Régen minden jobb volt, még a plakátok is

Van egy bolt Budapesten és egy blog az interneten, ahol kedvünkre válogathatunk ás ámulhatunk a XX. század 1989 előtti plakátművészetén.

Miért vonz egyre több embert a szocialista plakátművészet? Régen minden jobb volt, ezt tudjuk, persze, de ez még nem elegendő magyarázat arra, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel még egy bolt is nyílt, ahol eredeti plakátokat árulnak (mellesleg nem olcsón, egy retusált darabért simán elkérnek százezer forintot). Viszont aki csak nézelődni szeretne, annak a Plakátbolt blogot ajánljuk.

szebb a tavasz tweed kosztumben1

Megtalálhatóak itt az 1945 előtt készült propagandaplakátok letisztult üzenetei: „A munkára, harcra kész sportmozgalom erős, egészséges, bátor dolgozókat nevel!”, vagy éppen a ma már inkább vicces intelmek, melyekre szintén plakátokon keresztül hívták fel a magyarok figyelmét:„A hóeltakarítás elmulasztása balesetet okoz! Kiadja: az Építők Szakszervezete” vagy éppen a sokak által szintén megmosolygott: „Az ital semmit sem old meg!” plakát.

13 iciparis1

Ha nosztalgiázni támad kedvük, akkor látogassanak el a Plakátbolt blogjára, vagy éppen a bolt honlapjára, ahol a kor grafikusairól is találnak információkat és érdekességeket. Megéri, hiszen amellett derít jó kedvre, hogy közben kicsit azért el is szomorodunk, hiszen azt mindenki nagyon jól tudja, hogy régen minden jobb volt (kivéve persze azt, hogy akkor nem volt internet.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek