Ilyenek a legó-Amerika államai

Nemrég söpört végig az interneten a Buzzfeed összeállítása arról, ahogy amerikaiak próbálnak kitölteni egy Európa-vaktérképet, és nagyon nem megy nekik a dolog. A Velveten található tesztek alapján aztán bárki megbizonyosodhatott róla, hogy vaktérképeket töltögetni egyáltalán nem olyan egyszerű. Teljesen érthető, ha egy átlag amerikainak nem megy az Európa-térkép, amikor, mint kiderült, egy átlag angol is simán elvérzik egy Egyesült Államok vaktérkép felett. Egy kanadai művész legújabb projektjében legóval jeleníti meg az egyes amerikai államokhoz kapcsolódó sztereotípiákat, amivel elhelyezni ugyan nem feltétlenül segít őket, de a képeket elnézegetve legalább homályos fogalmat kaphatunk arról, melyik állam miről nevezetes.

Jeff Friesen legóihoz kattintson a képre
Jeff Friesen legóihoz kattintson a képreFotó: jeff-friesen.com

Jeff Friesen profi fotósként dolgozik, úgyhogy a legóállamok csak egy mellékprojektet jelentettek a munkájában. Minden azzal kezdődött, hogy megpróbálta a hétéves lányát valami aktív időtöltésre ösztönözni nyáron. Mindenfélét építették délutánonként legóból, amiket aztán Friesen lefotózott. Ő egyébként az államok többségét be is utazta korábban, Massachusetts-ben két évig élt is. Mint mondta, minden háttér papírból készült, és csak egy kicsit dolgozott a képeken fotóshoppal, például hogy eltüntesse az épületeket vagy bábukat tartó zsinórokat. A képek közt aztán vannak nyilvánvalóbbak - mint például a földönkívüli Új-Mexikóban, vagy a hippik Kaliforniában -, és kicsit oldottabbak, mint például az arizonai kép, ami akár egy Banksy utalás is lehet.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.