Gardenexpo, fürdők, skandináv- és animációs filmek jönnek a héten

Ez a hét a moziban ülésről fog szólni, ugyanis jó kis heti premierek mellett animációs filmfesztivál, észt filmhét és skandináv filmnapok is jönnek. De berendezheti a kertjét, lesz megint Macaron Nap, nézhet tuningolt autókat, vagy elmehet fürdőbe. mármint ha épp nem sajtófotó kiállításon, vodkashow-n és Szent Patrik napi fesztiválon mulat épp. 

Március 19. 

Csütörtökön a Müsziben tartanak Átlátszó filmklubbot. A Zárt Rendszert lehet majd megnézni, ami egy ténylegesen megtörtént korrupciós ügyet dolgoz fel Lengyelországból. De kezdődik az Észt Filmhét is, ahol rövidfilmek és nagyjátékfilmek váltogatják egymást, sőt az alkotókkal is találkozhat. A Ludwig Múzeumban nyílik a Fur: No pain no game kiállítás, amit látván egyesek dadaizmust, míg mások szadizmust emlegetnek. Hogy valóban melyik a hangsúlyosabb benne, azt május 10-ig lehet eldönteni. 

Március 20.

Március 20-án indul az Örökmozgó Animációs Filmnapok idei programja, ami 22-ig várja az animációs filmek kedvelőit. Idén 100 éves a magyar animáció, így nem csak a legfrissebb darabokat, hanem pár régebbi gyöngyszemet is meg lehet nézni. Aztán vacsorázhat például a Konyhakör japán ihletésű tradicionális vacsoráján, ahol teljesen úgy érezheti magát, mintha Tokióban fogyasztaná el az ételsort. Desszertnek egyen egy macaront, ugyanis pénteken tartják a Macaron Napot. Este menjen el a Corvintetőre, ahol egy időre búcsúzik a Hangmás, mindezt persze koncerttel teszik, utána pedig Tesco Discózni lehet. 

Március 21.

Szombaton menjen ki a Gardenexpora és nézze meg, milyen kertet álmodhat meg magának a nyárra, mi a legújabb kertbútortrend (hacsak nem ez), vagy vegyen egy jacuzzit, esetleg néhány orchideát, merthogy Orchidea ünnep is lesz a rendezvényen. A Hungexpon Autó, Motor és Tuningshow lesz, látogasson ki ha szereti a kipufogógőzt, alufelniket és a hangos autókat. Autó nélkül mozgóknak lesz vodkashow is, ahol egy este alatt százféle vodkát is megkóstolhat. Este a Trafikban Csermanek Lakótelep és Új Látásmód Fúzió koncert lesz, de az A38-ra is mehet Robert Capuano olasz technoproducer bulijába.

Gardenexpo
GardenexpoDívány

Március 22. 

Vasárnap tartják a Fürdők Fiesztáját, úgyhogy több helyszínen, több időpontban is várják programokkal a fürdők. Lesznek DJ-k, lézershow és tánc a csúszós járólapon. Ha jó az idő, akkor pedig menjen el a Szabadság Térre a Szent Patrik Napi Felvonulásra és Fesztiválra, és ha már a közelben van, előtte vagy utána beugorhat a Magyar Sajtófotó kiállításra is a Capa Központba. Ha a héten színházba is menne, akkor vasárnap a Radnótiban nézze meg az Oresztész című darabot, amit mi is nagyon szerettünk

Ajpek Orsolya a Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel (sorozat) mezőnyében végzett harmadik helyen Neohippi törzs járta táncát Nógrádban című sorozatával.
Ajpek Orsolya a Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása, fotóriporteri eszközökkel (sorozat) mezőnyében végzett harmadik helyen Neohippi törzs járta táncát Nógrádban című sorozatával.Ajpek Orsi

Március 23. 

Hétfőn menjen moziba, mert egy csomó jó filmet is bemutatnak a héten. Kezdjük például Francois Ozon új filmjével, amit már a Frankofón Filmnapokon lehetett már látni, de ha lemaradt, akkor most pótolhatja és megnézheti az Új barátnőt. Vagy készüljön a Skandináv Filmhétre Roy "Dalok a konyhából" Andersson új filmjével, ami egy galamb szemszögéből mutatja be az életünket, miközben két béna partykellék-kereskedő az események állandó középpontja. Már a film címe sem egyszerű, úgyhogy gyakorolgassa, mielőtt a jegypénztárhoz megy: Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezéséről.

Március 24. 

Kedden mehet germán metálra, ugyanis a Barba Negrában lép fel az U.D.O. zenekar. A Budapest Jazz Klubban Pankastic-koncert lesz azoknak, akik szeretik a könnyedebben befogadható jazzt, míg  Trafóban a Trojka Színházi Társulat Said című előadását lehet majd megnézni. De még tudunk filmeket is ajánlani, ott van például az új dán krimi Jussi Adler-Olsen azonos című könyvéből, a Fácángyilkosok, de ha nem bírja az izgalmakat, akkor akár a Hamupipőke filmváltozatát is megnézheti. 

tk3s xposure 20112014 xpusjp 0316
Disney/xposurephotos.com / Northfoto

Március 25.

Indul a Skandináv Filmhét, ahol a legújabb északi filmeket nézheti meg az Örökmozgóban egészen március 29-ig. A Francia Intézetben ugyanekkor a Je Suis Charlie kiállítás nyílik, ami a 2015. január 7-i tragikus támadásokra adott, grafikusok és alkotók által készített válaszokból szemezget. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek