Szüreti bál és wellness – nyaralj ősszel!

Rengeteg érv szól egy hazai őszi utazás mellett: nincsen gyerekzsivaj, kiürültek a tömött strandok, általában minden szolgáltatás olcsóbb. A borvidékeknek viszont ez a főszezonja, így egyedül oda nem olcsó az utazás. Összegyűjtöttük a hazai, utószezonos utazási ajánlatokat.

Utazási körképünk első részében a külföldi ajánlatokkal foglalkoztunk. Ezúttal belföldi ajánlatokkal folytatjuk. Magyarországon is rengeteg program van az őszi szezonban. Akár egy szüreti mulatságon szeretne részt venni a család, akár wellnesselne, az utazási irodák ajánlatai között mindkettőt megtalálhatjuk.

Rengeteg érv szól egy belföldi őszi utazás mellett. Nincsen gyerekzsivaj, kiürültek a tömött strandok, élvezhetjük tehát az ősz hangulatát, színeit, ráadásul szeptembertől csaknem minden szálloda visszavesz az áraiból is. Ilyenkor akár kétszer olyan hosszú időt is eltölthetünk pihenéssel ugyanakkora összegből, mint nyáron. Belföldi utazási körképünkben a wellness- és termálszállodákkal, szüreti programokkal, balatoni utószezoni ajánlatokkal, és last minute lehetőségekkel foglalkoztunk.

Magyarország legjobb, szakrális helyszínei

Nem is gondolnánk, Magyarország milyen gazdag különleges energiákat áramoltató helyekben. Ezekről korábban beszámoltunk. Az örök favorit Dobogókő, de sokan választják a zalaszántói vagy a tari sztúpát, néhányan pedig a tápiószentmártoni Attila domb test- és lélekregeneráló hatására esküsznek. A sugárzás mérhető.

Szüret országszerte

Magyarország híres a borvidékeiről, a jó borairól, amelyeket leginkább helyben érdemes megkóstolni, megismerni, mert az életre szóló élményként marad meg a turistában. Az ősz a szüret időszaka, amelyet valamennyi borvidék hatalmas csinnadrattával ünnepel. Egerben, a Szépasszonyvölgyben idén szeptember 18-án rendezték meg a szüreti mulatságot, de bortúrára utána is érdemes elutazni. A boreve.eger.hu oldalon rengeteg környékbeli szálláshely közül válogathat, éjszakánként körülbelül 4-5000 Ft-os áron.

Villányban idén október 1-3 -ig rendezik meg a vörösborfesztivált, illetve Bacchus-napok néven a szüreti fesztivált. A xavin.hu harkányi szálloda oldalán éjszakánként 10 ezer Ft-ot kérnek a villányi tartózkodás ideje alatt, de válogathatunk még a villanyiszallasok.hu weboldalon is, ahol 7 -10 ezer Ft-os árakkal várják az oda látogatókat. Az elmúlt hétvégén ünnepelték Sopronban a bort, de a városba nemcsak borkultúrája miatt érdemes ellátogatni; éjszakánként 8 -10 ezer Ft-os áron szállhatnak meg a www.iranymagyarorszag.hu, vagy a soproniszallas.lap.hu oldal segítségével.

A tokaj-hegyaljai régióra korábbi cikkünkben már kitértünk, Fűszeres Eszter a legtöbb pincét bejárta.

Last minute

Belföldön is érvényes az a szabály, hogy az utolsó pillanatban lefoglalt utazások általában jóval olcsóbbak lehetnek az előre tervezett pihenésnél. Ha az idő hidegebbre is fordult, Magyarország legnépszerűbb tavánál bármikor jól eshet eltölteni egy kellemes hétvégét. A Magyar Turizmus Zrt. Last Víz-it kampánya október 20-ig várja a tó szerelmeseit és a pihenésre vágyókat.

A gyereabalatonra.hu weboldalon számos szálloda ajánlatából böngészhet az, aki szívesen eltöltene néhány felejthetetlen napot a vízpart mellett. A last- minute-belfold.hu akciós belföldi utazásokat kínál aktuálisan például Győrbe, napi 6000 Ft-os áron, Gyulára éjszakánként 4000 Ft-os áron. Last minute ajánlatokkal dolgozik a nagyutazas.hu oldal is, ahol aktuálisan Ősborókás Öko csomagot ajánlanak három éjszakára 33 900 Ft/fő áron.

A wellness sem olcsó

Magyarország híres a gyógyvizeiről, külföldi turisták tucatjai kíváncsiak fürdőinkre. Aki szereti ezt a típusú láblógatást, vagy valamilyen betegség miatt szüksége van - például reumás panaszok - a gyógyvízre, az bátran böngészhet a gyogyszallodak.hu webcímen. Ezekben a gyógyszállókban - pl. Harkány, Hévíz, Hajdúszoboszló, Zalakaros - 10 ezer Ft-tól egészen 30 ezer Ft-ig terjed az éjszakánkénti árajánlatok skálája.

A wellness szállodák ajánlatai és árai hétről - hétre változnak, de általában nagyon jó akciókkal várják a vendégeket. Hét közben például jóval olcsóbban wellnesselhetünk mint hétvégén, és más árakkal találkozhatunk, ha nem csak egy éjszakát töltünk el náluk. A budapesthotelreservation.hu oldal őszi wellness akciókat hirdet, két éjszakás félpanziós ellátással Hévízen például 32 ezer Ft/fő áron, Velencén pedig 33 ezer Ft/fő áron. Szinte mindegyik szálloda gondol a családokra, így a gyermekek után általában mindenhol kedvezményeket adnak.

Végigfuthatják a szállodák listáját és árait a wellness.nyaralunk.hu oldalon, de szörfölhetnek a wellnesshetvege.hu site-ján is. Ők most éjszakánkénti 9900 Ft-os utószezoni wellness hotel akciókkal várják az érdeklődőket. A eszallas.hu oldalon is böngészhetnek kedvünkre a panziók és hotelek ajánlatai közül, melyekben a lovas tanyáktól a Festetics kastélyig minden fellelhető. A lovas turizmus kedvelői is számtalan ajánlatból válogathatnak, például 12 ezer Ft-os éjszakánkénti áron a Sziráki kastélyban szállhatnak meg, de számtalan lehetőség várja őket még a lovasturizmus.lap.hu oldalon. A falusi turizmus hívei a falusiturizmus.lap.hu- n böngészhetnek.

Városlátogatások Magyarországon

Nemcsak külföldön, de Magyarországon is rengeteg gyönyörű város van, gondoljunk csak Szegedre, Pécsre, Sopronra vagy bármelyik balatoni településre. Az ősz alkalmas arra, hogy ezeket sorban feltérképezzük, és bebarangoljuk. Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben. A Baranya megyei városban egész évben jobbnál jobb programokkal várják az oda látogatókat.

Őszi programokról és pécsi szálláslehetőségekről az utisugo.hu oldalon tájékozódhat. Idén október 23-24- én rendezik meg Balatonfüreden az évadzáró vitorlás versenyt, akit tehát érdekelnek a vízi sportok, és sosem járt még a füredi hajóállomáson, egy városlátogatást köthet egybe egy nem mindennapi programmal.

Balatoni, köztük füredi szállásokról a mindigbalaton.hu site-on kaphatnak felvilágosítást. A belfoldiutazas.hu számtalan szálláslehetőséget, az utazzitthon.hu oldal pedig városlátogató, kulturális programokat ajánl, köztük a Kalocsai Paprika napokat szállással 16.600 Ft/fő árért, a Rácalmási tökfesztivált 20 ezer Ft/éjszaka/fő áron, vagy egy hétvégi, kétnapos győri kirándulást 20 ezer Ft-ért.

A folytatásban kihagyjuk az utazási irodákat, és a saját szervezésű, költséghatékony utakra koncentrálunk: stoppolás, coach surfing ezerrel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek