Zoe Saldana fogja megszülni a sátán gyermekét

Egy ideje aggódással vegyes érdeklődéssel figyeljlük, mennyire nem történik semmi izgalmas Hollywoodban és környékén, és vajon mi lesz az, ami ezen változtat, de azért arra nem számítottunk, hogy az állítólag kreatív ötleteknek mostanában híján lévő NBC előtúrja Ira Levine egyik legismertebb regényét, a Rosemary gyermekét. Igen, azt, amelynek első filmes adaptációjával Roman Polanski 1968-ban beírta nevét a filmtörténelem halhatatlanjai közé.

Ilyen lett a Párizsba átemelt film plakátja Zoe Saldanával
Ilyen lett a Párizsba átemelt film plakátja Zoe SaldanávalNBC.com

A hatvanas évek végén Mia Farrow és John Cassavetes főszereplésével készült pszichohorror klasszikuson nem sokat csavartak a filmnek nekieső szakemberek; a rendező, Agnieszka Holland, valamint a scriptért felelős Scott Abbott és James Wong mindössze annyit változtattak, hogy az egész estés változat helyett egy négy órás minisorozatot faragtak Polanski remekművéből, a korszakalkotó történetet pedig a manhattani Upper West Side-ról átemelték Párizsba - írja a thegloss.com

Ami bár első hallásra furcsán hangzik, a Dakota-házban történt későbbi tragédiákra való tekintettel azonban talán valamennyire mégis érthető. Az 1880 és 1884 között épült apartmanház előtt lőtte le ugyanis később, 1980. december 8-án Mark David Chapman John Lennont.

A május 5-én induló sorozatot a készítők ismert színészekre bízták, így bújik Farrow egykori szerepébe az Avatarból ismerős Zoe Saldana, de szerepet osztottak a Suits című ügyvéd sorozat sztárjának, Patrick J. Adamsnek és Jason Isaacsneknek is. Igazi klasszikus nagyágyút is találtak maguknak Carole Bouquet személyében, aki Luis Bunuelnek a Vágy titokzatos tárgya című filmjében debütált a filmvásznon 1977-ben.

A sátánra emlékeztető gyermekétől megriadt Mia Farrow 1968-ban
A sátánra emlékeztető gyermekétől megriadt Mia Farrow 1968-banArchive Photos / Europress / Getty

Azt még nem tudni, hogy csak az online sorozatnézős oldalakon követhetjük-e majd nyomon a hátborzongató terhesség történetét, vagy esetleg valamelyik hazai tévécsatorna is lecsap a minisorozatra, mindenesetre kíváncsiak vagyunk, mit hoznak ki a készítők a minden filmrajongó által jól ismert klasszikusból.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek