Tudósok, Valentin-nap és még Cirque du Soleil is lesz a héten

A hét elején minden és mindenki Valentin-napi lázban ég. Lesznek szerelmes és anti-szerelmes partik, miközben a farsangi bulik is javában zajlanak már, de nyugodjon meg, lesznek teljesen hagyományos koncertek is. A hétvége után pedig filmeket nézhet, vagy a Ludwig Múzeum nagyon menő új kiállítását. 

Február 12.

Csütörtökön kezdődik Mohácson a busójárás és egészen február 17-ig kísérik programok. A Gozsdu Manó Klubban este buli lesz, a Meztelen Diplomaták mellett Tudósok koncert. Ha már Tudósok: a frontembernek, dr. Máriásnak január végén nyílt kiálllítása az A38-on Kék Duna keringő címmel, Andrew Goodfriend is elment megnézni, ön se maradjon le róla! És persze elmehet moziba megnézni azt a filmet, amire a fél világ rá van izgulva. A szürke ötven árnyalata nem biztos, hogy életre szóló élmény lesz, de legalább elmondhatja, hogy ön joggal fikázza, hisz legalább már látta. 

Február 13.

Elkezdődik a Valentin-napi készülődés, amit ugye mindenki utál, mégis az egész hétvégén ez lesz a központi téma.  A Vittulában például Fruits Of Love buli lesz, az A38 hajón a Napra 10 éves jubileumi koncertje, utána pedig anti-valentin napi buli lesz Ludmillával. A Dürerben Tribute Farsangot tartanak menő zenekarok menő hazai kiadásaival, a G3 Rendezvényközpontban pedig a Moog, az Amber Smith és Alba Hyseni lépnek fel. De tudunk egy nagyon szürreális programot is: Joy Division koncert új dalokkal, na, ez azért minimum érdekesen hangzik. 

Fotó: C Brandon / Europress / Getty
Fotó: C Brandon / Europress / GettyC Brandon /

Február 14.

Szombaton minden a szerelmesekről fog szólni, legalábbis az éttermek biztos. ha viszont bulizni menne, akkor irány a Beat on the Brat, ahol a legtrendibb szerelmes buliba szállhat be, a Mika Tivadarban Szesztilalom party lesz a 20-as évek hangulatában. Az Operánál utcabál lesz, ahol Sena és Dj Bootsie lép fel. Délelőtt szerezhet új ruhadarabokat és megszabadulhat néhány régitől a Fogasházban, ahol Gardrób közösségi vásárt tartanak. 

Fotó: Dívány
Fotó: DíványDívány

Február 15.

Vasárnap pihenje ki a buli és a szerelmesek napja fáradalmait és menjen el a Petőfi Csarnokba, ahol Kisállat- és növényvásárt tartanak. Budakeszin pedig farsangi fánokat ehet a XIII. Fánk fesztiválon, este pedig megnézheti a Cirque du Soleil Quidam című darabját is a Papp László Arénában, ahol az újcirkusz legismertebb társulata mutatja be új darabját. 

Fotó: John Phillips / Europress / Getty
Fotó: John Phillips / Europress / GettyJohn Phillips /

Február 16.

Hétfőn menjen moziba, mert már játsszák például Colin Flirth legújabb, Kingsman: a Titkos szolgálat című filmjét. De ne felejtse el, hogy most kezdik játszani a Spongya Bob filmet is, ahol a fülrepesztő hangú szivacs most Burgerszakállal, az elvetemült kalózzal veszi fel a harcot.

Február 17.

Kedden menjen el a Ludwig Múzeum nemrég nyílt kiállítására, ami Jasmina Cibic legújabb munkája, a szlovén művész korábbi munkássága során felvetett konceptuális és formai kérdések egyfajta szintézise. Vagy irány a Planetárium, ott Anneke van Giersbergen és Arjen Lucassen különleges koncertjét élvezheti, akik a közös lemezük mellett The Gathering és Ayreon klasszikusok is elhangzanak.

Február 18.

Szerdán az A38 hajón Kraak & Smaak live band lép fel fun-.hiphop-acid jazz zenéjével, de még mindig tudunk filmet is ajánlani. Nézze meg a Fehér árnyék című filmet, amiben egy fekete-afrikai albínó fiú történetét ismerheti meg, akinek menekülnie kell üldözői elől. Sokan ugyanis varázserőt tulajdonítanak az albinók szerveinek, legértékesebbnek a szívet tartva.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra