Ha nagyon belejön a hülye járásba, sétáljon el a Falk Miksa utcáig, ott ugyanis nagyszabású Vaszary János festménykiállítást láthat 140 művel a Virág Judit Galériában. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek