Legyen színházi menedzser!

Szereti a színházat, és nem tudja, mi legyen, ha felnő? Adunk ötletet, mondjuk, színházi menedzser, hiszen sosem késő elkezdeni! Ezért aztán 2014. február 18-tól újra elindul a Werk Akadémia képzése, a Színházi menedzser program. Ez azt jelenti, hogy "a résztvevők a hazai és nemzetközi színházi élet meghatározó szakembereitől tanulhatnak és sajátíthatják el azt a friss piaci szemléletet, amely ebben a szakmában ma már elengedhetetlen" – áll sajtóközleményükben. 

463023217
Boston Globe / Europress / Getty

"Piacosodik a színház világa is, egyre nagyobb az igény profi színházi menedzserekre. A féléves színházi szakirány elvégzése után a hallgatók kellő tudást és tájékozottságot szereznek a mai magyar színházi élet működéséről ahhoz, hogy ezen a művészeti területen kezdjenek el dolgozni. A program néhány kiemelt témája: színháztörténet, műfajismeret, gazdasági és szponzorációs ismeretek, független és állami színházak, színházi marketing, PR és kommunikáció, a színház arculata, márkaépítés, a színész menedzselése.

Néhány név az oktatók és gyakorlóhelyek közül:

Tímár András színháztörténész, Gáspár Máté, Orlai Tibor kulturális menedzser (Orlai Produkció), Juhász Dóra kulturális menedzser (Frenák Pál társulat), Dr. Legeza Dénes szerzői jogász (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala), Szabó György (Trafó), Kulcsár Viktória és Vég Szilvia (FÜGE), Goda Gábor (Artus), Erős Balázs (MU Színház), Mattyasovszky Zsolnay Bálint és még sokan mások.

Az elméleti oktatás mellett a hallgatók több más kőszínházba és társulathoz eljutnak, amellyel olyan kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel a későbbiekben bátran élhetnek."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek