Ilyen egy kerti parti David Lynchnél

Hét perc tömény szürrealizmus a Twin Peaks és a Kék bársony rendezőjétől, avagy hogyan lehet topless csajokkal is irtózatosan nyomasztó egy házibuli?

Jim Jarmusch után David Lynch is úgy döntött, hogy a zenélés jobban esik neki, mint a filmezés. Kész szerencse, hogy amúgy rendező, így tavaly novemberben megjelent blues és elektro-pop albumának címadó dalához, a Crazy Clown Time-hoz legalább ő maga rendezte a videoklipet. Filmjeivel ellentétben a kritikusok ezt a művét nem fogadták tárt karokkal.

Lynch a kilencvenes évek egyik legsikeresebb és legszürreálisabb sorozatával, a Twin Peaks-szel forradalmasította a televíziózás műfaját, de a több mint két évtizede pályán lévő rendezőnek olyan remekművek is fűzödnek a nevéhez, mint a Kék bársony vagy a Radírfej. Első, filmes elemeket is magában foglaló munkája 1967-ből a Hat figura öklendezik (a Six Figures Get Sick ), ami szintén említésre méltó, de inkább vicces. Lynchtől ma sem áll messze a reklám, kisfilm, koncertfilm, kliprendezés: készített animációs kisfilmet az Interpolnak, remixet a Zola Jesusnak, reklámfilmet a Diornak, és koncertfilmet is a nyáron Budapesten koncertező Duran Durannak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra