Zola Jesus, Tudósok, rövidfilmek, tánc és lomtalanítás jön a héten

A héten kezdjen el rendet tenni a cuccai között, ugyanis hétvégén eladhatja megunt lomjait – vagy vehet újakat. 10 éves születésnapját ünnepli a Müpa, lesz Tudósok, Devin Towsend Project, Archive és Zola Jesus koncert is, de nézhet menő rövidfilmeket, és megtudhatja, mitől mirelit a mirelit.

Március 12.

Csütörtökön bulizni menjen, amire több lehetősége is lesz a városban. Ha ingyenes bulit szeretne a Fran Palermo szervezésében, ahol fellép Henri Gonzalez, akkor menjen a Rohamba. A G3-ban Tudósok és TV Manci koncert lesz, míg a Barba Negrában progresszív metálra lehet hajat rázni, fellép ugyanis a Dewin Townsend Project Kanadából.

IMG 3334

Március 13.

Pénteken nyílik a Gallery8 szervezésében egy érdekes kérdéseket feszegető kiállítás a roma sztereotípiákról. Déri Miklós pszichoanalitikus fotóportréihoz roma tudósok, diplomaták, közszereplők és értelmiségiek álltak modellt, sőt arra is vállalkoztak, hogy életre keltenek egy-egy közismert roma sztereotípiát. A Trafóban a Frankofón Fesztivál keretében Emanuel Gatt lép fel, aki nem fix koreográfiát táncoltat el újra és újra a táncosaival, hanem kijelöl bizonyos sarokpontokat, a közöttük folyó mozgás csapásirányát, és a cél, hogy eljussanak A-ból B-be. Így nem készterméket, hanem minden alkalommal egyedi előadást lát a néző, utána pedig közönségtalálkozó is lesz a koreográfussal. Nézhet rövidfilmeket a Short Shots fesztiválon az AnKERTben, a legjobb és legfrissebb magyar termésből. Innen irány a Rohamba, ahol Pándi Balázzsal kiegészült Flash-buli lesz, vagy az A38 hajóra, ahol pedig a Kiscsillag ad koncertet. 

Március 14. 

Ha hétvégén kimozdulna a városból, akkor mehet például Szolnokra, ahol nagyszabású Vasútmodell kiállítás lesz, Balatonfüreden Tavaszi Fesztivált tartanak, vagy Egerbe, ahol Pálinkafesztivál lesz. Ha Budapesten marad, akkor intézze el a tavaszi nagytakarítást és adja el feleslegessé vált cuccait a Telep lakásvásárán vagy a Fogas Házban, ahol Gardrób Közösségi Vásárt tartanak. De bulik is lesznek, például a Vittulában Sympathy For The Devil-party a Pesti Séta szervezésében. Az Akváriumban a Belga előadja legalább egy tucat nyelven, hogyan kell udvarolni, elkészítették ugyanis a Szerelmes Vagyok című daluk változatát több nyelven és ki is adták. A G3-ban Manoya, azaz Hódosi Enikő ad koncertet, míg a Művészetek Palotája a 10. szülinapját ünnepli, szombaton többek között egy hatalmas MR2 Szimfonik-koncerttel. Sőt, az Index dalversenyének a gálájára is mehet, véget ér ugyanis a Szám 2015, amit egy hatalmas záróbulival a Kuplungban lehet megünnepelni velük. 

Március 15. 

Március 15-én tele lesz a város ünnepi programokkal, most kettőt emelnénk ki: az Erkel Színházban este idén is lesz RedBull Pilvaker, míg az Akváriumban a Kaukázust lehet újra megnézni. Ha pedig vasárnap mozdulna ki, akkor menjen például Győrbe, ahol kezdődik a Győri Tavaszi Fesztivál.

12
Huszti István / Index

Március 16.

Hétfőn az A38-ra mehet, ha szeretné élőben látni Anglia egyik legmenőbb underground zenekarát, az Archive-ot, akik a szintipopot keverik trip-hoppal és progresszív rockkal. Vagy G3-ban új, feltörekvő magyar zenekarokkal ismerkedhet.

Március 17.

Kedden nyílik a Budapest Bábszínházban a Bábu Fesztivál, aminek fókuszban a talán legismertebb magyar hős, a piros sapkájáról és furfangos észjárásáról felismerhető Vitéz László áll. Őt vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem, ha ön az utóbbi csoportba tartozik, foglalkozzon inkább fagyasztott zöldségekkel. Tudta, hogy idén 70 éve jelent meg a mirelit hazánkban, hogy eredetileg a a Mirelite nevét az egykori gyártójának rövidítéséből (Mezőgazdasági Ipar Rt.) és az ELITE szóból hozták létre? Ha nem, akkor még többet is megtudhat a fagyasztott cikkekről a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum időszakos kiállításából. 

báb5
Tóth Lászó

Március 18.

Szerdán, ha koncertre menne, akkor mindenképp Zola Jesusra az A38-ra. Ha a múlt héten lemaradt a Föld sója premier előtti vetítéseiről, akkor most pótolhatja, de megnézheti a Puskinban Kubrick legendás  2001-Űrodüsszeia filmjét is, vagy az Éjszakai hajszát

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra