12 stílusikon: Gisele Bündchen és Katy Perry a legjobbak közt

Hollywood országában imádnak új stílusikonokat kinevezni, akiket aztán isteníthetnek, míg nem ejtik a következőért. A Vogue most amerikai tervezőket kért meg arra, mondják el, kik azok a nők, akik számukra tökéletesen megtestesítik a divatban az igazi amerikai szellemet. Szerinted ki viszi a prímet a 11 név közül?

Van köztük olyan, aki nem is az 50 állam egyikében született, de mégis megtestesítik a nemzet jellegzetességét: a függetlenség és az individualitás keverékét. És, kérdezi a Vogue, mi lehetne ennél amerikaibb?

Számodra ki a stílusikon?

Gisele Bündchen szupermodellt David Neville, a Rag&Bone dizájnere nevezte, mivel "megtestesíti a klasszikus, egyszerű Americana-kúlságot, brazil létére is." A modell egyébként továbbra is vezeti a legjobban kereső szupermodellek listáját, az elmúlt egy évben 8 milliárd forintnak megfelelő, értékálló pénzt keresett.

Diane von Furstenberg számára a legújabb stílusikon Rooney Mara fiatal színésznő (többek közt a Facebook-filmből lehet ismerős). "Csak figyeljétek és majd meglátjátok!" - mutat látnoki képességeket a tervezőnő.

Mi sem bizonyítja jobban e lista megkérdőjelezhetőségét, minthogy egy 11 éves gyerek is szerepel rajta: Will Smith énekesi babérokra törő lányát, Willow-t Derek Lam delegálta. "Ösztönös tehetség, makulátlan optimizmus jellemzi, a képességei alapján tele van számára a világ lehetőségekkel. Szerintem pillanatokon belül ő lesz Amerika ikonja" - nyilatkozta Lam.

A brazil szupermodell, a fiatal színésznő és a 11 éves kislány
A brazil szupermodell, a fiatal színésznő és a 11 éves kislány

A következő ismét egy modell: Jason Wu szerint Karlie Klossnak is a top stílusos nők közt a helye. "16 éves kora óta ismerem. Bármilyen átütő és tüzes is a jelenléte a kifutón, személyiségében ugyanaz a közvetlen St.Louis-i szomszédlány maradt, mint régen."

A Rag&Bone másik fele, Marcus Wainwright Cate Blanchettet választotta. "Bár ausztrál, mégis ő képviseli számomra a modern Hollywood esszenciáját. Véleményem szerint ő korunk egyik legnagyszerűbb film- és színházi színésznője!" - lelkesedett a férfi.

Maria Cornejo számára Christy Turlington topmodellből lett humanista az amerikai stílus legfőbb idolja. "Stílusa és szépsége időtlen, amit áthat az intelligencia és az alázat. Az értékrendje és az, amit a nőkért világszerte tett, sokunk számára példaképpé teheti. Szerintem ez a lényeg, ami valakit igazi ikonná tesz" - magyarázta a dizájner.

Karlie Kloss, Cate Blanchett és Christy Turlington
Karlie Kloss, Cate Blanchett és Christy Turlington

Michael Kors divattervező, akit a Project Runway-ből ismerhettek, Michelle Obamát tartja lekörözhetetlennek. "Ő a megtestesült háromszoros hurrá: nemcsak stílusa van, de okos és erős is egyszerre."

Narciso Rodriguez szintén egy külföldi nőt tart eszményinek: Hanneli Mustaparta fotóblogger és stylistot. "Bár norvég, nekem mégis ő testesíti meg a modern amerikai szépséget és stílust. A legnagyobb rajongója vagyok."

Mrs. Obama, a norvég divatblogger és a mindig elegáns  Shala Monroque
Mrs. Obama, a norvég divatblogger és a mindig elegáns Shala Monroque

Peter Som Shala Monroque divatszerkesztő mellett tette le a voksát, mert "játékosan bánik a divattal. Merész, eklektikus, feltűnő - mégis mindig elegáns."

Tommy Hilfiger nem tudott dönteni két hölgy között: számára Katy Perry és Taylor Swift énekesnők az amerikai ikonok. "Taylor energikus karizmája és Katy bevállalós vonzereje mind azt eredményezi, hogy ugyanolyan jól néznek ki egy kényelmes nyári ruhában, mint a vörös szőnyegen" - mondta.

Végül, de nem utolsósorban Tory Burch Michelle Williams színésznőre szavazott. "Ugyanolyan sikkes, amikor New York utcáit járja, mint amikor Hollywood-i glamúrba öltözik. Nagyszerű a stílusérzéke."

Két színésznő, egy énekes
Két színésznő, egy énekes
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek