no

Önnek mit jelent a FUCK?

Meg se tudtuk számolni, hányszor hangzik el az angol fuck (baszni, kibaszott) szó a fenti címet viselő másfél órás dokumentumfilmben, és elképzelni sem merjük. Bár nem új, az internetezők most ismét felkapták, ami azért jó, mert így Ön is megnézheti végre a YouTube-on.

A Fuck című, leginkább fesztiválokon bemutatott 90 perces amerikai dokumentumfilm a fuck (baszni, kibaszott, baszd meg) szó eredetét, a kultúrára és a társadalomra való hatását vizsgálja, azt hogy mégis min ment át ez a szó az elmúlt években, hogy a legismertebb és a legtöbbet használt szó lett belőle a világon.

A rendező, Steve Anderson végigköveti a szó történetét mint igét, főnevet és melléknevet is, bemutatva így kedvenc szavát, mely ugyanúgy jelen van a médiában, a politikában és a kultúrában, mint a pornóiparban.

A 2005-ben forgatott filmjéhez igyekezett kulturálisan-társadalmilag nagyon különböző alanyokat meginterjúvolni, így vannak a merítésben zenészek, nyelvészek, újságírók, pornósztárok (például Tera Patrick pornószínésznő), a rapper Ice-T, és még épp sikerült élve elcsípnie a gonzóújságírás szabadszájú atyját, Hunter S. Thompsont.

A hatásvadász címe és témája mögött valóban érdekes filmet nemrégiben újra felfedezte magának az internetezők tábora, így, ha kíváncsi rá, most ön is eltölthet vele másfél káromkodással teli órát a Youtube-on. Levezető olvasmányként pedig (majdnem) ugyanez magyarul: íme, a bazmegelés szintaxisa!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra