Jobb a külföldi Cosmo, Elle, és a többi a magyar kiadásnál?

Korábban már elemeztük, hogy mi is a helyzet a női magazinokkal. A Magyarországon kapható kiadványok többségének persze van külföldi testvérlapja, ami általában sokkal drágább, de sokkal vastagabb is. Jó, a hirdetés is több benne. Arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon mennyire különböznek az amerikai, brit vagy éppen német magazinok a honi társaiktól, vajon megéri-e befektetni néhanapján egy külföldi női magazinba, ha mondjuk a strandon lebzselve már kiolvastunk mindent, amit a magyar piac kínálhatott. És persze ne feledkezzünk meg arról, hogy azért a nyelvtanuláshoz is fel lehet használni ezeket a kiadványokat. Annak pedig, aki nem nagyon járt még külföldön, átlapozni egy ilyen magazint olyan lehet, mint amilyen a mostani negyveneseknek volt ácsorogni a dollárbolt előtt. Persze nincs könnyű helyzetben, aki komolyabb gyűjteményre vágyik, nekünk is csak a harmadik helyen sikerült hozzájutni az összes magazinhoz, amire a körképhez szükségünk volt.

A júliusi (illetve néhány kivételnél a júniusi) számokat lapozgatva nem akartunk véleményt formálni egyik magazinról sem, hiszen nyilvánvalóan megvan mindegyiknek a maga olvasóközönsége. Amennyire csak lehetett, megpróbáltuk objektív szempontok alapján értékelni a kiadványokat. Íme:

Cosmopolitan (amerikai, brit, német, magyar)

Nem kellett csalódnunk, a Cosmo mindegyik kiadásánál a szexről szól az egyik vezető anyag, és persze a pasizáshoz is vannak tippek bőven. A divat és az életmód ehhez képest bizony csak egy kis szelete egy Cosmo-lány életének. Egy kolléganőnk azonban lényeges különbséget fedezett fel a német magazinban: abban valamiért nincsenek idegesítő rövidítések, nem úgy állítják be a nőket mintha teljesen bugyuták lennének, hanem egy viszonylag olvasmányos újságot kínálnak - na jó, német módra. “Ha nem tudnám, hogy Cosmo van a kezemben, nehezen tudnám beazonosítani, annyira egyforma tördeléssel készülnek a német női lapok” – fogalmazta meg a kolléganő fura érzéseit. A közvetlen stílus ellenére azonban a németek ügyelnek arra, hogy ahol csak lehet, mondjuk a horoszkópoknál, magázzák az olvasókat . A női magazinok nagy erőssége amúgy a termékminta, ezzel a vásárlófogó módszerrel azonban most csak a brit kiadásban találkoztunk egy pici testápoló formájában.

Szempontok Amerikai Brit Német Magyar
Eredeti ár 4,99 dollár (nagy) - kb. 1127 Ft
3,60 font (nagy) - kb. 1274 Ft
3 euró, 3,30 euró, 5,9 SFR (nagy) - kb. 857 Ft
395 Ft (kicsi) - kb. 745 (nagy)
Magyar ár 2690 forint (nagy) 2090 forint (nagy) 1205 forint (nagy) -
Oldalszám 242 címlapokkal együtt 228 címlapokkal együtt 150 címlapokkal együtt 154 címlapokkal együtt
Súly 392 g 489 g 233 g 200 g (kicsi)
Egyoldalas hirdetés 70 felett 50 felett 25 felett 20 felett
Kétoldalas hirdetés 10 db 7 db 6 db -
Rovatok What’s sexy now, Fun fearless fashion, 101 thing about man, Cosmo lokk, love, You, you, you, Health check, Body Love, Lust, Bonus section, Need to know, Fashion and baeuty now, Cosmo life + állandó rovatok Live big & go for it, Love, sex & success, news & real life, the look book, Offers + állandó rovatok Trend & Stars, Liebe & Leben, Mode, Business, Beauty & Body love, Reise + állandó rovatok Friss, Shopping, Hímnem, Beauty, Szerelem és szex, Te te te, Riport, Body Love . Weekend + állandó rovatok
Címlaplány Pink
Zooey Deschanel Luisa Hartema Pink
Címlapsztorik Vad szextörténetek – Döbbenetes kívánságok normális pasiktól, 50 tipp hogyan lehetsz szexi ezen a nyáron, Ha megőrjít a havi baj, Majdnem barátnő vagy?, Hol lehet pasizni júniusban? Célhoz! Rajt! – Így lesz olimpiai sport a szexből, Viszlát plusz kilók! – Érezd jól magad a bőrödben!, Levél a megerőszakolómnak – Elvetted az ártatlanságomat, de nem maradok néma, Bikinimennyország – Igen, létezik tökéletes fürdőruha, Döbbenetes Esküvők – A vőlegény az anyósával lépett félre Szex: Irány a swingerklub! - Élménybeszámoló és tippek kezdőknek, Erős nők: Dita Vin Teese, Andie McDowell, Mila Kunis, Luisa Hartema, Madonna, Barnulj ésszel!, Divat: Vakáció - szexi strandruhák, kiegészítők szalmából, álomszettek kékben, Ne add tovább! Vagy mégis? - Mit kezdjünk a kényes titkokkal? 4 hét szexvakáció – Minden napra egy tüzes tipp, Helló, Mr. Perfect! - A tökéletes pasi receptje. Partyránc – Mi történik a bőröddel, ha sokat bulizol? Summer dress code – Hogy mindenki utánad olvadjon!, Bikiniben a belvárosban? – Te elég magabiztos vagy hozzá?, 8 oldal lokni extra
Sztárok Pink Zooey Deschanel Madonna, Justin Theroux Pink
Horoszkóp 20-a környékén úgy érzed, hogy a barátaid nem értékelnek eléggé. A türelmes Jupiter azt tanácsolja, szánj egy kis időt magadra. Ha a saját dolgaiddal törődsz, rájönnek majd, milyen szerencsések, hogy vagy nekik. Randizás: Az Uránusz miatt 5-én a nem megfelelő pasit sodorja utadba. Csodásan néz ki, de egy barom. Bízz az ösztöneidben és menj tovább! Szerelem: A hónap végén a háló helyett inkább konyhában légy ügyes. Ismert és a tanult emberek az új barátaid, és miattuk elhagyod a régi, cikis haverokat. Három hónapon belül teljesen rendeződik a társasági életed. A szakmádban, a munkahelyeden még mindig nagy a zűrzavar, járd a magad útját! Szálljon le a trónról, ettől szimpatikusabb lesz. Szerelem: A magabiztos fellépése nemcsak a nőkben, de a férfiakban is azt az érzést kelti, hogy "hűha, itt valaki saját műsorral készül". Legyen egy kicsit visszafogottabb, ez sokkal hatásosabb! Munka: A július első felében érdemes előrukkolni az új ötletekkel, a megbeszéléseken is meggyőzőbben érvel majd, a Merkúr segít ebben. Kozmikus tipp: 19-én nagyon alacsony lesz az energiaszintje, ne tervezzen semmi olyat, amit nagyon igénybe veszi. 12-e körül összecsapnak fejed felett a hullámok a munkahelyeden. Írj egy listát, hogy ura maradj a helyzetnek. Szerelmi tanács: Ha még keresed az igazit, akkor 22-e táján próbáljatok ki egy új helyet a csajokkal, mert ott sikerrel járhatsz. Amennyiben párkapcsolatban élsz, menjetek romantikázni egy gyertyafényes étterembe.
Facebook Van Van Van Van

ELLE (amerikai, német, magyar)

Megint a németekkel példálózunk. A júliusi lapszámot majdnem elfelejtettük levenni a polcról, annyira letisztult a címlap, semmi fakszni, csak egy kedves, felnyitható szívecskével ellátott utalás arra, hogy a szerkesztők kedvenceivel lesz tele a magazin. Belefér, hiszen sokan a jó tippek miatt veszik az ilyen magazinokat. A címlap alapján azért van némi különbség, ugyanis az amerikai ELLE-ben mintha csak habkönnyű témák lennének, a magyarban viszont - ha csak apró betűvel is szedve - de van egy cikk az afgán újságírónőkről, ami a komolyabb hangvételű anyagokért rajongókat érdekelheti. Arról nem is beszélünk, hogy az amerikai kiadásnál hat kétoldalas hirdetésen kell túljutnunk, amire valamilyen írott tartalommal találkozunk.

Szempontok Amerikai Német Magyar
Eredeti ár 3,99 dollár (nagy) - kb. 900 Ft
6 euró, 6,50 euró, 10,90 SFR - kb. 1714 Ft
595 Ft (kicsi), 845 (nagy)
Magyar ár 2080 Ft (nagy) 2395 Ft (nagy) -
Oldalszám 294 címlapokkal együtt 180 címlapokkal együtt 160 címlapokkal együtt
Súly 536 g 401 g 213 g (kicsi)
Egyoldalas hirdetés 80 db 20 felett 15 felett
Kétoldalas hirdetés 20 db 5 db -
Rovatok On the cover, Fashion, Features, Beauty, health & fitness Lifestyle, Menschen, Psychologie, Beauty, Mode, Living + állandó rovatok Olvasnivaló, Divat, Szépség, Living & Health + állandó rovatok
Címlaplány Kristen Stewart Alexa Chung Reese Witherspoon
Címlapsztorik Három diéta, ami tényleg működik, A magabiztosság titka, Hogyan lehet egy hüvelykkel magasabb? Így lesz fantasztikus a teste, Tökéletes fürdőruhák minden alkatra, A nyár legjobb ruhái, táskái, szandáljai és tűsarkúi és egyebek Minden, amit az ELLE imád – trendkörkép 2012-re Bad Girls – A feminizmus új arca, amit a férfiak is imádni fognak, Perzselő nőiesség – 239 stílusos ruha – a nyár legjobbjai, A pokolra jutok, de mindegy – Afgán újságírók a tévhitek ellen, Olimpia lélektan – Mire tanítanak minket a sportolók?, A meddőség vége? – Exkluzív riport a magyar orvosról, aki reményt ad a világnak
Sztárok Kristen Stewart Alexa Chung, Emma Stone, Daphen Guinnes, Stella McCartney Reese Witherspoon, Trokán Nóra
Horoszkóp Egy egzotikus, távoli helyen egy nagyon romantikus élményben lesz részed július 4-én. Ha már párban vagy, ez segít majd még szorosabbra fűzni a kötelékeket....Új kapcsolatok várnak rád, sokukat közülük jobban is szeretnéd megismerni, egyeseket mélyebben, romantikus érdeklődésből.   A hónap során vállalt kockázatok bőségesen kifizetődnek majd, ha hajlandó türelmesen kivárni az eredményt. Ideje lenne felhagynia az álmodozással, és az ön előtt álló feladatokra koncentrálni.
Facebook Van Van Van

Glamour (brit, német, magyar)

A német kiadásban – a divatmagazinoktól eltérően – az újság elejére került a bútor és design összeállítás, és csak utána jön a hatalmas divatanyag. Az újság legizgalmasabb része a Laurita Wagnerrel fotózott sorozat, a modell ugyanis legalább 70 éves. Ő volt 1958-ban Miss Brazília, de azóta is jól tartja magát. Fail: azért a szerkesztőknek sikerült egy dupla oldalra betördelni őt úgy középre, hogy a hajtás miatt csak Wagner nem látszik a képen, de legalább gyönyörű kigyúrt fiúkat lehet bámulni. A német lapok nagy részére jellemző, hogy belecsempészik a fenntartható fejlődésről és környezetvédelemről szóló cikkeiket két divatanyag közé, főleg a spórolás jegyében kínálnak tippeket a beosztó németeknek. A brit változat régi kedvencünk, igaz, súlyát tekintve elég nehéz olvasmány. Tanácsokból, fotókból tényleg nincs hiány és a magazin mindig egy vicces listával zárul, mert hát mégis angolokról van szó. Kár, hogy nnem éppen a klasszikus brit humor, hanem amolyan erőltetetten csajos, de ez van, legalább próbálkoznak.

Szempontok Brit Német Magyar
Eredeti ár 3,70 font - kb. 1310 Ft
2,20 euró, 2,40 euró és 4,30 SFR - kb. 628 Ft
450 forint
Magyar ár 2040 Ft 815 Ft -
Oldalszám 260 címlapokkal együtt 220 címlapokkal együtt 124 címlapokkal együtt
Súly 407 g 307 g 176 g
Egyoldalas hirdetés 50 felett 20 felett 10 felett
Kétoldalas hirdetés 6 db 4 db -
Rovatok On the cover, Features, Entertainment, Fashion & beauty, YouYouYou + állandó rovatok Coversthemen, Glamourama, Liebe & Gesellschaft, Mode, Beauty & Frisuren, Lifestyle + állandó rovatok Címlap, Te, te, te, G-szekció, Szórakozás, Glamour Most, Divat és szépség + állandó rovatok
Címlaplány Eva Longoria
Liv Tyler Palvin Barbara
Címlapsztorik A legjobb cuccok 10 font felett, Pénztárcabarát szépség 15 font alatt, Az internetes troll vallomása, Mindenki kikapósabb nálunk?  – Mi történik mások ágyában?, Ingyen terápia – A legrosszabb randik, A legtutibb munkák
Nyáron is szexisen öt perc alatt, A legmenőbb szettek a forró napokra, Megvizsgáltuk, hogy miért tesz boldoggá a félrelépés, hogy kik a legdögösebb pasik, akikért érdemes moziba járni és mit tanulhatunk a szuperdadusoktól Így viseld a fehéret! – Rád szabjuk Mihalik Enikő szettjeit, A férfiak ezt szeretik rajtad, Palvin Barbara és a szezon legütősebb trendje, A flörtölés művészete – Meddig merészkedsz?, A tökéletes nadrág minden alakra, Ragyogj! Magyar topmodellek szépségtrükkjei
Sztárok Az év női Gyűjtemény a feltörekvő férfiszínészekről Amber Le Bon
Horoszkóp Csak bátorsággal lehet legyőzni a kételyeket, és neked ebből van bőven, szóval légy magabiztos, amikor mondjuk egy új állást akarsz megcsípni vagy éppen vizsgázol. Végül kezd el az edzéstervet, amiről annyit beszéltél, így több energiád lesz és jobban tudsz majd koncentrálni. A 28-a remek lehetőséget rejt magában a kapcsolatépítéshez. Eddig bizonyos dolgok túl nagy falatnak tűntek (külföldi ösztöndíj, összeköltözés), de a Merkúr nagy változást hozhat június 27-e után. Remek lehetőségek adódnak, és hagyja magát sodródni az árral. A hónap mantrája: Ez jól áll nekem! Indítsd azzal a nyarat, hogy papírra veted a terveidet szerelemben, anyagiakban, munkában, barátságban, valamint önmagad kibontakoztatásában. Ha tisztén látod a célokat, már kezdődhet is a nagy megvalósítás!…Párban? Ha júliusban sokat sértegetitek egymást, akkor valami nem stimmel köztetek. Tanulj meg úgy vitatkozni, hogy ne legyél bántó!
Facebook Van Van Van

Joy (német, magyar)

Talán ez a lap emlékeztet leginkább a magyar kiadásra, mind tördelésileg, mind szerkesztésében. Mivel nyár van, itt is olvashatunk a fürdőruhákról, megtudhatjuk, hogyan legyünk trendik fehérben, és persze a nyaralás alatt kialakult szerelmes sztori sem maradhatott ki (idén se). Kevésbé megszokott talán az átlaglakásokat bemutató összeállítás, és a megszokott olcsósított divat. A fogyókúra összeállítás szerencsére kimaradt, talán úgy érzik, ilyenkor, a fürdőruhaszezon közepén már úgyis késő. Arra pont elég, hogy átlapozzuk és elfelejtsük. Ó, igen, a horoszkópban itt is magázódnak, egészen meghatódtunk, a magyar magazinok közül ezzel csak az ELLE-ben találkoztunk. Végül, de nem utolsósorban, a német kiadásban egy keresztrejtvényt is elrejtettek, ez igazán jól jön, ha a strandon vagy utazás közben már nem tudjuk mivel elütni az időt és egy kicsit szeretnénk megdolgoztatni az agysejteket.

Szempontok Német Magyar
Eredeti ár 2 euró - kb. 571 Ft
445 Ft
Magyar ár 800 Ft -
Oldalszám 172 címlapokkal együtt 148 címlapokkal együtt
Súly 147 g 214 g
Egyoldalas hirdetés 15 felett 15 felett
Kétoldalas hirdetés 3 db
-
Rovatok People, Beauty, Moda, Report, Lifestyle, Entertainment + állandó rovatok Sztárok, Szépség, Divat, Szerelmi zóna, Szórakozás + állandó rovatok
Címlaplány Emma Stone Jennifer Lopez
Címlapsztori A férfiak és a szex - Mit gondolnak, éreznek, imádnak és mitől félnek a pasik az ágyban, Sminktrend: Színtársak szemhéjra, ajkakra és körmökre, Szerencsés utat! - Egy vakáció feje tetejére állíthatja életünket, 224 stílustipp nyárra, Szexi és stílusos: frizurák vakációhoz 10 perc alatt Sminkkalauz – Nyári színjáték, Teszteld szerelmetek erejét!, 28 C felett – Forró trendek, Szexi és stílusos – Vakációs frizurák 10 perc alatt, Extra: Szex haladóknak – A 101 legjobb trükk
Sztárok Andrew Garfield, Emma Stone, Dita von Teese
Andrew Garfield és Jennifer Lopez
Horoszkóp Az Oroszlán-nők hiú lények, és Vénusznak köszönhetően remek lehetőség adódik a szerelemre. Ám lehet, hogy elszáll önnel a ló, és bedől a hízelgőknek. (szerelem) Konkurenciaharc van kilátásban, de szerencsére az intrikák nem árthatnak. (munka) Vonzerőd hihetetlen ütemben nő, az ellenkező nem érdeklődése irányodba odáig fajul, hogy legszívesebben állandóan parókában és napszemüvegben járnál…Hagyd már magad egy kicsit kényeztetni! A szabadsághoz ragaszkodó Oroszlánként minden éjjel más ágyába fekhetsz, de valóban erre vágysz?…(szerelem), A jól végzett munkát követően fellélegezhetsz, az eredmény káprázatos, az anyagi jutalom sem megvetendő…(munka)
Facebook Van van

InStyle (amerikai, brit, német, magyar)

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a magyar magazinból csak a júniusi számot tudtuk megszerezni, és ez a probléma eddig csak az amerikai testvérlapoknál fordult elő, ami viszonylag érthető is. Viszont plusz pont az, hogy egy magyar híresség szerepel címlaplányként. Eközben a németek és az amerikaiak is kaptak egy-egy Charlize Theront. A címlapon még egyenlő eséllyel indult a két nép, de a színésznőről szóló cikkhez érkezve már láthatóvá válik, hogy a német kiadásból kispóroltak jó pár fotót, és a szöveget is meghúzták egy kicsit, igaz, cserébe nagyobb betűvel szedték. Vagyis az oldalszámbeli különbségeket ezek szerint nem lehet csak a több hirdetésre fogni.

Szempontok Amerikai Brit Német Magyar
Eredeti ár 4,99 dollár, 6,99 kanadai dollár (nagy) - kb. 1127 Ft
3,80 font (kicsi) - kb. 1345 Ft
3,5 euró (nagy) - kb. 1000 Ft
-
Magyar ár 2660 forint 2150 forint (kicsi) 1395 Ft 495 Ft (kicsi), 795 Ft (nagy)
Oldalszám 292 címlapokkal együtt 180 a címlapokkal együtt 202 a címlapokkal együtt 148 címlapokkal együtt
Súly 493 g (nagy) 284 g (kicsi) 336 g (nagy) 241 g (kicsi)
Egyoldalas hirdetés 90 felett 35 felet 45 felett 20 felett
Kétoldalas hirdetés 20 felett 10 felett 4 db 1 db
Rovatok On the cover, Features, What’s now, The look, Your look, Beauty, Shop it! Life, etc. + állandó tartalmak On the cover, Your look, Sytle Candy, Features, Beauty, Lifestyle + állandó rovatok Mode, Stars Privat, Lifestyle, Beauty + állandó rovatok A címlapon, Itt és most, The Look, Your lokk, Szépség, Shopping! Extrák, Élet, stb.
Címlaplány Charlize Theron Cameron Diaz Charlize Theron Pokorny Lia
Címlapsztorik 15 nyári kulcsdarab – Mit rejt a szekrényed?, Légy szexi! – Lejárt, menő módszerek, 38 csodamelltartó – Megoldások minden problémára. Hozd magad formába! – Tények és tévhitek a sztárok módszereiről, Mit vegyek fel? – Friss tippek minden alkalomra Szexi, ám egyszerű frizurák nyárra – Tudjuk, hogy akarod, Ismerd meg a nőt, aki a Topshopot vezeti, Barnítófüggő vagyok, Trendkörkép Canntől a Coachelláig, High street trendkörkép: táskák, cipők, bikinik és az alkalmi vételek, amiket imádunk, Mit mond el rólad, hogyan vásárolsz? Charlize Theron - Milyen nehéz megtalálni a megfelelő férfit, Színes farmerdzsekik - Aranyos naplementéhez, Divattippek nyári éjszakákra, Bikini kiképzés - Óriási eredmény két héten belül, Pastell! - Lágy sorbet-színek az irodába, Miley Cyrus - Fiatalon, szerelmesen Hollywoodban, Müllerék - Thomas és Lisa mesél 2012 legjobbjai – Szépségtermékek a csúcson, Csobbanj a nyárba – Megmutatjuk a szezon összes szexi fürdőruháját, A gardrób szupersztárjai – Sokoldalú darabok 10 gyors stílusváltásra, Neonparádé – Sziporkázó színek mindenkinek
Sztárok Andy Samberg, Charlize Theron Cameron Diaz, Clémence Poésy Charlize Theron, Miley Cyrus, Thomas és Lisa Müller Pokorny Lia
Horoszkóp     Mozgalmas, szórakoztató hónap. Tökéletesen megérti magát a párjával. Egyedülálló? Beleszeret az Igaziba. Helyes a bőgés, oroszlán. Új helyzetet teremt világos szavakkal. Szerencsestartégia: Több spontaneitást, kérem! Van, de júniusi számot sikerült csak beszerezni.
Facebook Van Van Van Van

Marie Claire (brit, magyar)

A legtöbben ügyelnek arra, hogyha ugyanaz a címlaplány, legalább más legyen a fotó, a Marie Claire-nél viszont bevállalták, hogy az angol és a magyar magazin elejére is Eva Mendest pakolják, igaz, legalább más hívószavakat raktak a neve mellé. Sebaj, mindkét magazin hozza azt, amiért minden hónapban szívesen vesszük a kezünkbe, vagyis az átlagosnál kicsit fajsúlyosabb témákat. És igen, mint a legtöbb testvérmagazin esetében, itt is azzal kellett szembesülnünk, hogy a külföldi lapoknál legalább három hirdetés után jutunk el a tartalomjegyzékig, vagyis az angol Marie Claire-nél a szerkesztő leveléhez. Ezzel még nincs vége, majdnem ínhüvely-gyulladást kaptunk, amire az első saját anyagig eljutottunk. Amin meglepődtünk: az egyik divatanyagban egy félmeztelen modellbe ütköztünk, ezzel azért nem sűrűn találkozni a női magazinokban. Ami még feltűnt, a magyar olvasók beljebb jóval kevesebb dögös fotót kaptak Eva Mendesről, vagyis nincs 100%-os egyezés ugyanazon anyagoknál sem.

Szempontok Brit Magyar
Eredeti ár 3,70 font (kicsi) - kb. 1310 Ft
845 Ft (nagy), 495 Ft (kicsi)
Magyar ár 2040 Ft (kicsi) -
Oldalszám 260 címlapokkal együtt 160 címlapokkal együtt
Súly 329 g (kicsi) 351 g (nagy)
Egyoldalas hirdetés 60 felett 15 felett
Kétoldalas hirdetés 15 felett 1 db
Rovatok Coverstoires, Straight Into Style, Features, Fashion, Beauty + állandó rovatok Trend, Aktuális, Kultúra, Divat, Szépség, Életmód
Címlaplány Eva Mendes Eva Mendes
Címlapsztorik Készülj a vakációra úgy, mint egy divatszerkesztő, Férfiak vallanak: Nemet mondott a lánykérésre, Így lesz szuper testünk nyárra, Bőrápolás: új termékek, amelyekért hálás lesz az arca, Kate Wars! – A hasonmások harca, Visszavágnak a nők: Ezt mondta, amikor megerőszakolt, Cate Blanchet szépségtippjei, A brit kézilabdás lányok A zsenik a vízben születnek?, Az érintés hatalma, Szeresd a formád - A legjobb nyári szettek, Mindenünk a napsütés, Kendőben sprintelni – Vallás és olimpia, Életem szerelme, pedig az apám lehetne
Sztárok Eva Mendes, Alesha Dixon, Whitney Houston
Eva Mendes, Soma és Radics Gigi
Horoszkóp A Plútó és az Uránusz miatt nézeteltérések lehetnek a családtagok és barátok között, te pedig ott állsz majd az érzelmi kereszttűzben. Jól jöhet majd, hogy született közvetítő vagy, a bölcs tanácsod segíthet megoldani a helyzetet. Remélhetőleg minél hamarabb lehiggadnak a vitás felek, így nem maradsz ki semmi jóból, amit a Nap tartogat számodra. Az önmegvalósítás minden területen a legfontosabb számodra. Lehetsz kreatív a kertben is, de ha nem kedveled a türelmet igénylő munkákat, szervezz baráti találkozókat. A hónap elején az ösztöneidre hallgass, nagyon jól működnek, ha emberi kapcsolatokról van szó. Előfordulhat, hogy néhány ismerősöd csak azért keresi a társaságod, mert előnye származhat belőle.
Facebook Van Van

Mint sok helyen látszik, gyakran vannak egyezések az ismert címlaplányoknál, de arra a legtöbb magazinnál ügyelnek, hogy országonként más fotóval szerepeljenek. "A címlapfotó kiválasztásánál nem azt tartjuk szem előtt, hogy  nehogy egyszerre legyen a brit és a magyar címlapján ugyanaz a kép. Egy-egy exkluzív fotósorozat „végigmegy” a legtöbb Marie Claire kiadáson, és leginkább azzal függ össze az időzítés, hogy az adott országban van-e valami aktualitása a sztárnak (filmbemutató, stb.) Az Eva Mendes-fotósorozatot valamikor februárban-márciusban az amerikai Marie Claire készítette, és sok külföldi kiadás átvette (pl. a cseh Marie Claire is), és mi pont egyidőben vettük át a britekkel. Nagyon ritkán van ilyen egybeesés, de előfordulhat. Szintén egy exkluzív fotóanyag készült év elején Angelina Jolie-ról, amelynek a címlapfotóját mi a márciusi lapszámunkon hoztunk le, az angolok meg a júniusi címlapjukon" - avatott be minket a kulisszatitkokba Tiefenthaler Eszter, a magyar Marie Claire vezető szerkesztője.

A testvérmagazinoknál természetesen a témák között is vannak átfedések, na de nyáron mégis mi másról lehetne értekezni, ha nem arról, hogy mit vegyünk fel, hogyan tudjuk formába hozni magunkat a lehető legrövidebb idő alatt és így tovább. Dicséretes, hogy a magyar magazinoknál azért ügyelnek arra, hogy mindig legyenek helyi témák, vagy legalábbis beszámolók a magyar szerkesztőség munkatársaitól.

Ön szokott venni külföldi női magazint?

A külföldi magazinokban szereplő miriádnyi hirdetés pedig csak részben zavaró, a legtöbb reklám elég igényes ahhoz, hogy ne akarjuk azonnal a hirdetésszervezők vérét venni és ezeknél legalább biztosak lehetünk abban, hogy mi is a céljuk. Igen, fel lehetne vetni azt a problémát is, hogy a külföldi magazinokban ajánlott ruhák, termékek egy része itthon nem kapható. De a magyar divatmagazinoknál, főleg a méregdrága holmikat felvonultató editorialoknál is igaz, hogy a stylistok csak ötleteket, tippeket adnak arra, hogy most mi a divat és ennek alapján mindenki kedvére szemezgethet a fast fashion boltok, a vintage butikok és a használtruha-üzletek kínálatából.

Oszd meg másokkal is!
Mustra