Minden napra új lufit hajtogat az amerikai grafikus

Egy ohiói grafikus, Meghan Coleman szokatlan elfoglaltságot talált magának, hogy levezesse a kreatív energiáit: egy éven keresztül minden nap hajtogat valamit lufikból. Coleman tizenkét évesen tanulta meg könyvből a lufihajtogatás művészetét, de sokáig nem foglalkozott vele, mígnem egyszer, tizenhat évvel később szívességből csinált egy lufibabát.

Azóta minden nap hajtogat egyet, amikor ránéztünk az oldalára, már a 105-nél tartott. "Sok munka van még előttem, de ahogy telnek a napok, csak egyre jobban és jobban megy. Az első napon egy baglyot csináltam, de most már magabiztosabb vagyok, és mindenféle újdonságot is kipróbálok" - mondta a Yahoo Shine-nak.

A különböző lufiteremtményeknek csinált egy tumblr oldalt, ahol kérni is lehet tőle. A két leggyakoribb kérés állítólag (de nem biztos, hogy meg is csinálja őket) a One Direction fiúcsapat - aminek egyik tagjával jár épp Palvin Barbara -, valamint az éppen visszavonulását fontolgató Justin Bieber. Coleman egyébként hajtogatott már szuperhősöket, különböző állatokat, a Disney-rajzfilmek hősnőit és egyéb rajzfilmfigurákat, de sokat foglalkozott a karácsonnyal, a hálaadással és a halloweennel is. Általában egy órát vesz igénybe, hogy elkészítsen egy lufibabát, amiknek igyekszik karaktert is adni, majd megpróbálja őket vicces hátterekkel még inkább helyzetbe hozni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek