Nyáron sosem hordok melltartót

Nagyon fontos, hogy a jó mellű nők tavasztól őszig melltartó nélkül járjanak, és az is, hogy a csúnya mellűek mindig, minden körülmények között hordjanak melltartót – mondta egy férfi olvasónk. Ragaszkodjunk a kánikulával egyre kényelmetlenebbé váló ruhadarabhoz, vagy nyugodtan dobjuk el? Tapaszok és furfangok, pro és kontra.

A kánikula nemcsak a bikiniszezon miatt lebeg pallosként sok nő feje felett: a nyár egyúttal annak az időszaka, amikor az egyébként is kényelmetlen ruhadarabokat csak még kényelmetlenebbnek érezzük. A női öltözködés egyik ilyen kritikus pontja a melltartó, amelyik a nagy melegben szupergyorsasággal képes a lehető legkellemetlenebb érzéseket kiváltani viselőjéből: meleg, nyom – még akkor is, ha történetesen megfelelő méretet hordasz –, olykor már-már fullasztóan hat.

Talán éppen ennek a jelenségnek a hatására egyre többen döntenek úgy, hogy megválnak az utált ruhadarabtól és nélküle flangálnak a nyári melegben. Persze van, aki ezt egyszerűen az alkata folytán nem teheti meg, mások pedig a mellbimbó láthatósága miatt ódzkodnak ettől a lépéstől. Utóbbira van megoldás.

Pisztolyt kéne tartani a fejemhez, hogy felvegyem

Judit (31) azon szerencsések közé tartozik, akik az esetek 90 százalékában melltartó nélkül járnak: „Nyáron pisztolyt kéne tartani a fejemhez, hogy felvegyem. A nagymellűeknek ez persze nem opció, tudom, együtt is érzek velük, mert a melltartó nagyon kényelmetlen”. Azok, akik megtehetik, különböző fortélyokkal helyettesítik az utált ruhadarabot: Réka (34) például csőtopokkal, illetve leginkább pánt nélküli fürdőruha-felsőhöz hasonlítható pamutalkalmatosságokkal. „Így mégsem látszik át teljesen a cickó, viszont nincs kényelmetlen érzés. Sajnos az ördög még mindig köztünk jár szilikonpánt formájában, ha ilyet látok, szimpatikus viszketés indul meg rajtam. A színes melltartó viszont jól tud kinézni, ha kompatibilis a ruhával, de ilyen esetben is leginkább a fürdőruha-felsőre szavaznék” – fejtette ki.

Ha egy kicsit is áll a mellbimbó, azt a férfiak észreveszik

Kata (26) szintén a kismellűek táborát erősíti, és amikor csak lehet, igyekszik kibekkelni a melltartó hordását. A ruhadarabnak köszönhető fojtó érzés sokszor a füstös bulihelyeken is rátör: „tökélyre fejlesztettem, hogyan vegyem le a táncparketten a póló alól”.

És akkor még nem esett szó a mellbimbójelenség örök dilemmájáról: el merjük hagyni a melltartót akkor is, ha így bármikor jól kivehetővé válik a női test egyik legszembetűnőbb pontja? A tervezők erre is találtak megoldást: a mellbimbótapasz nemes egyszerűséggel ápol és eltakar, ráadásul egyáltalán nem zavaró – már ha a megfelelő típust választod.

Boróka ebben már szakértőnek számít: „Azért nem szeretek melltartó nélkül lenni nyáron, mert ha egy kicsit is áll a mellbimbóm, azt nézik a férfiak, ami zavar. Viszont a mellbimbótapasz megkönnyítette az életem, a világ 10 csodája közé sorolom” – mesélte. Mint kiderült, a szilikonos és nem szilikonos verzióból is több van neki, előbbit akár százszor is tudja használni és 5000 forintért vesztegették.

Eszter viszont már nem járt ennyire jól a saját szerzeményével: „Virág alakú, és olyan, mint a sebtapasz, de csak egyszer raktam fel, mert utána a ragasztó napokig nem jött le sehogy a mellemről - vajon egy ilyenhez mit szólhat egy férfi, amikor szembesül vele?” Így maradnak a mini csőtopok, „bár a gumipánt sajnos a legkisebb mozgástól is lehengeredik, úgyhogy még gondolkodom, hogyan védjem ki a mellvillantást”.

Van, aki nem teheti meg, hogy leveszi

Azok, akik adottságaik révén – vagy éppen terhesség közben/után – nem tehetik meg, hogy mellőzzék a melltartót, már nehezebb helyzetben vannak. Dóra (31) tapasztalata: „a melltartó nélküli lét számomra nem létezik. Mikor kicsi volt a gyerek, az én melleim meg háromszor ekkorák, még éjszaka is volt rajtam kifejezetten erre kitalált darab. Abban bíztam, hogy ezzel a szoptatás utáni állapotokra hatni tudok. Talán sikerült, ki tudja. A lényeg, hogy bizonyos méret felett ez a kérdés nem releváns.”

Dorka (32) hozzá hasonlóan sokszor gondol rá, hogy jó lenne nem formázott melltartóban járni nyaranta, hanem valami könnyűben. De úgy tapasztalja, hogy a tervezők „csak A és B kosaras melltartók esetén szoktak gondolkozni a dizájnon, létezik téli és nyári változat is, de a C kosaras nőkre inkább már csak a férfiak gondolnak, sajnos nem terveznek nekik jó, nyári melltartót. A D még messzebb esik a Gauss-görbétől, oda már csak vastagpántos, formázott melltartó jut”.

Te viselsz melltartót nyáron?

A férfinézőpont

Végül, de nem utolsósorban a férfiak álláspontjára sem árt vetnünk egy pillantást. Egy férfi olvasónk, Béla (34) például meggyőződéssel vallja: „Nagyon fontos, hogy a jó mellű nők tavasztól őszig melltartó nélkül járjanak. Az is nagyon fontos, hogy a csúnya mellűek mindig, minden körülmények között hordjanak melltartót. Mindkettőnek komoly népegészségügyi jelentősége és gazdaságélénkítő ereje van, csak éppen más előjellel”. Persze az már egy másik kérdés, hogy kinek mi a szép és a csúnya. Előfordul, hogy a férfi értetlenül áll a melltartó jelensége előtt, aztán egyszer csak megvilágosodik: „Egyszer a pasim kérdezte, miért hordok melltartót, mert hogy szerinte nem kéne. Felvettem anélkül egy sima, testhezálló pulcsit - hamar rájött” – mondta Lili (33).

Szóval dönts bárhogy is a kérdésben, mindig tartsd szem előtt a saját közérzetedet, de azért a köz érdekéről se feledkezz meg, mert egy-egy kellemetlen látvány még e téren is komoly lelki sérülést okozhat – mindkét félnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek